خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز کاوش باستان‌شناسی در ایستگاه زائر حرم شاهچراغ (ع)

مهر | استان‌ها | شنبه، 30 فروردین 1404 - 16:24
شیراز-کاوش‌های باستان‌شناسی ایستگاه زائر حرم شاهچراغ(ع) لینک ارتباطی متروی شیراز، به‌ سرپرستی پژوهشگران دانشگاه دانشگاه هنر شیراز آغاز شد.
شيراز،كاوش،تاريخي،هنر،دانشگاه،شاهچراغ،حياط،ايستگاه،بافت،ميرا ...

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوش‌های باستان‌شناسی ایستگاه شاهچراغ لینک ارتباطی متروی شیراز، به‌سرپرستی پژوهشگران دانشگاه هنر شیراز از فروردین‌ماه سال جاری آغاز شده است.
این پروژه که در قالب همکاری و تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای میان دانشگاه هنر شیراز، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز و پژوهشگاه میراث فرهنگی ترتیب یافته است، با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و نظارت اداره‌کل میراث فرهنگی استان فارس در حال انجام است.
میثم نیک زاده سرپرست تیم باستان‌شناسی ایستگاه شاهچراغ (ع) گفت: در حال حاضر، کاوش در ۴ ترانشه در حال انجام است و آثار و بقایای بقایای معماری مسکونی از دوره پهلوی دوم به دست آمده است و آثار به دست آمده، بخشی از یک واحد مسکونی با پلان حیاط مرکزی است که در ترانشه‌های کاوش شده مطبخ و انباری، حیاط و بخشی از فضای سکونتی آن یافت شده است.
وی ادامه داد: مصالح این ساختمان آجر و ملات گل بوده که برخی از محل‌ها با ملات گچ یا آهک‌اندود شده است.
آثار مزبور در دهه‌های شصت و هفتاد خورشیدی همچنان با انجام تغییرات و الحاقاتی همچون سیمان‌کردن کف حیاط مورد استفاده بوده و در زمان احداث پارکینگ تخریب و تسطیح شده است.
سرپرست تیم باستان‌شناسی ایستگاه شاهچراغ (ع) افزود: از یافته‌های منقول می‌توان به قطعات سفالی ساده و لعاب‌دار اشاره کرد که مربوط به دوره متاخر اسلامی است.
عمق کاوش نزدیک به دو متر رسیده است، اما همچنان لایه‌های کاوش‌شده آشفته و بهم ریخته است؛ زیرا با زباله‌های معاصر همچون قطعات پلاستیکی و دورریزهای زندگی معاصر مخلوط شده‌اند.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه هنر تصریح کرد: تاکنون کاوش باستان‌شناسی هدفمندی در بافت تاریخی شیراز انجام نشده و اطلاعات ما از توالی تاریخی و لایه‌های باستانی در بافت تاریخی کلان‌شهر شیراز بسیار ناچیز است؛ از همین‌رو این کاوش اضطراری علاوه‌بر جنبه اجرایی آن، از نظر علمی فرصت طلایی برای پژوهش‌های باستان‌شناسی در بافت تاریخی شیراز است.
با توجه به این فرصت کم‌نظیر، تیم باستان‌شناسی مستقر در محل، ترکیبی از پژوهشگران و متخصصان مختلف دوره اسلامی است و از توان پژوهشی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه هنر در بخش معماری و مرمت برای مطالعه یافته‌های کاوش استفاده می‌شود.