بلایی که قطع برق چاههای آب کشاورزی سر تولید ملی میآورد - تسنیم
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بجنورد گفت: با قطع زودهنگام برق چاه آب کشاورزی در استان٬ تولید محصولاتی مانند گندم، جو و دانه های روغنی با اختلال جدی مواجه شده است.

محمد محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به آغاز زودهنگام قطعی برق چاههای کشاورزی در سال جاری، نسبت به تشدید تنش آبی و افزایش خسارت به محصولات زراعی استان هشدار داد و اظهار داشت: بر خلاف سنوات گذشته، قطع برق چاههای کشاورزی استان از فروردین 1404 آغاز شده که همین امر تداوم آبیاری و تولید محصولاتی مانند گندم، جو و دانههای روغنی را با اختلال جدی مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه کاهش چشمگیر نزولات جوی نیز شرایط بحرانی را تشدید کرده، تصریح کرد: ضروری است دستگاههای اجرایی مرتبط هر چه سریعتر راهکارهایی برای کاهش خسارات وارده به بخش کشاورزی استان اتخاذ کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بجنورد با اشاره به فرسودگی شبکه انتقال برق و اتلاف بالای انرژی گفت: یکی از مسائل اساسی، آسیبشناسی و برطرفکردن مشکل هدررفت قابل توجه برق در بخش کشاورزی است؛ چرا که استمرار این وضعیت، معضلات جدی اقتصادی و اجتماعی به دنبال دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت کشاورزی برای استان، تدوین و اجرای راهبردهای توزیع بهینه انرژی، بهویژه در بخش کشاورزی، باید در دستور کار مسئولان قرار بگیرد تا از بروز خسارت گستردهتر و مشکلات اجتماعی جلوگیری شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بجنورد همچنین بر لزوم راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری، افزایش نرخ خرید تضمینی انرژی تجدیدپذیر و تسهیل ورود بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی تأکید کرد و خواستار حمایت جدی دستگاههای اجرایی در این زمینه شد.
محمدی با ابراز نگرانی از تأثیر قطعی برق چاههای کشاورزی، گفت: پیشبینی میشود با تداوم وضعیت فعلی، تا 50 درصد محصولات اراضی آبی استان از بین برود.
وی افزود: در سطح استان 3386 حلقه چاه وجود دارد که 2609 حلقه دارای پروانه بهرهبرداری کشاورزی هستند و آبیاری بین 20 تا 30 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را بر عهده دارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بجنورد همچنین با اشاره به اینکه قطع روزانه هفت ساعته برق چاهها، فرآیند آبیاری را به شدت مختل کرده، تأکید کرد: «در حال حاضر، حدود 30 درصد از اراضی آبی به دلیل قطع برق آبیاری نمیشوند که علاوه بر کاهش تولید محصولات، خسارت جدی به تأسیسات و تجهیزات آبیاری را نیز در پی دارد.
انتهای پیام/311/.