خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعتراض انجمن‌های مرتبط با صنعت کشتی چین به اقدامات آمریکا - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 30 فروردین 1404 - 15:53
اتحادیه های صنایع کشتی سازی و لجستیک و تأمین چین در واکنش به اقدامات محدودکننده ایالات متحده در برابر صنعت کشتی سازی چین، اعلام کردند که دولت چین اقداماتی متناسب را در برابر فشارهای خارجی اتخاذ خواهد کرد.
چين،آمريكا،اقدامات،لجستيك،دريايي،جهاني،اتحاديه،صنعت،ايالات،م ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در واکنش به اقدامات اخیر آمریکا مبنی بر اعمال هزینه‌های بندری اضافه بر کشتی‌های چینی در بنادر آمریکا، محافل سیاسی و اتحادیه‌های مرتبط با صنایع کشتی‌رانی چین مخالفت شدید خود را ابراز کرده‌اند.
براساس بیانیه منتشر شده از سوی حساب کاربری رسمی اتحادیه کشتی‌سازی چین در WeChat، این اتحادیه روز شنبه (19 آوریل)ف ضمن ابراز مخالفت شدید خود نسبت به اقدامات محدودکننده ایالات متحده، تصریح کرد که ایالات متحده با استفاده از اتهامات نادرست و تحقیقات غیرواقعی، به طور غیرمنصفانه بر صنعت کشتی‌سازی چین فشار وارد می‌آورد، که این خود نقض آشکار قوانین تجارت بین‌المللی است و به طور جدی توسعه همکارانه صنعت دریایی جهانی را تهدید می‌کند.
اتحادیه کشتی‌سازی چین تأکید کرد که اقدامات محدودکننده ایالات متحده بر صنعت کشتی‌سازی چین، به طور اجتناب‌ناپذیری سیستم صنعتی دریایی جهانی را مختل خواهد کرد و نه تنها هیچ کمکی به احیای صنعت کشتی‌سازی ایالات متحده نخواهد کرد، بلکه ممکن است باعث افزایش شدید هزینه‌های حمل و نقل دریایی بین‌المللی شود و در نتیجه فشار بیشتری بر شرایط تورمی داخلی ایالات متحده وارد آورد، که به نفع معیشت مردم آمریکا نخواهد بود.
سخنگوی این اتحادیه همچنین از تمام هم‌صنفان صنعت کشتی‌سازی خواسته است که ضمن اتحاد و همکاری با همه شرکای داخلی و خارجی، برای توسعه پایدار و سلامت صنعت دریایی جهانی تلاش کنند و از تمامی صنعتگران دریایی جهانی خواست تا با اقدامات «کوته‌فکرانه» ایالات متحده مقابله کنند.
این اتحادیه ضمن درخواست از آمریکا برای توقف فوری اشتباهات خود، اطمینان داد که صنعت کشتی‌سازی چین با اعتماد به نفس و پشتکار به مواجهه با چالش‌ها و ریسک‌های مختلف ادامه خواهد داد و بر توسعه همکاری‌های فنی و هماهنگی استانداردها با شرکای صنعتی دریایی در سایر کشورها تأکید خواهد کرد تا بتواند راه‌حل‌های بیشتری برای تحول جهانی حمل و نقل دریایی سبز از چین ارائه دهد.
واکنش انجمن لجستیک و تأمین چین
همزمان با واکنش اتحاد صنایع کشتی‌سازی چین، اتحادیه لجستیک و تأمین این کشور با انتشار بیانیه‌ای، مخالفت خود را با اقدامات تحقیقات 301 آمریکا در زمینه‌های لجستیک، دریایی و کشتی‌سازی چین اعلام نمود.
در این بیانیه‌امده‌است: در تاریخ 17 آوریل 2025، دفتر نمایندگی تجاری ایالات متحده اقداماتی نهایی در رابطه با تحقیقات 301 در خصوص چین در حوزه‌های لجستیک، دریایی و کشتی‌سازی اعلام کرد.
این اقدامات به وضوح نشانه‌هایی از یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی دارند و به طور جدی به سیستم تجاری چندجانبه و قوانین تجارت بین‌المللی آسیب وارد می‌کنند.
این اتحادیه ضمن بیان مخالفت شدید خود با این اقدامات، از آمریکا خواست که به اصول بازار و قوانین تجارت بین‌المللی احترام بگذارد و اقدامات نادرست خود را فوراً اصلاح کند.
این بیانیه با اشاره به نقش لجستیک در روابط آمریکا خاطرنشان کرد: لجستیک همواره یک پل مهم برای روابط تجاری چین و آمریکا بوده و نقشی حیاتی در فرآیند جهانی‌سازی اقتصاد ایفا می‌کند.
این اقدام آمریکا به شدت منافع لجستیکی، کشتی‌داری، صاحبان کالا، واردکنندگان و مصرف‌کنندگان چین و آمریکا را تحت تأثیر قرار داده و ممکن است باعث افزایش بیشتر هزینه‌های لجستیک بین‌المللی، اختلال در ثبات زنجیره‌های تأمین جهانی و تهدید توسعه اقتصادی جهانی شود.
اتحادیه لجستیک و تأمین چین ضمن معرفی خود به‌عنوان نماینده صنعت لجستیک، تأمین و زنجیره تأمین چین تصریح کرد: ما به شدت با این روش‌های حمایت‌گرایانه تجاری دولت آمریکا مخالف هستیم و از تمام اقدامات مقابله‌ای دولت چین برای دفاع از منافع ملی و حقوق شرکت‌ها حمایت می‌کنیم.
واکنش محافل سیاسی و رسمی چین به اقدامات آمریکا
پیش از این نیز سخنگوی وزارت بازرگانی چین و سخنگوی وزارت امورخارحه این کشور نیز نسبت به اقدامت ضد چینی آمریکا، موضع‌گیری کرده‌بودند.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین در اظهارات خود، این اقدامات آمریکا را نشان‌دهنده ماهیت یک‌جانبه‌گرایانه و سیاست‌های حمایت‌گرایانه دانست و آن را رویکردی غیر بازارمحور با رنگ و بوی تبعیض‌آمیز توصیف کرد که به شدت حقوق مشروع شرکت‌های چینی را آسیب می‌زند، ثبات زنجیره تأمین جهانی را مختل می‌کند و قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند.
پیش از این نیز لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در واکنش به این اقدام واشنگتن تأکید کرد که اخذ هزینه‌های بندری و وضع تعرفه‌های جدید بر تجهیزات بارگیری و تخلیه کالا به ضرر همه است و افزود که چین اقدامات لازم را برای دفاع از حقوق قانونی خود انجام خواهد داد.
انتهای پیام/