خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیشنهاد جنجالی السالوادور به ونزوئلا

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 01 اردیبهشت 1404 - 18:24
دولت السالوادور با وجود انتقادها مبنی بر نگهداری مهاجران اخراج‌شده از آمریکا، مبادله مهاجران ونزوئلایی «ربوده شده و گروگان» با «زندانیان سیاسی» را به دولت کاراکاس پیشنهاد کرد.
السالوادور،بوكله،ونزوئلايي،زندان،ونزوئلا،آمريكا،دولت،مهاجران ...

به گزارش مشرق، در حالی که «نایب بوکله» رئیس‌جمهوری السالوادور به موجب برپایی سرکوب‌گرترین و بحث‌برانگیزترین سیستم زندان‌های آمریکای لاتین با اتهام‌های بسیاری مواجه است، از دولت ونزوئلا به دلیل نگهداری از «زندانیان سیاسی» انتقاد کرد.
وی با تایید بازداشت دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی اخراج‌شده از آمریکا و نگهداری آنها در زندان السالوادور، به دولت کاراکاس پیشنهاد داد تا ۲۵۲ ونزوئلایی بازداشتی در این کشور، با افرادی که به دلیل اقدامات خشونت‌آمیز پس از ۲۸ ژوئیه ۲۰۲۴ (هفتم مرداد/ انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا) تحت پیگرد قانونی قرار دارند، مبادله شوند.
«تارک ویلیام ساب» دادستان کل ونزوئلا با ارزیابی اظهارنظر بوکله به عنوان پیشنهادی «گستاخانه»، «پذیرفتن گروگان‌گیری ۲۵۲ ونزوئلایی از سوی بوکله» را محکوم کرد و رئیس‌جمهوری السالوادور را «وفادارترین نماینده نئوفاشیسم در قرن بیست و یکم» خواند.
وی تاکید کرد که این روند بازداشت مهاجران، «نقض جدی قوانین بین‌المللی حقوق بشر» و «جنایت علیه بشریت بوده که تقلیدی از اقدامات منفور نازی‌ها در اواسط قرن بیستم است».
دادستان ونزوئلا اعلام کرد که طی مکاتبه‌های رسمی با مقام‌های قضایی السالوادور، ارائه اطلاعات دقیق در مورد اتهام‌های این شهروندان ونزوئلایی، وضعیت سلامتی آنها و همچنین فهرست کامل مشخصات و هویت این افراد «ربوده شده» را خواستار شده است.
طبق اعلام سازمان‌های مختلف حقوق بشر، این به اصطلاح «ابَر زندان» ساخته شده توسط بوکله حدود ۷۵ هزار زندانی را در خود جای داده است که بسیاری از آنها بدون طی رویه‌های قانونی و قضایی در این زندان فوق امنیتی به سر می‌برند.
دولت آمریکا با بوکله توافق کرده است تا مهاجران بازداشت شده در ایالات متحده را به زندان عظیم السالوادور موسوم به «مرکز حبس تروریسم» (Cecot) انتقال دهد؛ جایی که بیش از ۲۰۰ ونزوئلایی اخراج شده در آن نگهداری می‌شوند.
دولت آمریکا ماه گذشته (۱۴ مارس/ جمعه ۲۴ اسفند) قانون موسوم به «دشمنان بیگانه» مربوط به سال ۱۷۹۸ میلادی را برای اتهام‌زنی و دستگیری اعضای ادعایی باند جنایتکار «ترن د آراگوآ» (Tren de Aragua) و اخراج و انتقال آنها به یک زندان امنیتی در السالوادور مورد استناد قرار داد.
این در حالی است که طبق تحلیلی که هفته گذشته توسط بلومبرگ منتشر شد، ۹۰ درصد از بیش از ۲۰۰ نفری که توسط آمریکا در السالوادور زندانی شده‌اند، هیچ سابقه کیفری در ایالات متحده ندارند.