افزایش جذابیت سرمایهگذاری در بخش مولد با حسابرسی سیستمی - تسنیم
سیستمی شدن حسابرسی با قاعده مند کردن اخذ مالیات و کاهش فرار مالیاتی به کمک بزرگی در راستای تحقق شعار سال و افزایش جذابیت و کاهش ریسک سرمایه گذاری در بخش مولد اقتصاد منجر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،عرفان محمدخانی کارشناس حوزه اقتصادی در رابطه با اهمیت تحقق دادهمحوری و کاهش ممیزمحوری در اصلاحات نظام مالیاتی کشور گفت: اصلاح نظام مالیاتی کشور طی سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
یکی از مهمترین اقدامات اصلاحی در حوزه مالیاتی کشور، تمرکز بر کاهش نقش ممیزان مالیاتی و افزایش دادهمحوری در اقتصاد است که در دولت چهاردهم با تمرکز ویژه بر اجرای مواد 169 و 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم به وقوع پیوسته است به نحوی که طی سال گذشته بیش از 70 درصد حسابرسی اظهارنامههای اشخاص حقوقی و بیش از 50 درصد از حسابرسی اظهارنامه اشحاص حقیقی به صورت سیستمی انجام شد.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد مثبت سازمان امور مالیاتی در راستای تحقق بیش از 95 درصدی حسابرسی سیستمی خاطرنشان کرد: بیش از 95 درصد از مودیان نیز طی سال گذشته اظهارنامه مالیات بر عملکرد خود را به صورت سیستمی ثبت کردند.
روندهای اصلاح نظام مالیاتی کشور با جدیت در دستور کار قرار دارد و نتایج خوبی به دست آمده است.
محمدخانی در ادامه با اشاره به کمک بزرگ هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی در تحقق شعار سال و افزایش جذابیت و کاهش ریسک سرمایهگذاری در بخش مولد اقتصاد اظهارنظر کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی و تقویت حسابرسی سیستمی از جهات مختلف برایمان نفع دارد.
اولین و مهمترین مزیتش این است که منافع مردم و مودیان تأمین میشود و در یک چارچوب منطقی و عادلانه اقدام به مالیاتستانی میشود.
همچنین سیستمی شدن حسابرسی با قاعدهمند کردن اخذ مالیات و کاهش فرار مالیاتی به کمک بزرگی در راستای تحقق شعار سال و افزایش جذابیت و کاهش ریسک سرمایهگذاری در بخش مولد اقتصاد منجر خواهد شد.
وی در ادامه افزود: هوشمندسازی مالیاتستانی در کشور به افزایش اعتماد مردم به روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور منجر میشود و تمایل افراد را برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف از جمله تولید بالا میبرد.
از طرف دیگر یکی از مهمترین رویکردها در زمینه تحقق نظام مالیاتی هوشمند، اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مبتنی بر جمعسپاری دادهها از طریق سامانههای اطلاعاتی کشور است که طی سال گذشته در دستور کار بود.
به این ترتیب، به جای این که مالیاتستانی بر اساس نظر کارشناسان مالیاتی و حدس و گمان صورت بگیرد، بر اساس دادههای متقن صورت گرفت.
هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به افزایش اعتماد به روندهای مالیاتی منجر میشود و مودیان با رضایت خاطر بیشتری اقدام به پرداخت مالیات میکنند.
محمدخانی در پایان گفت: مالیاتستانی هوشمند و سیستمی در نهایت به نفع مودیان قانونمدار است.
زیرا در این روش، شفافیت امور بالاتر میرود و در این فضا پیشبینیپذیری اقتصاد نیز افزایش پیدا میکند.
وقتی مالیاتستانی به صورت سیستمی صورت میگیرد، شرایط برای مودیان نیز پیشبینیپذیرتر میشود.
به طور کلی، مالیاتستانی هوشمند به نفع مودیان قانونمدار و به ضرر فراریان مالیاتی است.
تحقق عدالت مالیاتی و کاهش خطا در محاسبه مالیات از دیگر مزیتهای تقویت حسابرسی سیستمی است.
هر چقدر از روندهای ممیزمحور مالیاتستانی فاصله بگیریم، نظام مالیاتی کارآمدتر میشود و منفعت بیشتری برایمان دارد.
انتهای پیام/