خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و راداری برای پایش آلودگی‌های نفتی

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 10:00
نشست تخصصی مشترک بین پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه صنعت نفت با هدف توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه برگزار شد.
انرژي،پژوهشگاه،پايش،راهبردي،فضايي،مشترك،نفت،هوش،مصنوعي،نظارت ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این نشست که ( دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور رؤسا، معاونان و کارشناسان ارشد دو مجموعه برگزار شد دو طرف ضمن معرفی ظرفیت‌ها، زیرساخت‌ها و تجربیات فناورانه خود، به بحث و تبادل‌نظر پیرامون راهکارهای هم‌افزایی در حوزه‌هایی نظیر پایش زیرساخت‌های انرژی، سنجش از دور، خدمات تصویری ماهواره‌ای و کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع راهبردی پرداختند.
در این نشست، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، با تأکید بر اهمیت گسترش فناوری‌های فضاپایه در صنایع راهبردی کشور گفت: «این همکاری‌ها مسیر تازه‌ای برای اتصال فناوری فضایی با نیازهای صنعت نفت می‌گشاید و می‌تواند نقشی مؤثر در ارتقای بهره‌وری ملی ایفا کند.»
عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، نیز با اشاره به پتانسیل بالای دو مجموعه برای تعامل سازنده افزود: «هم‌افزایی دانش فنی و تجربیات دو پژوهشگاه، ظرفیت ارزشمندی برای تحول در پایش، بهینه‌سازی و تصمیم‌سازی در حوزه انرژی فراهم خواهد کرد.»
استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و راداری (SAR) برای پایش آلودگی‌های نفتی، خطوط انتقال گاز و نفت، و مناطق محیط‌زیستی حساس، بهره‌گیری از سامانه‌های هوایی و فضایی در خدمات اکتشافی، نظارتی و پایشی و امکان استفاده از بالن‌ها و کشتی‌های هوایی برای پوشش نظارتی نقاط مرزی و مناطق دورافتاده از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
توسعه الگوریتم‌های تحلیل داده، مدل‌سازی، و استفاده از هوش مصنوعی در حوزه انرژی و همکاری مشترک در استفاده از زیرساخت‌های آزمایشگاهی و صنعتی، به‌ویژه در پروژه‌های مرتبط با سوخت‌های خاص و فناوری‌های نو از دیگر محورهای گفتگوی دو طرف در این نشست مشترک بود.
در پایان، دو طرف بر لزوم تدوین نقشه راه مشترک، تشکیل کارگروه تخصصی و آغاز پروژه‌های پایلوت در حوزه‌های مورد توافق تأکید کردند.
این نشست، گامی مهم در راستای تقویت همکاری بین‌حوزه‌ای و پیشبرد اهداف راهبردی ملی در حوزه‌های فضا و انرژی به شمار می‌رود.