خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمریکا بیشتر از ایران نیازمند رسیدن به توافق است/ ترامپ ترجیح می‌دهد مسائل خاورمیانه را حل کند

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | شنبه، 30 فروردین 1404 - 16:40
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها ضمن در نظر داشتن بسیاری از مسائل برای رقابت با رقیبان، به یک خاورمیانه آرام نیاز دارند.
ايران،توافق،مذاكرات،مسائل،آمريكا،كشور،قطعاً،كارشناس،مذاكره،خا ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه سیدی - کیومرث یزدان‌پناه، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگوی زنده شبکه خبر درباره دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا اظهار کرد: با توجه به تمامی ابعاد قضایا و پروسه‌ای که دو کشور را سر میز مذاکره کشانده است، به نظر می‌رسد که برای دستیابی به یک توافق موثر و جامع‌تر نسبت به توافق سال ۲۰۱۵، متفاوت عمل شود.
وی ادامه داد: آمریکا با رقبای نوظهوری دست و پنجه نرم می‌کند؛ لذا این کشور ترجیح می‌دهد بعضی از چالش‌های ژئوپلیتیک خود را حل کند و آمریکایی‌ها می‌دانند که برای بقا در کورس قدرت باید در خاورمیانه به اعتبار مجدد خود بازگردند.
یزدان‌پناه متذکر شد: به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها ضمن در نظر داشتن بسیاری از مسائل برای رقابت با رقیبان خود به یک خاورمیانه آرام نیاز دارند و به نظر می‌رسد که ایران و آمریکا بستر‌های لازم را برای توافق فراهم می‌کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل درباره شایعات ضد و نقیض پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: رسانه‌ها نقش تعیین کننده‌ای در جهان دارند و شایع‌پردازی آنها قطعاً نمی‌تواند بر نتیجه مذاکرات تاثیر بگذارد و اگر توافقی حاصل شود قطعاً با برجام متفاوت خواهد بود.
وی گفت: آمریکا این مسئله را پذیرفته که باید بدون تنش با ایران وارد رابطه شود چرا که اگر با ما به نتیجه برسد قطعاً ایران دیگر تهدید هسته‌ای برای این کشور نخواهد بود.
اگر ترامپ مطمئن شود که محتوای توافق بر اساسی شکل می‌گیرد که که ایران مسائل هسته‌ای را می‌پذیرد، درباره موضوعات موشکی کوتاه خواهد آمد؛ چرا که آمریکایی‌ها بیشتر از ما به این مذاکره و توافق نیاز دارند.
یزدان‌پناه گفت: مسئولان وظیفه دارند که مردم را نسبت به واقعیات و روند کشور در زمان مذاکرات آگاه کنند؛ چرا که ما نباید منتظر این مذاکرات بمانیم و این گفت‌و‌گو‌ها بخشی از دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.
یزدان‌پناه در پایان خاطرنشان کرد: ایران برای فناوری هسته‌ای خود زحمت بسیاری کشیده است و حاضر نیست از حق مسلم خود دست بکشد و اکنون سیاست خارجی ما باید از نهایت هوشمندی و ذکاوت خود استفاده کند و فرصتی برای ملت ایران بسازد تا مسائل برجام تکرار نشود.