تنش روغنی در مازندران؛ از هست مسئولان تا نیست مردم!
ساری- با آنکه مسئولان مازندران می گویند محدودیتی در عرضه روغن در این استان نیست، اما مردم برای تهیه این کالای اساسی با مشکلاتی مواجه شده اند.

خبرگزاری مهر، گروه استانها: کمبود عرضه روغن و رفتن به فروشگاههای متعدد برای تأمین آن در مازندران نیز گریبانگیر شده است، هرچند متولیان امر هر روز با ارائه آمارهایی عقیده دارند، مشکلی در تأمین و عرضه این کالا وجود ندارد.
این روزها شهروندان مازندرانی برای تأمین و تهیه یک قوطی روغن سرخ کردنی مجبور هستند به فروشگاههای متعدد سربزنند تا بتوانند آن را تهیه کنند.
فروشگاههای کوچک نیز خود برای تأمین آن مشکل دارند.
شهرگردی برای تهیه روغن
یک شهروند ساروی میگوید: با آنکه عنوان میشود مشکلی در تأمین روغن وجود دارد اما مجبور شدم به چند فروشگاه بروم تا بتوانیم یک قوطی روغن پیدا کنم.
وی که خود جلالی معرفی کرد، در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: برای خرید اقلام کالابرگ الکترونیک قصد تهیه روغن را داشتم که فروشگاههای مختلف عنوان کردند، نداریم.
این شهروند از مسئولان خواست تا لیست فروشگاههایی که این اقلام در آن توزیع و عرضه میشود را برای اطلاع مردم، آگاهی رسانی کنند.
به تاکید فعالان اقتصادی نیز روغن خوراکی از روغن خام و کنجاله تأمین میشود و هر دو محصول جز کالاهای اساسی هستند که با ارز ترجیحی وارد کشور میشوند از سوی دیگر وابستگی ۹۰ درصدی به واردات سبب میشود تا در مقاطعی با مشکلاتی برای تأمین روبرو شویم.
در استان مازندران کارخانههای مختلفی در زمینه تولید و فرآوری روغن نباتی فعالیت میکنند و محمد بنی هاشمی مدیرعامل یک کارخانه تولید روغن در آمل اظهار کرد: روزانه ۱۰۰ تن انواع روغنهای گیاهی و خوراکی در این واحد تولید و به بازار عرضه میشود و هیچ کمبودی در توزیع بازار استان مازندران وجود ندارد.
بررسی میدانی در برخی شهرهای مازندران نشان میدهد که برخی فروشگاهها بهویژه در بخش توزیع مویرگی، با کمبود این کالای ضروری مواجه هستند.
در حالی که فروشگاههای زنجیرهای و بزرگ همچنان موجودی کافی دارند، با این حال سوپرمارکتهای محلی و کوچکتر دچار کمبود شدهاند.
این وضعیت باعث شده که برخی مصرفکنندگان به دنبال خرید بیش از حد نیاز خود باشند که این امر به تشدید مشکل کمک کرده است.
هیچ کمبودی در تأمین روغن نباتی مورد نیاز بازار وجود ندارد و وضعیت کنونی ناشی از نگرانیها و شایعات است
سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد که هیچ کمبودی در تأمین روغن نباتی مورد نیاز بازار وجود ندارد و وضعیت کنونی ناشی از نگرانیها و شایعات است.
این سازمان با حضور میدانی و تهیه گزارشات مردمی، به دنبال بررسی دقیق وضعیت بازار است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود، بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تن روغن در سطح کشور در حال توزیع است و وضعیت توزیع در مازندران نیز مطلوب ارزیابی میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در جریان این بازدید مقرر شد تا مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای استان، مباشران مورد تأیید را معرفی کنند تا روغن مورد نیاز از طریق شرکت غنچه به صورت عادلانه بین شهرستانها توزیع شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه نیز بر اهمیت نظارت دقیق بر فرآیند تأمین و توزیع روغن تأکید و اعلام کرد که هیچگونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
لزوم نظارت مستمر بر روند توزیع روغن
علی باباجانی در گفتگو با خبرنگار مهر بر لزوم نظارت مستمر و دقیق بر روند تأمین و توزیع روغن تاکید کرد و با اشاره به اهمیت تأمین کالاهای اساسی برای شهروندان، اظهار کرد: با توجه به تولید کافی و توزیع مناسب روغن، هیچگونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و فروشگاهها باید با رعایت انصاف و قیمتهای مصوب، این کالای اساسی را در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند.
باباجانی همچنین از بازرسان و ناظران خواست تا با جدیت بیشتری بر عملکرد فروشگاهها نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد.
وی گفت: جهاد کشاورزی همواره در تلاش است تا با همکاری سایر نهادهای ذیربط، نیازهای اساسی مردم را به بهترین نحو تأمین کنند.
کمبود روغن نداریم
نادعلی کهنسال مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در گفت گو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تنظیم بازار اظهار کرد: در آستانه سال نو تاکنون ۱۴ هزار بازرسی از بازار استان صورت گرفت و منجر به تشکیل سه هزار و ۵۵۰ پرونده شده است.
وی با اشاره به اینکه تأمین اقلام کالاهای اساسی یکی از مسائل مهم ذکر کرد و درباره تأمین روغن مورد نیاز در بازار گفت: ۹۳ درصد از تأمین روغن از طریق واردات صورت میگیرد با این حال با تلاش صورت گرفته اقلام و مایحتاج مردم در این بخش تأمین شده است و کمبودی نداریم.
مازندران سومین استان تصفیه کننده روغن در کشور به شمار میرود و دلیل کمبود روغن در استان و کشور تا حدودی به ناترازی انرژی در ماههای گذشته برمی گردد.
ماهانه هزار و ۵۰۰ تن روغن مصرف خانوار در مازندران نیاز است.