در مذاکرات امروز ایران و آمریکا چارچوبها باید مشخص شود
به گفته صارمی راد طرف آمریکایی باید متوجه باشد که نمی تواند تهدید و تحریم کند و بعد از آن حرف از مذاکره بزند. طرف آمریکایی باید تفهیم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسین نیکخوی متین - رضا صارمی راد کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با شبکه خبر درباره مذاکرات ایران و آمریکا اظهار داشت: آمریکاییها در هفته گذشته در روزهای اول موضع گیریهای داشتند و از مذاکرات استقبال کردند.
آنها همچنین روند مذاکرات را موفقیت آمیز میدانستند، اما به نظر می رسد، مذاکرات این دور پیچیدگی بیشتری داشته باشد و شاید یکی از نشانههای این امر، محل برگزاری مذاکرات باشد که چندین بار از رم به مسقط تغییر کرده است.
البته برای آن دلایل مختلفی را هم مطرح کردند که نشان میدهد وقتی در مکان مذاکرات این میزان از حساسیت وجود دارد قطعا محتوای این دور پیچیدهتر هم خواهد بود.
این کارشناس بیان کرد: از اواسط هفته گذشته روند موضعگیریها دچار تغییر شد و افرادی مانند ویتکاف که در ساعات و روزهای اول از مذاکرات استقبال کردند بعد از جلسه شورای امنیت ملی آمریکا موضع گیریهای خود را تغییر داد.
صارمی راد تاکید کرد آمریکاییها به دنبال بازی رسانهای هستند.
ترامپ میگوید از اقدامات نظامی صهیونیستها علیه ایران جلوگیری کرده و این مواضع نشان از اختلاف نظر در درون ساختار آمریکاییها دارد.
وزیر دفاع ایالاتمتحده و مشاور امنیت ملی نگاهشان غنی سازی صفر و برچیدن کل برنامه هستهای ایران است، اما معاون رئیس جمهور آمریکا و ویتکاف بهعنوان مذاکره کننده ارشد نگاهشان این است که برنامه غیر نظامی چندان مشکلی ندارد.
صارمی راد درباره رفتارهای ضد و نقیض آمریکاییها گفت: به نظر می رسد بازی رسانهای است و اگر مخالف این مذاکرات بودند وارد آن نمی شدند.
اما دائم مواضع ضد و نقیض را اعلام میکنند که باعث کم شدن اعتماد طرف مقابل است.
طرف آمریکایی باید متوجه باشد که نمی تواند تهدید و تحریم کند و بعد از آن حرف از مذاکره بزند.
طرف آمریکایی باید تفهیم شود و حتما در این زمینه امروز تیم مذاکره کننده بحثهای نیز خواهد داشت.
اصولا رفتارهای ترامپ هم خیلی متغیر است.
حتی در بحث تعرفهها روزی آن را اعلام و روزی متوقف میکند.
در این مواضع بحث اختلافات داخلی در درون آمریکا تاثیر دارد.
همچنین جریانات بیرونی مانند صهیونیستها در این موضع گیریها دخیل هستند.
به گفته این کارشناس ما در این دوره از مذاکرات هم سعی میکنیم چارچوبها را مشخص کنیم.
اطمینان بخشی از سمت ایران اینست که به طرف مقابل اثبات کنیم در برنامه هستهای ایران جنبه نظامی وجود ندارد و نتیجه آن باید رفع تحریمها باشد.
آمریکاییها متوجه این موضوع شدند و به نظر میآید که چارچوبها باید مشخص شود و مذاکرات در این روند خواهد بود.
البته احتمالا جلسات دیگری هم این دو تیم مذاکره کننده خواهند داشت.