توسعه خدمات درمانی در طبس/اجرای 59 پروژه بهداشتی
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس از اجرای 59 پروژه بهداشتی در سال گذشته خبر داد و گفت: با وجود همه محدودیت ها، این مجموعه موفق شده خدمات قابل توجهی در حوزه سلامت ارائه کند و زیرساخت های درمانی شهرستان را بهبود بخشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از طبس، فاطمه وحدتی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس در نشست خبری با تشریح عملکرد این مجموعه در سال گذشته اظهار کرد: در سال گذشته 59 پروژه بهداشتی در حوزههای مختلف از جمله تعمیرات اساسی، خرید تجهیزات و پروژههای عمرانی انجام شد.
وی افزود: یکی از اقدامات شاخص در این سال، تعمیر اساسی مرکز خدمات جامع سلامت روستایی خرو بود که با پیگیریهای متعدد و جذب اعتبار از سوی وزارت بهداشت انجام شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان طبس با اشاره به خدمات حوزه بیمارستانی، گفت: در بیمارستان شهید مصطفی خمینی طبس، 35 پزشک متخصص در 18 رشته فعال هستند.
بیش از 49 هزار بیمار در سال گذشته به اورژانس این بیمارستان مراجعه کردهاند و حدود 9 هزار مورد بستری ثبت شده است.
وحدتی با بیان اینکه در حوزه درمان سرپایی و کلینیک تخصصی رشد قابلتوجهی داشتهایم، گفت: در سال گذشته بیش از 120 هزار خدمت تخصصی سرپایی و 17 هزار خدمت دندانپزشکی به مراجعان ارائه شده است.
وی با اشاره به عملکرد واحد سلامت خانواده، از انجام بیش از 700 زایمان طبیعی و انجام کامل مراقبتهای مادر و کودک در شهرستان خبر داد و افزود: میزان تولد در طبس طی این سال 1158 مورد بوده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان طبس ادامه داد: در حوزه بهداشت محیط، 12 هزار مورد بازرسی از اماکن عمومی و صنوف انجام شده که منجر به 130 مورد معرفی به مراجع قضایی و 34 مورد تعطیلی مکانهای متخلف شده است.
وحدتی با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان طبس با کمبود نیرو و زیرساختهای مالی مواجه است، گفت: با این حال، تلاش کردهایم با استفاده از ظرفیت جهاد تبیین، ارتباط با خیرین سلامت و پیگیریهای مستمر، خلأها را تا حد ممکن جبران کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت همکاری بینبخشی برای ارتقای سلامت عمومی، از حمایتهای دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری ویژه، نماینده مردم در مجلس و امامجمعه شهرستان قدردانی کرد.
560 مأموریت توسط اورژانس طبس انجام شد
صمد تقوی، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس نیز با اشاره به برخی اقدامات زیرساختی در حوزه اورژانس پیشبیمارستانی، گفت: با همت خیرین منطقه حلوان، یکی از ساختمانهای موجود بازسازی و بهطور کامل تجهیز شد تا بهعنوان پایگاه اورژانس 115 حلوان مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
در حال حاضر بهصورت موقت، آمبولانسی که در سرای جعفریان مستقر بود، به محل جدید در حلوان منتقل شده تا خدمات اورژانسی در مسیرهای پیر، پیان، جعفریان و گردنههای منتهی به شهرستان خور پوشش داده شود.
وی افزود: در ایام نوروز امسال، با هماهنگی انجام شده، سه کد اورژانس در داخل شهر طبس فعال بودند و خوشبختانه آمار تصادفات و فوتیها کاهش محسوسی داشت.
در مجموع از 25 اسفندماه تا 15 فروردینماه، 560 مأموریت توسط اورژانس 115 طبس انجام شد که از این تعداد، 78 مورد مربوط به تصادفات جادهای و 482 مورد غیرتصادفی بود.
همچنین 118 مورد انتقال بیماران به مراکز درمانی انجام شد و 48 مورد نیز در محل درمان شدند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس از تلاش برای فعالسازی پایگاه اورژانس شهری کد 3 در منطقه دهشت خبر داد و گفت: این ساختمان با همت خیرین ساخته شده و تنها برخی موارد جزئی مانند نصب درب ورودی، تأمین برق و آب باقی مانده است.
