خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نرخ خرید تضمینی گندم پاسخگوی هزینه‌های کشاورزان نیست

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 08:24
گرگان-مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور از ارسال نامه به وزیر جهاد کشاورزی جهت بازنگری در نرخ خرید تضمینی گندم خبر داد وگفت: نرخ اعلام‌شده ۲۰ هزار و ۵۰۰تومان پاسخگوی هزینه‌های کشاورزان نیست.
كشاورزان،گندمكاران،خريد،ايماني،تأخير،كشاورز،بنياد

علیقلی ایمانی درگفتگو با خبرنگار مهر، گفت: نرخ خرید تضمینی گندم که در شهریورماه ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد، از ابتدا مورد رضایت گندمکاران نبود و اکنون با افزایش قیمت نهاده‌ها، سموم، ماشین‌آلات و سایر هزینه‌ها، عملاً برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.
ایمانی افزود: بر اساس محاسبات ما، با نرخ فعلی، کشاورز تنها حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان عایدی واقعی دارد، در حالی که هزینه‌ها چند برابر شده است.
وی از ارسال نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس برای تجدیدنظر در قیمت خبر داد و گفت: اگر نرخ‌ها تغییر نکند، کشاورزان متضرر خواهند شد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور همچنین با انتقاد از عدم پرداخت مطالبات کشاورزان علیرغم خرید محصول، گفت: قانون صراحت دارد که در صورت تأخیر، باید سود روزشمار به کشاورزان پرداخت شود، اما متأسفانه این قانون اجرایی نمی‌شود.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران درباره نگرانی دیگر کشاورزان گفت: در زمینه کلزا نیز مشخص نیست چه نهادی خرید محصول را برعهده می‌گیرد.
سال گذشته نیز کشاورزان ماه‌ها در انتظار پول خود ماندند، در حالی که کارخانه‌ها سود قابل‌توجهی کسب کردند.
وی خاطرنشان کرد: تأخیر در پرداخت‌ها و بلاتکلیفی در زمان برداشت، مستقیماً بر معیشت کشاورزان و کشت دوم تأثیر می‌گذارد و مسئولان باید از هم‌اکنون برای ساماندهی این وضعیت وارد عمل شوند.