خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثبت بیش از ۹ اثر طبیعی و ناملموس در فهرست میراث فرهنگی کشور از البرز

مهر | استان‌ها | شنبه، 30 فروردین 1404 - 15:41
کرج - سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز گفت:بیش از ۹ اثر طبیعی و ناملموس در فهرست میراث فرهنگی کشور از البرز ثبت شده است.
مرمت،تاريخي،استان،ميراث،فرهنگي،ازبكي،البرز،گردشگري،پيشرفت،اش ...

به گزارش خبرگزاری مهر، نادر زینالی در حوزه تعیین حریم، اقداماتی چون تعیین حریم حمام بیلقان، هنرستان پسرانه صارمی کرج و خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی و همچنین بازنگری حریم کاخ مروارید را از اهم اقدامات صورت‌گرفته در استان برشمرد.
سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز گفت: در سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۲۳ پروژه مطالعاتی و اجرایی در حوزه مرمت، ساماندهی و حفاظت از آثار تاریخی استان با پیشرفت قابل‌توجهی به سرانجام رسید.
وی با اشاره به اینکه تمامی پروژه‌ها با همکاری تیم‌های تخصصی و با هدف صیانت از میراث گران‌بهای تاریخی استان اجرا شده‌اند، گفت: از مهم‌ترین این اقدامات می‌توان به مرمت کاخ‌موزه نقاشی کاخ سلیمانیه، مرمت پل تاریخی شاه‌عباسی کرج با پیشرفت ۹۰ درصدی، کاوش باستان‌شناختی در محوطه تپه ازبکی، مرمت کاهگل کاوش‌های یافت‌شده در محوطه ازبکی و همچنین بنای مادی بالای تپه ازبکی، بهسازی مسیر دسترسی، احداث سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه در محوطه ازبکی با پیشرفت ۵۰ درصدی اشاره کرد.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی البرز افزود: همچنین مرمت دیواره آسیب‌دیده کاروانسرای ینگی امام، انجام عملیات مرمتی در ماه مروارید شامل سقف سینما، تجهیز دوربین‌های حفاظتی کاخ، انجام مطالعات بافت تاریخی اشتهارد، مرمت بافت تاریخی برغان–ورده، تکمیل زیرساخت گردشگری روستای زیدشت، تجهیز آسیاب مهدی‌آباد نظرآباد، مرمت امام‌زاده هارون جوستان در طالقان، مرمت بخشی از مسجد جامع اشتهارد، انجام مطالعات بنای امام‌زاده سلیمان، مرمت گنبدخانه امام‌زاده سلیمان (ع) اشتهارد با پیشرفت ۲۰ درصدی، مطالعات مرمت احمد و محمود ماهدشت و بخشی از پی‌ریزی انجام شده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، یک موزه صنعتی خصوصی (گازسو) در استان راه‌اندازی شد و حفاظت و مرمت ۵۰ شیء تاریخی و ثبت ۳۰ شیء در سامانه جامع آثار فرهنگی انجام شد و سال گذشته، دو کاخ‌موزه سلیمانیه و مروارید به سیستم‌های الکترونیکی و حفاظتی مجهز شده‌اند و ۴۳۷ مورد استعلام مربوط به آثار تاریخی پاسخ داده شده است.
زینالی تشکیل بیش از ۲۰۰ جلسه مرتبط با شوراهای فنی، شورای ثبت و کمیسیون‌های تخصصی را از دیگر محورهای فعالیت معاونت میراث فرهنگی در سال گذشته عنوان کرد.
سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز افزود: همچنین در راستای نشست با انجمن‌ها و تفاهم با تشکل‌ها و بخش خصوصی، انجمن خیرین میراث فرهنگی تشکیل شد و با انجمن‌های مختلف حوزه میراث فرهنگی ازجمله انجمن البرزپژوهی و مجموعه‌داران استان تعاملاتی صورت گرفت.
وی ضمن قدردانی از تلاش همکاران فنی و اجرایی و معاونت میراث‌فرهنگی اداره‌کل گفت: هدف ما حفظ هویت تاریخی البرز و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در کنار حفاظت علمی از بناهای باارزش تاریخی است.