با وجود اخذ مجوز رسمی این پایگاه، هنوز موفق به جذب نیرو و آمبولانس اختصاصی برای آن نشدهایم، با این حال پیگیریها در حال انجام است و امیدواریم در نیمه اول سال جاری این پایگاه نیز به بهرهبرداری برسد.
تقوی با تأکید بر تعامل سازنده با دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اظهار کرد: نگاه ما بر همکاری و پیگیری محکم و اصولی است.
در طول 6 ماه گذشته که مسئولیت این شبکه را بر عهده دارم، تلاش کردهام تا با جلب حمایت دانشگاه، وزارت بهداشت و مسئولان استانی، گامهای مؤثری برای ارتقاء نظام سلامت شهرستان برداریم.
وی از حمایتهای فرماندار ویژه طبس، امام جمعه محترم، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، و همچنین مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بهویژه دکتر گنجی، ریاست دانشگاه، قدردانی کرد و افزود: تحقق پروژههای بهداشتی و درمانی در شهرستان بدون همکاری جمعی ممکن نیست و همه دستگاهها باید در کنار هم برای ارتقای سلامت مردم تلاش کنند.
اتصال آبانبار شماره 8 به برق سراسری؛ گامی مهم برای تأمین آب پایدار
سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس، با اشاره به اهمیت زیرساختهای تأمین آب در مناطق بهداشتی گفت: با تلاشهای شبانهروزی و پیگیریهای مستمر، آبانبار شماره 8 که از ملزومات حیاتی برای تأمین آب سالم و پایدار در منطقه بود، طی روزهای اخیر به برق سراسری متصل شد و هماکنون برقدار شده است.
این اقدام گامی بسیار مؤثر در پایداری تأمین آب بهشمار میرود که جا دارد از همه مسئولان و همکارانی که در این مسیر همکاری داشتند، تشکر ویژه داشته باشم.
وی با اشاره به اهمیت حفظ برق پایدار در مراکز درمانی و آسیبهایی که قطعی برق به تجهیزات پزشکی وارد کرده، افزود: یکی از مسائل جدی ما، قطعی برق در بیمارستان طبس است.
با وجود ژنراتورهای موجود، زمان سوئیچ به برق اضطراری حدود 5 ثانیه طول میکشد که همین تأخیر منجر به وارد آمدن خسارات جدی شده است.
بهعنوان نمونه، در یک مورد قطع برق، باتریهای UPS دستگاه سیتیاسکن ما آسیب دید و تنها هزینه تعویض این باتریها 420 میلیون تومان شد.
این در حالیست که اگر دستگاه اصلی یا MRI دچار آسیب شود، هزینهها به مراتب سنگینتر خواهد بود.
پیشرفت چشمگیر در ساخت خوابگاه دانشجویان پسر دانشکده پرستاری
تقوی با اشاره به پیشرفتهای مهم در زیرساختهای آموزشی، گفت: در دانشکده پرستاری طبس، هماکنون 225 دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
یکی از اتفاقات خوب، ساخت 6 واحد خوابگاه ویژه دانشجویان پسر بود که از 28 دیماه آغاز شد و با تلاشهای صورتگرفته، در پایان سال گذشته به مرحله بهرهبرداری رسید.
وعده دادهشده برای تحویل خوابگاهها در شب عید، عملیاتی شد و این خوابگاهها هماکنون آماده استفاده هستند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس افزود: برای ارتقاء خدمات درمانی در طبس، ناگزیر به ارتقای دانشکده پرستاری هستیم.
جذب هیئت علمی، افزایش رشتهها و اخذ ردیف مستقل برای دانشکده و بیمارستان از جمله اهداف ماست.
استقلال مالی، سبب خواهد شد که اعتبارات مستقیماً از وزارتخانه به شهرستان طبس تخصیص یابد و وابستگی به بودجههای استانی کاهش یابد.
ما در این خصوص پیگیریهای متعددی با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند داشتهایم و امیدواریم در سال 1404 بتوانیم مجوزهای لازم برای ارتقاء را دریافت کنیم.
طرح توسعه بیمارستان طبس و چالش تأمین اعتبار
تقوی با اشاره به روند توسعه بیمارستان ولیعصر(عج) طبس گفت: طرح توسعه 157 تختخوابی بیمارستان طبس با پیشرفت فیزیکی 40 درصد در حال اجراست.
