مهارت آموزی و تکریم کارگران محور اصلی برنامه های هفته کارگر
معاون فرهنگی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تشریح برنامه های روز کارگر گفت:هفته کارگر؛ جشن خلاقیت، گفتگو و وفاق ملی در مسیر ارتقای سرمایه انسانی کشور در دستور کار است.

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, محمد چکشیان ، معاون فرهنگی وزیر کار در آستانه روز کارگر در نشست خبری با خبرنگاران با مهم خواندن جایگاه کارگر گفت: نقش محوری خلاقیت، وجدان کاری و دغدغهمندی نیروی کار ایران، از برنامههای متنوع و هدفمند هفته کارگر سال جاری است و رویکرد ما امسال، فراتر از برنامههای مناسبتی و ترویجی، تمرکز بر گفتگو و تعامل موثر بین همه ارکان کار و تولید کشور است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود 100مصاحبه و گفتگوی تخصصی با مدیران، نمایندگان مجلس، تشکلهای کارگری و کارفرمایی و سایر فعالان حوزه کار انجام شده که دستاورد آن تولید محتوای مؤثر و ارائه راهکارهای عملیاتی برای حل مسائل اصلی جامعه کارگری بوده است افزود:این گفتوگوها شامل موضوعاتی همچون مهارتآموزی، ایمنی کار، تأمین مسکن کارگری، بهداشت کار و سایر مسائل مربوط به کارگران است که با حضور نخبگان مورد ارزیابی قرار گرفته تا از تجربههای موفق بهره گرفته و پیشنهادهای قابل اجرا ارائه شود؛ مطالبی که هم در رسانهها بازتاب دارد و هم برای تصمیمگیری و سیاستگذاری استفاده خواهد شد.
معاون فرهنگی وزارت تعاون تکریم و الگوسازی از کارگران نخبه را مهم خواند و اظهار داشت:جشنواره امتنان، نخبهترین کارگران کشور که با مهندسی معکوس، افزایش بهرهوری و ایدههای نوآورانه باعث رشد تولید شدهاند، توسط داورانی از بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات انتخاب و معرفی میشوند.
شناخت و معرفی این الگوهای موفق، نقش مهمی در ترویج فرهنگ خلاقیت، مسئولیتپذیری، اتقان کاری و تعاون در سطح ملی ایفا میکند.
چکشیان درباره شعار هفته کارگر سال جاری گفت:هفته کارگر امسال با شعار "سرمایهگذاری در تولید، سرمایهگذاری بر نیروی انسانی" است.
در وزارت تعاون، سرمایه انسانی بزرگترین و استراتژیکترین سرمایه تولید محسوب میشود.
جریان جدیدی تحت عنوان "وفاق برای سرمایهگذاری" و "ایران ماهر" کلید خورده تا مهارتآموزی و ارتقای نیروی کار با مشارکت تمامی بخشهای جامعه به شکل گسترده رقم بخورد.
هر مقدار که مهارت نیروی کار افزایش یابد، سهم کارگر از تولید و کیفیت معیشت او نیز ارتقا خواهد یافت.»
وی ادامه داد: ستاد بزرگداشت هفته کارگر در تمامی استانها به ریاست مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با مشارکت فعال تشکلها، کارآفرینان، کارگران و دستگاهها، برنامههای متنوعی را طراحی و اجرا خواهد کرد تا این هفته به فرصتی برای تحکیم همدلی و ترویج گفتمان ارتقای سرمایه انسانی تبدیل شود.
چکشیان به سه رویکرد اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته کارگر اشاره کرد.
نخستین رویکرد، توجه به «مهارتآموزی» و «سرمایهگذاری انسانی» به عنوان مهمترین سرمایه در تولید است.
وی گفت: سرمایهگذاری در تولید تنها محدود به سرمایههای مادی نیست، بلکه مهمترین سرمایه، سرمایه انسانی است.
ما با توجه به دغدغه مهارتآموزی در این هفته، تلاش خواهیم کرد تا جریانی تحت عنوان "وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر" ایجاد کنیم.دومین رویکرد، «همافزایی و جلب مشارکت حداکثری» از تمامی کنشگران جامعه کارگری و کارفرمایی بود.
وی گفت: هدف ما این است که تمامی گروهها از سیاستگذاری تا اجرا و تصمیمسازی در برنامهها مشارکت فعال داشته باشند.
بسیاری از برنامههای استانی و شهرستانی با مشارکت گروههای مردمی، تشکلها و کارفرمایان برگزار خواهد شد.
چکشیان اظهار داشت: هر کجا که پای کارگران، کارفرمایان و تشکلهای مردمی در میان باشد، برنامههای هفته کارگر به شکلی گسترده و مؤثر برگزار خواهد شد.
در این ایام، بسیاری از کارخانهها و کارخانجات سراسر کشور برنامههای ویژهای خواهند داشت که تماماً از سوی خود جامعه کارگری و کارفرمایی برگزار میشود.
چکشیان با اشاره به ساختار اجرایی این هفته افزود: در سطح ملی، شورای سیاستگذاری هفته کارگر به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شکل گرفته و ستاد اجرایی بزرگداشت این هفته با 9کمیته تخصصی و مشارکت بیش از 13عضو فعال، مسئولیت طراحی و اجرای برنامهها را بر عهده دارد.
در سطح استانها نیز مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان رئیس ستادهای استانی منصوب شدهاند تا با همراهی تشکلهای کارگری، کارفرمایی و کنشگران اجتماعی، این هفته را بهصورت گسترده و مشارکتی برگزار کنند.
انتهای پیام/