خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اثرگذاری هوش مصنوعی عمیق‌تر از انقلاب‌های بزرگ تاریخی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 16:13
مدیرعامل گروه توسعه فناوری های زعیم گفت: براساس گزارش های معتبر جهانی، اثرگذاری هوش مصنوعی بر زندگی بشر از بسیاری انقلاب های بزرگ تاریخی همچون انقلاب صنعتی و حتی انقلاب های سیاسی گسترده تر و عمیق تر خواهد بود.
هوش،مصنوعي،انساني،توسعه،فناوري،علوم،فناورانه،حوزه،آينده،قرار ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید ابوالحسن فیروزآبادی ظهر امروز در نشست تخصصی کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپ‌های علوم انسانی که در سالن همایش غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، ایالات متحده، چین و اروپا را سه قطب اصلی توسعه این فناوری دانست و تصریح کرد: بیش از 90 درصد این سرمایه‌گذاری‌ها تنها توسط آمریکا انجام شده و چین نیز با مدل‌های بومی خود، تأثیرات اقتصادی گسترده‌ای بر بازار سرمایه این کشور داشته‌ است.
وی با اشاره به تأثیرات ژئوپلیتیکی مدل‌های نوظهور هوش مصنوعی اظهار کرد: برخی مدل‌های چینی در سال گذشته موجب زیان‌های مالی قابل‌توجهی در بازارهای سرمایه غربی شدند که این امر نشان‌دهنده ورود این فناوری به سطحی از رقابت‌های جهانی است که دیگر صرفاً فناورانه نبوده و به حوزه سیاست و اقتصاد نیز تسری یافته است.
مدیرعامل گروه توسعه فناوری‌های زعیم در ادامه با تبیین پیوند بنیادین میان هوش مصنوعی و علوم انسانی، خاطرنشان کرد: بسیاری از مبانی نظری مدل‌های هوش مصنوعی برگرفته از مفاهیم فلسفی، اجتماعی، روان‌شناسی و ریاضی است که همگی در دل علوم انسانی جای دارند.
از این رو، نگاه سطحی و صرفاً فنی به این حوزه نمی‌تواند راهگشای توسعه بومی آن باشد.
وی با هشدار نسبت به بی‌توجهی به این ابعاد، افزود: استارتاپ‌ها و شرکت‌های فعال در این عرصه باید در بهره‌گیری از ظرفیت‌های معرفتی علوم انسانی تجدیدنظر کنند و نگاه عمیق‌تری به ماهیت این فناوری داشته باشند.
فیروزآبادی در ادامه هوش مصنوعی را پدیده‌ای دانست که تأثیر آن از بسیاری از انقلاب‌های تاریخی، از جمله انقلاب صنعتی و انقلاب‌های سیاسی عمیق‌تر و گسترده‌تر خواهد بود و افزود: امروز بیش از پنج میلیارد نفر از جمعیت زمین به صورت مستقیم با ابزارها و پلتفرم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در تعامل هستند؛ موضوعی که آینده حیات اجتماعی انسان را به طور جدی تحت‌تأثیر قرار داده است.
وی توسعه زیرساخت‌های فناورانه و ایجاد شهرهای هوشمند را لازمه مواجهه مؤثر با این تغییرات دانست و گفت: شهر هوشمند، بستری برای آزمون و گسترش فناوری‌هایی است که با زیست روزمره انسان‌ها پیوند خورده و تعیین‌کننده شاخص‌های رفاه و پیشرفت جوامع آینده خواهد بود.
مدیرعامل گروه توسعه فناوری‌های زعیم با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های سنگین برخی کشورهای منطقه نظیر امارات متحده عربی و عربستان سعودی در این عرصه، اظهار داشت: این کشورها با اجرای پروژه‌های کلان فناورانه در پی تثبیت موقعیت راهبردی خود در آینده این فناوری هستند و از همین امروز برای آینده‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی برنامه‌ریزی می‌کنند.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت حفظ کرامت انسانی در مواجهه با این فناوری گفت: هرچند هوش مصنوعی دارای توانمندی‌های فنی گسترده‌ای است، اما همچنان فاقد درک، احساس و عاطفه انسانی است.
نباید اجازه داد که جایگاه انسان در فرآیندهای تصمیم‌سازی تحت‌الشعاع قابلیت‌های ماشینی قرار گیرد.
داده‌ها امروز عنصر کلیدی قدرت در مدل‌های هوش مصنوعی محسوب می‌شوند و از همین رو، دسترسی گسترده مدل‌های آمریکایی به داده‌ها، آن‌ها را در موقعیتی برتر نسبت به رقبا قرار داده است.
انتهای پیام/