شرکت مجری پروژه یکی از شرکتهای تخصصی در زمینه ساخت بیمارستان است که هماکنون 9 بیمارستان را در سراسر کشور احداث میکند.
تاکنون حدود 30 میلیارد تومان پرداخت شده، اما برای ادامه پروژه نیازمند اخذ مجوز ماده 23 از سازمان برنامهوبودجه هستیم.
این پروژه در کمیسیون تلفیق مجلس به عنوان پروژه مشروط تصویب شده و در صورت اخذ مجوز در نیمه نخست سال، اعتبار آن برای سال 1404 اختصاص خواهد یافت.
پیگیریها برای تأسیس مرکز شبانهروزی دیهوک ادامه دارد
سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس درباره نیاز دیهوک به مرکز درمانی شبانهروزی گفت: با توجه به جمعیت شناور، موقعیت جغرافیایی و مسیر مواصلاتی، نیاز به راهاندازی مرکز جامع خدمات سلامت شبانهروزی در دیهوک بهشدت احساس میشود.
اما چون شاخصهای جمعیتی فعلاً پاسخگو نیست، پیگیریها همچنان در حال انجام است و امیدواریم با ارائه توجیهات لازم، این مرکز نیز بهزودی راهاندازی شود.
وی با اشاره به اختلافات پیشآمده بین شرکت قبلی طرف قرارداد و مجمع خیرین بیمارستان گفت: این اختلافات مالی در حال پیگیری است.
شرکت قبلی مدعی مانده حسابی به ارزش 17.5 میلیارد تومان است که مربوط به تعهدات مجمع خیرین و شرکت زغالسنگ طبس بوده و از محل اعتبار دولتی امکان پرداخت آن وجود ندارد.
با این حال، مذاکرات لازم با وزارت بهداشت، شرکت زغالسنگ و خیرین صورت گرفته تا این موضوع نیز به نتیجه برسد.
با زیرمیزی پزشکان مخالفم
تقوی درخصوص سؤال مهم مردم در بحث زیرمیزی پزشکان و دریافت مبالغ خارج از عرف گفت: اصل ما بر شفافیت است و دریافت زیرمیزی از خطوط قرمز ماست و قطعاً اگر مستندات لازم را داشته باشیم قطعا پیگیری میکنیم، و با زیر میزی مخالف هستیم و قطعا گزارش به اصحاب رسانه و مردم اعلام خواهد شد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس در ادامه باتوجه به کمبود تعداد آمبولانس، افزود: علاوه بر خدماتی که توسط همکاران ما انجام میشود اما در حال حاضر تعداد 5 دستگاه آمبولانس لازم داریم.
وی درباره بخش اعصاب و روان گفت: تعداد 3500 بیمار اعصاب و روان ثبت شده در سامانه سلامت داریم و این بخش از نیازهای اصلی ماست و در حال پیگیری بوده و احداث بخش نیاز به ماده 23 دارد و آمادگی داریم با خیرین در این زمینه مساعدت و همکاری داشته باشیم.
تقوی با عنایت به اهمیت موضوع فرزندآوری و احتمال سقط جنین در مطبهای خصوصی بیان کرد: در این زمینه گزارشهایی داشتهایم و این موضوع را رصد کرده اما خوشبختانه در حال حاضر موردی مشاهده نشده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس درباره فصل گرمای طبس گفت: چیلرهای و سرمایش بیمارستان طبس را با مبلغ 6 میلیارد تومان اعتبار تعمیرات کرده و خرید سه چیلر سرمایشی با اعتبار بالغ بر 70 میلیارد تومان با توجه به گرمای هوای طبس در دست اقدام است.
وی افزود: طرح توسعهی ساختمان بیمارستان طبس با تعداد 157 تخت بستری در حال احداث است و خیرساز بوده که مبلغ 44 میلیارد تومان توسط شرکت زغالسنگ پرداخت شده و سایر اعتبار توسط شرکت خاکریسه تامین خواهد شد.
تقوی باتوجه به اینکه تعداد 9 همراهسرا در دست احداث است، یادآور شد: تعداد دو همراهسرا به میزان 95 درصد پیشرفت داشته و به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای پیام/ 252