خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گسترش همکاری‌های استان فارس و چین در زمینه‌های فرهنگی و گردشگری

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 10:24
شیراز- استاندار فارس بر توسعه و تداوم مناسبات سیاسی، اقتصادی و گردشگری میان استان فارس و کشور چین تأکید کرد.
فارس،چين،استان،اشاره،ايران،تاريخي،آثار،شيراز،روابط،متعدد،گرد ...

به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی امیری در دیدار سفیر چین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تحکیم روابط با کشورهای منطقه و سیاست‌های دولت چهاردهم در این زمینه و با اشاره به وسعت و جمعیت استان فارس گفت: زمینه‌های متعدد همکاری میان فارس و چین در موضوعات مختلف بسیار زیاد است.
وی با اشاره به سفر مقامات عالی چین به فارس در ادوار متعدد تاریخی ادامه داد: ظرفیت‌های موجود در استان فارس برای تعمیق روابط دوستانه بسیار مطلوب است.
استاندار فارس با اشاره خواهرخواندگی شهرهای شیراز و نانجینگ افزود: این اقدام گامی مؤثر در نزدیک شدن هرچه بیشتر دو کشور ایران و چین به یکدیگر است.
امیری همچنین با اشاره به تأسیس کنسولگری چین در شیراز گفت: این اقدام می‌تواند زمینه همکاری‌های مشترک و تحکیم هرچه بیشتر روابط چین با استان فارس فراهم کند.
وی با بیان اینکه گردشگری به عنوان یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه فارس تعریف شده است، ادامه داد: استان فارس محل تلاقی چند دوره تمدنی‌ست و واجد آثار متعدد تاریخی از دوره‌های گوناگون از هخامنشیان، ساسانیان تا دوره‌های اسلامی شامل زندیه و قاجاریه است.
استاندار فارس افزود: بیشترین آثار تاریخی ثبت جهانی ایران، در استان فارس است و این آثار ارزشمند تاریخی از جمله تخت‌جمشید، پاسارگاد، نقش رستم و آثار تاریخی مربوط به دوره زندیه در شیراز می‌توانند میزبان گردشگران چینی باشند.
امیری گفت: پیشینه فرهنگی شیراز با وجود حافظ و سعدی که شاعرانی تراز اول هستند، شایسته افتخار است که در سطح جهانی ادبیات و فرهنگ ایران را نمایندگی می‎‌کنند.
وی همچنین به موضوع گردشگری سلامت به عنوان یکی از زمینه‌های همکاری میان ایران و چین اشاره کرد و ادامه داد: مراکز پزشکی تخصصی در شیراز از جمله بیمارستان‌های مجهز و به ویژه مرکز پیوند اعضای بوعلی‌سینا، زمینه‌های مساعدی برای گسترش گردشگری سلامت ایجاد کرده اند که سالیانه میزبان متقاضیان از کشورهای متعدد هستند.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به موقعیت استراتژیک استان فارس و مراکز مهم تجاری که از گذشته تاکنون در این استان وجود داشته است، به همکاری میان تاجران فارس و چین اشاره کرد و افزود: روابط تجاری از گذشته میان تاجران این منطقه با چین برقرار بوده است و تجار فارس به خوبی با ظرفیت‌های تجاری چین آشنا هستند.
در این دیدار زونگ پی وو سفیر چین، با ابراز خرسندی از حضور در استان فارس، این خطه را شگفت انگیز و واجد ظرفیت‌های متعددی دانست که می‌تواند همکاری‌های دوطرفه را میان دو کشور ایران و چین قوت ببخشد.
سفیر چین، فارس را دروازه تمدنی ایران خواند و با اشاره به همکاری‌های مشترکی که در زمینه پروژه‌های باستان‌شناسی و مرمت آثار تاریخی میان چین و ایران وجود دارد، به حضور یک گروه مرمت چینی در تخت جمشید اشاره و آن را نمونه‌ای از علاقه‌مندی چین به حضور در استان فارس و همکاری با مدیران و متولیان آثار تاریخی دانست.
وی همچنین نقش سرمایه‌گذاری اقتصادی را در تعمیق روابط میان دو کشور مؤثر توصیف و خاطرنشان کرد: استان فارس با وجود زیرساخت‌های توسعه اقتصادی، گردشگری و فرهنگی می‌تواند نماینده شایسته‌ای برای ایران در زمینه همکاری‌های عملی با چین باشد.