خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش مصرف آب در کشاورزی با انتقال کشت به گلخانه‌ها - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 14:12
مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به وضعیت کنونی اراضی آبی کشور، بر لزوم تغییر روش های آبیاری و محدودیت کشت محصولات آب بر تأکید کرد.
آبياري،هكتار،نوين،توسعه،تجهيز،اراضي،آب،كشور،عباسي،كاهش

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فریبرز عباسی اظهار کرد: بحران آب در کشور، چالش‌های متعددی را برای بخش کشاورزی ایجاد کرده و مدیریت منابع آبی بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 8,5 میلیون هکتار اراضی آبی در کشور وجود دارد، گفت: از این میزان، تاکنون بیش از 3 میلیون هکتار به روش‌های تحت فشار و 1.6 میلیون هکتار به شبکه‌های مدرن سطحی مجهز شده‌اند.
مجموع این ارقام نشان می‌دهد که حدود 5 میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به روش‌های نوین تجهیز شده‌اند، اما همچنان 3.6 میلیون هکتار به روش‌های سنتی آبیاری می‌شوند.
مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با اشاره گنجاندن این موضوع در برنامه هفتم توسعه و سند دانش بنیان عنوان کرد: برای ارتقای روش‌های آبیاری حدود 600 هزار هکتار از این اراضی قابلیت تجهیز به روش‌های نوین آبیاری را دارند، به همین منظور، سالانه تجهیز 350 هزار هکتار از اراضی به روش‌های تحت فشار هدف‌گذاری شده که در صورت تأمین منابع مالی، این روند تسریع خواهد شد.
عباسی تصریح کرد: منابع مالی برآورد شده 300 همت است که نیازمند سرمایه‌گذاری دولت است.
وی با تأکید بر لزوم بهینه‌سازی روش‌های آبیاری در اراضی سنتی نیز گفت: بخشی از زمین‌های کشاورزی که امکان تجهیز به روش‌های نوین را ندارند، می‌توانند با اصلاح روش‌های سطحی، بهره‌وری بیشتری داشته باشند.
به‌عنوان‌مثال، با اقدامات مدیریتی ساده و کم‌هزینه می‌توان میزان هدررفت آب را کاهش داد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی یکی از مهم‌ترین روش‌های افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب را انتقال کشت از محیط‌های باز به محیط‌های کنترل‌شده مانند گلخانه‌ها دانست و تصریح کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای یکی از اولویت‌های کشور است که علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش عملکرد و بهره‌وری را نیز به دنبال دارد.
در حال حاضر، 25 هزار هکتار کشت گلخانه‌ای در کشور وجود دارد که پیش بینی شده به 50 هزار هکتار توسعه پیدا کند و این امر در کاهش مصرف آب و امنیت غذایی موثر است.
عباسی افزود: بیش از 90درصد طرح‌های توسعه سامانه‌های نوین آبیاری توسط مردم و بخش خصوصی عملیاتی می‌شود.
وی گفت: وزارت جهادکشاورزی به عنوان نماینده دولت و حاکمیت با برنامه‌ریزی، سیاست گذاری و نظارت بر اجرا نقش 10درصدی را در این میان ایفا می‌کند.
مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با اشاره به اینکه اثربخشی طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در افزایش تولید است، افزود: با توجه به نحوه مدیریت و بهره‌برداری از این طرح می تواند تا 40درصد و بیشتر در کاهش حجم آبیاری و افزایش تولید موثر باشد.
عباسی با بیان اینکه باید 80 درصد روش‌ها به سمت روش‌های نوین تجهیز شود خاطرنشان کرد: با سیاست‌گذاری صحیح و اجرای بسته‌های حمایتی، می‌توان کشاورزان را به سمت کشت‌های کم‌آب‌بر هدایت کرد و در مسیر توسعه امنیت غذایی گام برداشت.
انتهای پیام/