خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف ۲ دستگاه فلزیاب غیرمجاز در یک مجتمع گردشگری گیلان

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 15:59
رشت- فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از کشف ۲ دستگاه فلزیاب و ۲۳۰ عدد پوسته پلاستیکی لوپ در شهرستان فومن خبر داد.
فرهنگي،ميراث،مكشوفه،قضائي،گردشگري،قانوني،فلزياب،يگان،تجهيزات ...

سرهنگ محمدرضا امیدی راد در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح جزئیات بیشتر این خبر اظهار کرد: عملیات اکتشاف توسط کارآگاهان پلیس آگاهی شهرستان فومن و با همراهی ضابطان یگان حفاظت میراث فرهنگی با اخذ مجوز از مرجع قضائی صورت گرفته است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی گیلان از کشف ۲ دستگاه فلزیاب و ۲۳۰ عدد پوسته پلاستیکی لوپ در شهرستان فومن خبر داد و اضافه کرد: این تجهیزات طی تفتیش و بازرسی از انبار مجتمع گردشگری کشف شده‌اند.
امیدی‌راد با بیان اینکه بر اساس مستندات ارائه‌شده، دستگاه‌های مکشوفه بدون مجوز قانونی نگهداری می‌شدند، تصریح کرد: این پرونده مشمول ماده واحده قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید، فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب سال ۱۳۷۹ می‌شود.
به گفته وی، پرونده قضائی مرتبط با این موضوع جهت بررسی‌های قانونی به مراجع ذیصلاح ارسال شده است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی گیلان اضافه کرد: درصورت دستور مقام قضائی، دستگاه‌های مکشوفه به امین اموال اداری اداره کل میراث فرهنگی تحویل داده خواهد شد و طبق شیوه‌نامه امحاء مصوب وزارت میراث فرهنگی به ستاد مرکزی برای امحاء منتقل می‌شود.
آنطور که امیدی‌راد گفته؛ طبق اطلاعات تحقیقات مجلی، متهمان از پوشش فعالیت‌های گردشگری برای تولید و توزیع این تجهیزات غیرمجاز استفاده می‌کردند که بررسی امکان تعطیلی فعالیت این مجتمع گردشگری نیز در دستور کار مراجع قانونی قرار دارد.
وی با بیان اینکه این پرونده درحال بررسی و رسیدگی قضائی است و تصمیمات نهایی درباره تجهیزات مکشوفه و فعالیت‌های مرتبط به زودی اعلام می‌شود، افزود: به استناد ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش به قصد به دست‌آوردن اموال تاریخی فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشیای مکشوفه به نفع وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و ضبط آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود.
به گفته امیدی‌راد، هرگونه خرید، فروش، حمل یا تبلیغ دستگاه‌های فلزیاب، به‌عنوان جرم تلقی شده و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.