خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روزانه 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | دوشنبه، 01 اردیبهشت 1404 - 08:31
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می شود گفت: این آمار جدای از آمار ضایعات است.
برنج،مصرف،دورريز،حوزه،كشور،قاشق،ضايعات،سفره

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد میزان دورریز برنج در کشور گفت: برآورد می‌شود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز وجود دارد.
حدود 20 سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود 25 درصد هدررفت نان وجود دارد.
وی تأکید کرد: باید فرهنگ و الگوی مصرف اصلاح شود و قطعاً با اجبار و دستور کاری نمی‌توان کرد.
مصرف کشور در بسیاری از حوزه‌ها با دنیا قابل‌مقایسه نیست؛ بنابراین باید فرهنگ صرفه‌جویی و مصرف در بین مردم ایجاد شود و با دستور و بخش‌نامه نمی‌توان کاری کرد.
در این حوزه از آموزش‌وپرورش باید کمک گرفت تا بتوان جلوی این روند را گرفت.
عباسی ضمن تأکید بر مکانیزه‌کردن کاشت، داشت و برداشت محصولات به‌منظور کاهش ضایعات خاطرنشان کرد: باید صنایع تبدیلی تکمیلی برای کاهش ضایعات داشته باشیم.
همچنین باید در حوزه فرهنگ‌سازی و الگوی مصرف نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای دورریز از ابتدا تا انتهای زنجیره اظهار کرد: برای حوزه برنج ضرورت یک اقدام فرهنگی در سطح جامعه احساس می‌شود.
حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود گفت: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل 5 گرم برنج خام است.
قطعاً هر ایرانی در سفره 1 قاشق برنج دور می‌ریزد.
8 تن برنج در روز معادل یک میلیون و 600 هزار قاشق است.
نسبت این عدد به 85 میلیون نفر، معادل 5 دانه برنج به‌ازای هر نفر در سفره است.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با یادآوری اینکه آمار ذکر شده جدای از آمار ضایعات است اضافه کرد: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید به‌اندازه برنج مصرف کند.
قطعاً در مکان‌های عمومی مانند رستوران، دانشگاه و پادگان‌ها دورریز بیشتر است.
زراعت برنج‌ کار بسیار پر زحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژه‌ای صورت گیرد.
انتهای پیام/