خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روابط و مناسبات میان ایران و ترکیه بر پایه حُسن همجواری

مهر | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 15:06
رئیس قوه قضاییه گفت:روابط و مناسبات میان ایران و ترکیه بر پایه حُسن همجواری و احترام متقابل، روابط و مناسباتی گسترده و وسیع بوده است.
تركيه،قضائي،ايران،رئيس،اسلامي،كشور،عدالت،دعوت،جمهوري،اتباع،و ...

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، بعد از ظهر امروز به وقت محلی، با «عُمر کاز» رئیس دادگاه‌عالی استیناف جمهوری ترکیه دیدار و گفتگو کرد.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در جریان این دیدار، با اشاره به روابط و تعاملات مثبت ایران و ترکیه بر پایه حُسن همجواری اظهار کرد: در همه اَزمنه، روابط و مناسبات میان ایران و ترکیه بر پایه حُسن همجواری و احترام متقابل، روابط و مناسباتی گسترده و وسیع بوده است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به ضرورت تدوین تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و ترکیه در باب حقوق اتباع یکدیگر، گفت: در طول سال، برخی ایرانیان سفرهایی را به ترکیه دارند و متقابلاً شهروندان و اتباع ترکیه‌ای نیز به ایران اسلامی سفر می‌کنند؛ این حجم معتنابه سفرهای اتباع ایران و ترکیه به کشورهای یکدیگر، ایجاب می‌کند که تفاهم‌نامه‌ای در باب تحکیم و تثبیت حقوق اتباعِ مسافر و گردشگران ایرانی و ترکیه‌ای منعقد شود.
رئیس عدلیه بیان داشت: در خصوص مقوله‌ی اتباع زندانی ایرانی و ترکیه‌ای در کشورهای یکدیگر نیز می‌توانیم به یک تفاهم همه‌جانبه و معقول نائل آییم.
قاضی‌القضات با اشاره به سخنان مقام قضائی تُرک در باب مفهوم و گستره «عدالت» اظهار داشت: عدالت و عدالت‌ورزی یک راهبرد کلان در زیست اسلامی و انسانی است و تجاوز و تخطی از دایره عدالت، تبعاتِ زیان‌بار فزاینده‌ای را برای جوامع بشری به دنبال دارد؛ البته در اینجا باید به این نکته مهم و نغز عنایت داشت که وقتی از عدالت و عدالت‌ورزی صحبت می‌کنیم، این مفهوم متعالی را بر پایه چه موازین و مبانی‌ای استوار کرده‌ایم.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای با اشاره به دعوت دستگاه قضائی ترکیه از وی برای سفر به این کشور و گفتگو در باب توسعه مناسبات قضائی و حقوقی میان تهران و آنکارا گفت: از دعوت دستگاه قضائی ترکیه از اینجانب جهت سفر به این کشور سپاسگزار هستم و در فرصت مقتضی، این دعوت را اجابت خواهم کرد، چرا که معتقدم ایران و ترکیه از ظرفیت‌های بالایی برای توسعه مناسبات قضائی و حقوقی بهره‌مندند.
«عُمر کاز» عالی‌ترین مقام قضائی کشور ترکیه نیز در این دیدار خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ملاقات امروز با شما رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، نقطه شروعی برای همکاری‌های جدید قضائی میان ایران و ترکیه محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف دستگاه‌های قضائی در کشورهای مختلف، حرکت در مسیر تحقق عدالت است و ما باید تمام تلاش خود را در این راستا انجام دهیم.
عمر کاز افزود: دو کشور ایران و ترکیه می‌توانند همکاری‌ها و معاضدت‌های قضائی خود را در حوزه‌های تجاری، فرهنگی و …، بسیار بهتر و مستحکم‌تر از گذشته به پیش ببرند.
عالی‌ترین مقام قضائی کشور ترکیه ضمن دعوت از حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای برای حضور در این کشور، اظهار کرد: ما مجدداً از عالی‌ترین مقام قضائی جمهوری اسلامی ایران جهت حضور در ترکیه، دعوت به عمل می‌آوریم؛ امیدواریم شرایطی مهیا شود که بتوانیم به صورت مبسوط‌تر در خصوص موضوعات مختلف قضائی فی‌مابین، گفتگو داشته باشیم.