خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 31 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فراز و فرود روابط ایران و عربستان سعودی در طول تاریخ - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 31 فروردین 1404 - 20:13
در پنجاه و چهارمین اپیزود از پادکست «در عمق» به بررسی روابط ایران و عربستان سعودی در طول تاریخ از زمان شکل گیری کشور سعودی می پردازیم.
روابط،عربستان،سعودي،ايران،كشور،شمسي،تحريم،ميلادي،كشورهاي،زما ...

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ پنجاه‌وچهارمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز یک‌شنبه 31 فروردین ماه 1404 ضبط و منتشر شد.
در این اپیزود «علیرضا مجیدی» فراز و فرود روابط ایران و عربستان سعودی در طول تاریخ را بررسی می‌کند.
روابط ایران و عربستان سعودی در دوره پهلوی با تنش اولیه ناشی از اعدام یک حاجی ایرانی در مکه به اتهام توهین به مسجدالحرام در سال 1322 آغاز شد.
اگرچه این حادثه روابط را تیره کرد، اما عذرخواهی و پرداخت خسارت از سوی عربستان سعودی به تدریج به بهبود نسبی روابط منجر شد.
با گذر زمان، روابط دو کشور به سمت تعادل پیش رفت تا اینکه در دهه 1350 شمسی (1970 میلادی)، همکاری جدی در زمینه تعیین نرخ نفت، فصل جدیدی در مناسبات گشود.
ایران و عربستان به عنوان دو صادرکننده بزرگ نفت، با همکاری در این زمینه، روابط گرمی را تجربه کردند.
رویداد دوم در سال 1973 میلادی (1352 شمسی) و در جریان جنگ یوم کیپور میان اسرائیل و کشورهای عربی، به ویژه سوریه و مصر، رخ داد.
در این زمان، ملک فیصل، پادشاه وقت عربستان سعودی، پیشنهاد تحریم نفتی جهان را مطرح کرد.
هدف از این تحریم، اعمال فشار بر کشورهای حامی رژیم صهیونیستی، به ویژه ایالات متحده، انگلستان و فرانسه بود.
ایران با این تحریم استراتژیک و بسیار مهم نفتی همراهی نکرد.
این موضوع در آن زمان بازتاب قابل توجهی یافت و روابط کشورهای عربی، به ویژه عربستان سعودی، با ایران به صورت موقت دچار تنش گردید.
اما بار دیگر، پس از مدت کوتاهی، روابط دو کشور از سر گرفته شد و به این ترتیب، دهه 1350 شمسی (دهه 1970 میلادی) به دوره‌ای از روابط گرم میان دو کشور بدل گشت، که هدف اصلی آن، مدیریت بازار جهانی انرژی توسط این دو کشور بود.
انتهای پیام/