خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تخریب «شاهوار» نابودی کشاورزی و مهاجرت اجباری را به دنبال خواهد داشت

مهر | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | دوشنبه، 01 اردیبهشت 1404 - 13:30
شاهرود- دبیر خانه کشاورزی استان سمنان بحران بی‌آبی استان را تنها نتیجهٔ قطعی دست‌اندازی به ذخایر آبی دانست و گفت: تخریب کوهستان«شاهوار» نابودی کشاورزی و مهاجرت اجباری را به دنبال خواهد داشت.
شاهرود،شاهوار،آب،بحران،بسطام،سمنان،كشاورزي،زيست،محيط،استان

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین خنکال پیش از ظهر دوشنبه در دیدار معاون سازمان حفاظت محیط زیست با نمایندگان سمن‌ها و فعالان محیط زیست شاهرود در سالن هلال احمر شاهرود، مسئله آب را جدی ترین بحران شهرستان‌های شاهرود و میامی دانست و ابراز کرد: بحران آب در شرق استان سمنان بسیار جدی است و کشاورزان به صورت ملموس کمبود آن را درک کرده‌اند.
وی حفر چاه را در شرایط را کاری عبث دانست و افزود: نام شاهرود با شاهوار عجین شده و تخریب محیط زیست را نمی‌توان توسعه دانست.
«شاهوار» مهم‌ترین کانون آب‌ساز دشت‌های بسطام و شاهرود
دبیرخانه کشاورزی استان سمنان ادامه داد: شاهوار تأمین کننده آب و مهم‌ترین کانون آب‌ساز دشت‌های بسطام و شاهرود است که نباید تعدی نسبت به این سرمایه صورت گیرد.
خنکال معدن کاری به بهانه اشتغال زایی را مردود دانست و اظهار داشت: حیات شهرستان شاهرود در گرو حفظ شاهوار است و هیچ بهانه‌ای برای دست درازی به آن پذیرفته نیست.
وی جانمایی شهرک ۴۰۷ هکتاری در قطار زرشک و نگارمن در دامنه‌های شاهوار را اشتباه بزرگی دانست که سبب افت کیفیت و کمیت آب سالم در پایین دست و شهرهای بسطام و شاهرود خواهد شد.
بحران «بی‌آبی» تنها نتیجهٔ قطعی دست‌اندازی به شاهوار
دبیرخانه کشاورزی استان سمنان با صدور هشداری جدی درباره بحران آب در منطقه تأکید کرد: حیات اقتصادی و اجتماعی شهرهای شاهرود و بسطام به منابع آبی کوهستان شاهوار وابسته است و هرگونه بهره برداری غیراصولی، این خطه را به سوی بیابان‌زایی و نابودی کشاورزی سوق خواهد داد.
با بیان اینکه بحران بی‌آبی، تنها نتیجهٔ قطعی دست‌اندازی به ذخایر آبی منطقه است، خواستار تدوین برنامهٔ مدیریت پایدار آب با مشارکت جوامع محلی و نهادهای مسئول شد.