خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شیوه جدید دولت برای خانه‌دار کردن مردم؛ بخشی از ملک را بخرید و برای بخشی دیگر اجاره دهید

اعتماد | همه | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 12:18
به تازگی وزارت راه و شهرسازی خبر داده است که ۷۵ هزار مسکن را خریداری کرده و به صورت اجاره در اختیار دهک های ضعیف درآمدی قرار می دهد. به نظر می رسد که این مدل الگوبرداری از طرح مسکن اجتماعی و مسکن عمومی است که بعد از جنگ جهانی دوم در برخی کشورهای اروپایی اجرا شد.
مسكن،مدل،اجاره،ملك،خريداري،خبر،دهك،درآمدي،اختيار

به تازگی وزارت راه و شهرسازی خبر داده است که ۷۵ هزار مسکن را خریداری کرده و به صورت اجاره در اختیار دهک های ضعیف درآمدی قرار می دهد.
به نظر می رسد که این مدل الگوبرداری از طرح مسکن اجتماعی و مسکن عمومی است که بعد از جنگ جهانی دوم در برخی کشورهای اروپایی اجرا شد.
کد خبر: 709243 | ۱۴۰۴/۰۲/۰۲ ۱۲:۱۵:۳۰
به تازگی وزارت راه و شهرسازی خبر داده است که ۷۵ هزار مسکن را خریداری کرده و به صورت اجاره در اختیار دهک های ضعیف درآمدی قرار می دهد.
به گزارش شرق، به نظر می رسد که این مدل الگوبرداری از طرح مسکن اجتماعی و مسکن عمومی است که بعد از جنگ جهانی دوم در برخی کشورهای اروپایی اجرا شد.
بر اساس این مدل دولت مسکن را به مالکیت فقرا درنمی آورد چرا که معتقد است که در صورت تملک ملک توسط دهک های پایین درآمدی، احتمال دارد که این افراد مسکن را برای نیازهای ضروری تر خود مانند درمان یا غذا فروخته و دوباره به چرخه بی خانمانی برگردد.
با همین نگاه مسکن اجتماعی با مالکیت دولت یا نهادهای خیریه و اجاره بهای پایین در اختیار دهک های پایین درآمدی قرار می گیرد.
اجاره این واحدها معمولا در حد هزینه های نگهداری ملک است.
حالا علاوه بر مسکن استیجاری که دولت خبر آن را منتشر کرده است، خشایار باقرپور، مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران از عرضه مدل دیگری از مسکن استیجاره ای خبر می دهد.
باقرپور عنوان عرضه مدل جدید مسکن را مسکن تدریجی می خواند و در یک نشست خبری توضیح داد که اجرای طرح مسکن تدریجی با مشارکت اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران توسط وزارت کار تصویب شده است.
بر اساس این مدل، افراد به حد توان خود بخشی از متراژ مسکن را خریداری کرده و در ملک مسکونی ساکن می شوند و به اندازه قدر سهم مالکانه خود از پرداخت اجاره معاف می شوند و مابقی را به صورت اجاره پرداخت می کنند.
بهای اجاره نیز با کارشناسی رسمی دادگستری تعیین می شود.
باقرپور در ادامه می گوید که در بازار ثانویه، افراد می توانند هرسال بخش دیگری از ملک را خریداری کرده و تا پایان زمان خریداری ملک در آن ساکن باشند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی درباره نحوه تامین زمین این مدل مسکن می گوید که رایزنی هایی با وزارت راه و شهرسازی انجام شده است تا زمین این مدل املاک به صورت دولتی در اختیار مستاجران قرار بگیرد.