140 هزار هکتار اراضی گندم و جو در گلستان از بین رفت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به خسارت خشکسالی به اراضی کشاورزی استان گفت: بیش از 140 هزار هکتار از گندم و جو در استان از بین رفته است.

ابراهیم هزارجریبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهار کرد: محصولات عمده پاییزه گلستان 428 هزار هکتار در استان گندم، 66 هزار و 500 هکتار جو، حدود43 هزار هکتار کلزا، سیب زمینی شش هزار و 150 هکتارو چغندرقند هفت هزار و 820 هکتار در استان کشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: با توجه به اینکه زمان بارندگی و پراکنش آن برای این محصولات بسیار مهم است یکی از این بارندگیهای مهم در زمان کشت و سبز شدن گیاه است و دیگری در اواخر فروردین در دیمزارها است.
هرچند که به صورت کلی بارندگی برای محصولات کشاورزی به خصوص دیمزارها دارای اهمیت است اما در این دو مقطع زمانی بارندگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با بیان اینکه میانگین بارندگی در اواخر آذر و به خصوص دی ماه سال گذشته بسیار محدود بود، افزود: میانگین بارندگی در کل استان در این بازه زمانی پنج میلیمتر بوده که همین میزان را حتی در اراضی شمال استان نداشتیم به عبارتی نزدیک به 45 تا 50 روز هیچ بارندگی مناسبی در این زمینها نداشتیم.
هزارجریبی اضافه کرد: منظور از بارندگی مناسب برای دیمزارها تامین نیاز رطوبتی خاک برای جوانه زنی و سبز شدن است چراکه میزان شوری و نمک خاک را باید از دسترس ریشه گیاه خارج کند و از طرفی بارندگی های کم باعث تشدید بحران می شود و همین موضوع باعث شد تا بیش از 100 هزار هکتار اراضی گندم و نزدیک به 40هزار هکتار اراضی جو را از دست بدهیم.
وی با اشاره به اینکه خسارت در بخش محصول کلزا کمتر بوده است، افزود: علت این مسئله کشت کلزا در اراضی جنوبی استان کشت می شود به همین خاطر بیشترین خسارت در بخش محصول گندم و جو در شمال استان بوده است.
بااینحال پیش بینی می کنیم در سال جاری حدود 900 هزار تن گندم، نزدیک به 30 هزارتن جو، 60 هزار تن کلزا، 150 هزارتن سیب زمینی و 400 هزار تن چغندر قند از این اراضی برداشت شود.
رئیس جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: در چند روز گذشته در استان شاهد بارندگی های مکرر بودیم که رطوبت هوا و خاک در این مقطع زمانی افزایش یافت و از طرفی شاهد سبزینگی گیاه بودیم.
درصورتیکه بعد از این شرایط هوا گرم شود بیماری های قارچی مانند لکهبرگی، زنگ زرد و فوزاریوم گریبان محصولات را خواهد گرفت و این در شرایطی است که مزارع استان مستعد بسیاری از بیماری و قارچها است.
وی با بیان اینکه به دلیل قرارگیری در زمان برداشت در حساسترین مرحله تولید محصولات پاییزه هستیم، افزود: آسیب به محصول در این مقطع برای کشاورز خسارت زیادی به همراه خواهد داشت به همین خاطر این مرحله از تولید دارای اهمیت است و به کشاورز را توصیه می کنیم حتما با همکاری کارشناسان پهنه، کلینیک های گیاه پزشکی و کارشناسان جهش تولید از مزارع بازدید داشته باشند.
هزارجریبی تاکید کرد: کشاورزان حتما یک مرحله سم پاشی با سموم کارآمد و توصیه شده حفظ نباتات را در دستور کار داشته باشند از هر نوع سمومی که ماندگاری ندارد یا اینکه برای سایر بیماری های قارچی در نظر گرفته شده را استفاده نکنند و نسبت به تغذیه گیاهی اقدام کنند.
همچنین برای سیب زمینی بیماری قارچی فیتوفترایی مهم است که تاکنون چند کارگاه آموزشی در همین راستا برای کشاورزان برگزار کردیم.
وی خاطرنشان کرد: برای این بیماری توصیه میشود نسبت به بازدید و مشاوره با افراد مطلع اقدام کنند و باز هم تاکید داریم نسبت به استفاده از سموم کارآمد توجه لازم را داشته باشند.
همچنین کلزا کاران مراقب طغیان آفت بید کلم باشند که در دو مرحله خسارت وارد می کند و به گونه گیاه را از بین می برد بنابراین نسبت به بازدید مستمر از مزارع اقدام کنند.
انتهای پیام/