همکاری خراسان جنوبی و فراه افغانستان زمینهساز توسعه اقتصادی - تسنیم
رئیس اتاق زراعت و مالداری استان فراه افغانستان گفت : همکاری در زمینه کشاورزی و مکانیزه کردن کشاورزی در افغانستان می تواند زمینه ساز توسعه اقتصادی بیشتر برای هر دو کشور باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، احسان بیکی در جلسه کمیسیون کشاورزی صنایع غذایی و آب اتاق بیرجند از تلاشهای گسترده برای رفع موانع تبادلات کشاورزی بین ایران و افغانستان خبر داد و اظهار داشت: پتانسیلهای بالای ولایت فراه افغانستان میتواند به کاهش هزینههای تولید در خراسان جنوبی و ایجاد اشتغال بیشتر کمک کند.
وی با بیان اینکه تبادلات تجاری و کشاورزی بین ایران و افغانستان از جمله موضوعاتی است که در راستای تقویت اقتصاد خراسان جنوبی و گسترش همکاریهای دو کشور، مورد توجه قرار گرفته است ادامه داد: در این راستا، خراسان جنوبی با پتانسیلهای بالا در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و ظرفیتهای فراوان در بخش کشاورزی، میتواند نقش مهمی در توسعه این روابط ایفا کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به ظرفیتهای بینظیر ولایت فراه افغانستان در زمینه تولید محصولات کشاورزی با هزینههای پایینتر، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و کشاورزی خاص در این منطقه، میتوان محصولات مختلفی را در افغانستان تولید کرد که بهطور قابلتوجهی هزینههای تولید در خراسان جنوبی را کاهش میدهد.
این امر میتواند به نفع صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان باشد و ضمن ایجاد اشتغال، به بهبود قیمت تمامشده تولید کمک کند.
وی بر اهمیت رفع موانع موجود در مسیر تبادلات کشاورزی بین دو کشور تأکید کرد و گفت: یکی از چالشهای اصلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، مشکلات قرنطینه گیاهی و برخی محدودیتها در زمینه واردات محصولات کشاورزی از افغانستان به استان خراسان جنوبی است.
در این خصوص قرار است در جلسه کمیسیون کشاورزی، این مسائل بهطور ویژه بررسی و راهکارهایی برای رفع این مشکلات ارائه شود.
بیکی افزود: خراسان جنوبی از پتانسیلهای بالای تجاری افغانستان در بخش کشاورزی بیبهره مانده است، در حالی که دیگر استانها از این ظرفیتها بهرهمند شدهاند.
در صورت رفع موانع و تسهیل فرآیندهای واردات، این استان میتواند از این فرصتها برای رونق بیشتر صنایع کشاورزی و رشد اقتصادی خود استفاده کند.
وی به موضوع واردات دام اشاره کرد و و ادامه داد: این مسئله نیازمند زمان بیشتری برای بررسی دقیقتر است و در جلسهای جداگانه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند از تلاشهای مستمر برای تقویت همکاریهای اقتصادی و تجاری با افغانستان خبر داد و گفت: امیدواریم با رفع مشکلات موجود، روابط تجاری بین دو کشور به ویژه در زمینه کشاورزی، گسترش یابد و استان خراسان جنوبی از این ظرفیتها بهرهبرداری بیشتری داشته باشد.
رئیس اتاق زراعت و مالداری استان فراه افغانستان نیز گفت: مشکلات زیرساختی و تجاری مانع توسعه روابط اقتصادی ایران و افغانستان است.
مشکلات زیرساختی از جمله جادههای یکطرفه و مسائل قرنطینه، مانع اصلی گسترش تجارت و ترانزیت بین ایران و افغانستان است.
محمدی اظهار کرد: مشکلات متعددی در مسیر تجارت و ترانزیت میان افغانستان و ایران وجود دارد که تاثیرات منفی زیادی بر روابط تجاری دو کشور گذاشته است.
رئیس اتاق زراعت و مالداری استان فراه افغانستان بیان کرد: جادههای یکطرفه و مشکلات قرنطینه، از موانع اصلی تجارت بین دو طرف به شمار میآید.
به گفته وی، صادرات کالا از افغانستان به خراسان جنوبی ایران به شدت محدود است و این موضوع باعث نارضایتی تجار افغان شده است.
محمدی اشاره کرد: در حالی که محصولات افغانستان میتوانند در ایران وارد شوند، مشکلاتی در زمینه صادرات کالاهای ایرانی به افغانستان وجود دارد که نیازمند حل و فصل است.
رئیس اتاق زراعت و مالداری استان فراه افغانستان افزود: افغانستان از نظر منابع آب و زمین، ظرفیت بالایی برای کشت محصولات کشاورزی دارد و با توجه به نیروی کار موجود، میتواند در زمینه کشت فراسرزمینی با ایران همکاری بیشتری داشته باشد.
محمدی اظهار کرد: همکاری در زمینه کشاورزی و مکانیزه کردن کشاورزی در افغانستان میتواند زمینهساز توسعه اقتصادی بیشتر برای هر دو کشور باشد.
وی بر لزوم حل مشکلات زیرساختی مانند جادهها و برق تاکید کرد و از مقامات ایران خواست تا به این مسائل توجه ویژه داشته باشند.
رئیس اتاق زراعت و مالداری استان فراه افغانستان اشاره کرد: با وجود مشکلات موجود، امکان همکاری بیشتر در حوزههای مختلف، به ویژه در زمینه تجارت و انرژی، وجود دارد و برای تقویت روابط تجاری میان دو کشور باید تلاشهای بیشتری صورت گیرد.
انتهای پیام /254