تاب آوری آثار تاریخی راهبرد اصلی برنامه های 1404 است
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور گفت: تاب آوری آثار تاریخی راهبرد اصلی برنامه های 1404 است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی امروز شنبه 30 فروردین 1404 با حضور سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد.
در این مراسم، بر ضرورت تقویت تابآوری آثار تاریخی در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی تأکید شد.
به گزارش میراثآریا، علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، با اشاره به ظرفیت مناسبتهای ملی و بینالمللی در ترویج گفتمان حفاظت از میراث فرهنگی، اظهار کرد: روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، فرصت مغتنمی است تا بهصورت تخصصی به مسائل مرتبط با میراث ملموس و محوطههای تاریخی بپردازیم.
خوشبختانه، امسال نیز این مناسبت با برگزاری برنامههایی در سراسر کشور و آیینی در سطح ملی همراه شده است.
وی با بیان اینکه ایران صاحب تمدنی هفتهزار ساله و دارنده 28 اثر ثبتشده در فهرست میراث جهانی یونسکو است، تصریح کرد: این آثار در 107 مکان تاریخی در اقصی نقاط کشور پراکندهاند.
همچنین در حوزه میراثفرهنگی ناملموس، ایران موفق شده است جایگاه خود را از رتبه هفتم به رتبه چهارم جهانی ارتقا دهد؛ جایگاهی که نشاندهنده جایگاه ممتاز کشور در صحنه جهانی است.
دارابی در ادامه، با تأکید بر اهمیت نهادینهسازی فرهنگ میراثدوستی، اظهار داشت: در قرن بیستویکم، گرچه توجهات بیشتری به فرهنگ شده، اما همچنان نیازمند بهرهگیری از ظرفیتهای کلان مانند دین، خانواده و نظام آموزشی برای تعمیق این مفاهیم هستیم.
معاون میراثفرهنگی کشور با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه در حوزه میراثفرهنگی، خاطرنشان کرد: تحقق اهداف این برنامه نیازمند تأمین اعتبارات لازم و تلاش منسجم میاندستگاهی است.
باید میراثفرهنگی را بهعنوان یکی از ارکان مهم توسعه فرهنگی کشور در اولویت سیاستگذاریها قرار دهیم.
وی یکی از راهبردهای اصلی وزارت میراثفرهنگی را مردمیسازی فرآیند صیانت از آثار تاریخی عنوان کرد و گفت: برای تحقق این هدف، همکاری با آموزشوپرورش، دانشگاهها، سمنها و مشارکت خیرین میراثفرهنگی در سراسر کشور در دستور کار قرار گرفته است.
تابآوری؛ شعار جهانی و راهبرد ملی
دارابی همچنین با اشاره به انتخاب شعار «تابآوری آثار تاریخی» برای بزرگداشت امسال، افزود: این شعار، حاصل بیش از شش دهه تجربه جهانی در حوزه حفاظت از میراثفرهنگی است و امسال بهعنوان محور راهبردی برنامههای ایران در حوزه میراث تاریخی انتخاب شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، بسیاری از آثار تاریخی ایران در معرض تهدیدهایی همچون سیل، زلزله، فرونشست زمین و توسعه نامتوازن قرار داشتهاند.
در پاسخ به این تهدیدات، وزارت میراثفرهنگی با همکاری نهادهای امدادی، انتظامی و خدماتی، برگزاری 10 مانور مدیریت بحران در 10 استان را در دستور کار قرار داده است.
این مانورها با حضور نیروهای تخصصی در استانهایی با خطرپذیری بالا اجرا میشود.
انتهای پیام/