تحرکات جدید صنایع کوچک ایلام برای رونق تولید
استان ایلام با موقعیت جغرافیایی خاص خود و مرز مشترک با کشور عراق، پتانسیل های قابل توجهی در زمینه توسعه صنایع کوچک دارد که در این راستا سال گذشته تحرکاتی در زمینه ارتقاء کیفیت، حمایت از نوآوری و توسعه پایدار انجام شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، استان ایلام با موقعیت جغرافیایی خاص خود و مرز مشترک با کشور عراق، پتانسیلهای قابل توجهی در زمینه توسعه صنایع کوچک دارد.
این استان به دلیل نزدیکی به بازارهای عراق و دسترسی به منابع طبیعی، میتواند به عنوان یک قطب صنعتی مهم در غرب کشور شناخته شود.
صنایع کوچک در ایلام شامل تولیدات محلی، صنایع دستی، کشاورزی و دامداری است.
این صنایع با توجه به نیازهای محلی و بازارهای منطقهای میتوانند به رشد اقتصادی استان کمک کنند.
همچنین، صنایع کوچک به دلیل سرمایهگذاری کمتر و اشتغالزایی بالا، نقش مهمی در کاهش بیکاری و افزایش درآمد خانوارها دارند.
وجود مرز مشترک با عراق به عنوان یکی از پتانسیلها و ویژگی های ایلام میتواند فرصتی برای صادرات محصولات صنایع کوچک به بازار عراق باشد.
با توجه به نیازهای متنوع این کشور، تولیدکنندگان ایلام میتوانند محصولات خود را به راحتی به بازارهای هدف عرضه کنند.
همچنین استان ایلام علاوه بر اینکه دارای منابع غنی از جمله معادن و زمینهای کشاورزی است که میتواند به توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری کمک کند، وجود نیروی کار جوان و تحصیلکرده میتواند به ارتقاء کیفیت تولیدات و افزایش بهرهوری کمک کند.
با وجود پتانسیلهای بالای استان، صنایع کوچک در ایلام با چالشهایی چون کمبود تسهیلات مالی و اعتباری مواجه است، بسیاری از کارآفرینان و تولیدکنندگان محلی به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی کافی نمیتوانند کسبوکار خود را راهاندازی یا گسترش دهند.
همچنین حضور کالاهای خارجی و رقابت نابرابر با محصولات وارداتی، چالش دیگری برای صنایع کوچک ایلامی است.
بدران کاظمی، معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی ایلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ایلام با اشاره به اینکه حوزه معاونت صنایع کوچک بخش خدمات نرمافزاری صنعتی استان را با هدف ارتقاء کیفیت و افزایش بهرهوری واحدهای صنعتی به عهده دارد، اظهار داشت: در سال گذشته 11 عارضه یابی و9 شناسایی نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی انجام و در قالب این امر، 10 پروژه بهبود تعریف شد.
برگزاری 11 تور صنعتی بازدید از واحدهای صنعتی استان
وی با بیان اینکه این پروژهها در قالب برگزاری سه کلینیک سیار صنعتی با همراهی مشاوران خبره فنی مهندسی و کارشناسان، در شهرکها و نواحی صنعتی انجام و مشکلات و ضعفهای موجود را شناسایی و راهکارهای لازم ارائه شد، گفت: همچنین در سال گذشته، 11 تور صنعتی برگزار شد که هدف اصلی آن آشنایی دانشآموزان و دانشجویان با فضای کسب و کار استان و پتانسیل های بخش خصوصی و واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی بود.
کاظمی در ادامه با اشاره به برگزاری 46 دوره آموزشی برای ارتقاء مهارتهای فنی و مدیریتی کارکنان واحدهای صنعتی ، افزود: همچنین در زمینه حمایت از پایاننامههای تحصیلی مرتبط با صنعت در سال گذشته سه پایاننامه مورد حمایت قرار گرفت.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی ایلام به اهمیت توسعه خوشههای صنعتی نیز اشاره داشت و گفت: در جهت حمایت از خوشه صنعتی فرش و گلیم نقش برجسته در استان 10 برنامه عملیاتی، شامل دورههای آموزشی و برگزاری نمایشگاه محصولات فرش، در استان انجام شد که این اقدامات به تقویت و توسعه بازار فرش و گلیم استان نیز کمک شایانی میکند.
وی با بیان اینکه دو مطالعه امکانسنجی برای جذب سرمایهگذاری خارجی انجام شد، گفت: هدف از این اقدام توسعه بازار واحدهای صنعتی با ظرفیتهای صادراتی بود.
کاظمی با بیان اینکه همچنین در سال گذشته سه طرح تیپ صنعتی براساس اولویتهای سرمایهگذاری استان تهیه و آماده بهرهبرداری برای سرمایهگذاران شد، تصریح کرد: با توجه به تعدد واحدهای صنعتی و مشکلات مالی موجود و محدودیت منابع، این معاونت تلاش کرده تا با شناسایی نیازها و اولویتبندی واحدها، خدمات خود را به بهترین نحو ارائه دهد و امیدواریم با ادامه این روند، زمینههای لازم برای رشد و توسعه پایدار صنایع کوچک در استان فراهم گردد.
وی با اشاره به اینکه با هدف ورود دانش و فناوریهای نوین به حوزه شهرکهای صنعتی و همچنین بهرهبرداری از ایدهها و راهکارهای نوین در زمینه تامین انرژی و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر با توجه به مشکلات تامین انرژی در حوزه شهرکهای صنعتی که در اواخر سال گذشته بیشتر نمود داشت، گفت: رویداد ایده شو برای جذب ایدهها و راهکارهای جدید در این زمینه برگزار شد.
پایش و ثبت 4 واحد صنعتی در جهت نوسازی و بازسازی صنایع
کاظمی گفت: در جهت کمک به نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی در شهرکهای درهشهر، مهران، ایلام و ایوان 4 واحد صنعتی شناسایی و با همکاری بانک عامل در جهت اعطای تسهیلات مالی و مشاورههای فنی اقدام شد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی ایلام به مطالعات امکانسنجی خوشههای صنعتی نیز اشاره داشت و گفت: دو مطالعه امکانسنجی برای خوشههای محصولات بتنی و محصولات صنایع پایین دست پتروشیمی انجام شد، این خوشهها در صورت تأمین منابع مالی، وارد فاز اجرایی خواهند شد.
وی به پیگیری حقوقی خوشه دام سبک و سنگین نیز اشاره داشت و گفت: خوشه صنعتی دام سبک و سنگین در حال پیگیری حقوقی است تا مشکلات موجود حل و پرونده نهایی شود.
کاظمی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری با بانک توسعه تعاون به عنوان بانک عامل گفت: منابع اولیه برای اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی از طریق شرکت شهرکهای صنعتی و بانک عامل در نظر گرفته شده که باید طبق نظر کمیته ارزیابی و پایش و براساس قوانین حاکم بر تفاهمنامه فی ما بین به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شود.
به گزارش تسنیم، صنایع کوچک در استان ایلام با توجه به موقعیت جغرافیایی و پتانسیلهای موجود، میتوانند نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کنند.
اما برای تحقق این هدف، لازم است تا دولت و نهادهای مربوطه با ارائه تسهیلات مالی و حمایتهای لازم، زمینه را برای رشد و شکوفایی این صنایع فراهم کنند.
همچنین، ارتقاء کیفیت محصولات و ایجاد برندهای محلی میتواند به افزایش رقابتپذیری صنایع کوچک کمک کند.
انتهای پیام/180/.