ترامپ، کارگردانِ سکانس فرار سلبریتیها از آمریکا
در دوره دومِ حضور ترامپ در کاخ سفید، شماری از آنها واقعاً در حال ترک آمریکا هستند.

به گزارش مشرق،در نخستین دور ریاستجمهوری دونالد ترامپ، بسیاری از چهرههای مشهور هالیوود فقط تهدید به مهاجرت از آمریکا کردند، اما حالا در دوره دومِ حضور او در کاخ سفید، شماری از آنها واقعاً در حال ترک کشور هستند.
با آنکه در دور نخست ریاستجمهوری ترامپ، بسیاری از سر خشم — و برخی حتی با لحنی طنزآلود — تهدید کردند که در صورت پیروزی او کشور را ترک خواهند کرد، پیروزی غیرمنتظرهاش در سال ۲۰۱۶، شوخیها را به واقعیتی تلخ بدل کرد.
بااینحال، حتی بسیاری از کسانی که تمکن مالی ترک فوری آمریکا را داشتند، در نهایت در کشور ماندند؛ چرا که پس از فروکشکردن شوک اولیه، شمار زیادی از چهرههای سرشناس ترجیح دادند در برابر سیاستهای دولت بایستند.
پیامشان روشن بود: جایی نمیرویم، میمانیم و مقاومت میکنیم — یا دستکم، دوام میآوریم.
شاید برخی همچنان به مهاجرت فکر میکردند، اما با شیوع همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰، نگرانیهای دیگری در اولویت قرار گرفت و جابهجایی محل سکونت، دیگر آسان نبود.
ضمن اینکه همان سال ترامپ با رأی مردم از کاخ سفید بیرون رانده شد.اما حالا دری که نیمهباز بود، دوباره گشوده شده و با بازگشت ترامپ، شرایط تغییر کرده است.
حالا بسیاری از هنرمندان به دنبال دریافت تابعیت دیگر کشورها هستند.
کورتنی لاو در پی دریافت تابعیت بریتانیاست.
الن دیجنرس و پورشا دیراسی از پیش به بریتانیا نقلمکان کردهاند و اخیراً آخرین ملک خود در آمریکا را نیز برای فروش گذاشتهاند که نشانهای است از تصمیمشان برای اقامت در انگلیس.از سوی دیگر نیز رایان گاسلینگ و اوا مندس به همراه دو فرزندشان تابستان گذشته به لندن نقلمکان کردند.
رزی اودانل نیز به ایرلند مهاجرت کرده است.
اوا لونگوریا، هم اکنون در اسپانیا و مکزیک زندگی میکند.
مهاجرت آرام چند سلبریتی شاید در نگاه نخست چشمگیر نباشد، اما در سکوت سنگین و عدم همراهی این بخش از جامعه با دولت ترامپ، معنای دیگری پیدا میکند.
برخلاف گذشته، اعتراضها این بار نه فقط کمرمقتر که محتاطترند؛ گویی ترسی پنهان وجود دارد—از اینکه پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶ نه یک استثنا، بلکه نشانهای از تغییر پایدار در افکار عمومی آمریکا بوده، و حالا با بازگشت او، این ترس نیز وجود دارد که او قدرت را برای برخورد با منتقدانش به کار گیرد.
همین هراس شاید برخی را به ترک خاموش وطن واداشته باشد.و این فقط محدود به افراد مشهور نیست (اگرچه طبیعتاً بیشتر شامل ثروتمندان است)؛ آمارها نشان میدهد که تمایل شهروندان آمریکایی برای دریافت تابعیت بریتانیا، در مجموع ۴۰ درصد افزایش یافته است.
دولت دوم ترامپ تمرکز بیشتری بر بازسازی کلی ساختار فدرال و به دنبال آن کشور دارد و بخشی از این راهبرد شامل پیامی است که به هر که بتواند میرساند و آن این است که: تو یک آمریکایی واقعی نیستی!زنان، اقلیتهای نژادی و اساساً هرکسی که مرد سفیدپوست نیست، میشنود که جزو «سهمیهایها» است و اگر ساکت نشوند و تبعیت نکند، قرار است حذف شود.همزمان، مدیران هالیوود نیز بهصراحت سیگنالهایی از تمایل برای سازش با دولت ترامپ ارسال کردهاند؛ از کنارگذاشتن سیاستهای عدالتمحور گرفته تا نزدیکی شرکتهای فنّاوری با کاخ سفید.تا حدی میتوان گفت که «توانایی فرار» از دولت ترامپ به یک کالای لوکس دیگر برای اقلیت ثروتمند بدل شده است — دقیقاً همان چیزی که خود ترامپ و یاران وی همواره برای خود خواستهاند.
البته این وضعیت را نمیتوان بهپای سلبریتیها نوشت؛ اینکه یکی از مؤثرترین راههای گریز از تبعات حضور ترامپ در کاخ سفید، صَرف هزینهای هنگفت و کوچ به دیگر کشورهای جهان باشد—بیش از آنکه حاکی از امتیاز طبقاتی آنها باشد—نشانهای است از فساد ساختاری و ناعادلانه که در سایه دولت او شکل گرفته و تقویت شده است.زمانی مردم با تماشای صفحه اینستاگرام سلبریتیها، شاید حسرت ویلایی زیبا یا تعطیلاتی لوکس را میخوردند؛ حالا شاید آرزوی «حقوق اولیه» و «آزادی از آزار مستقیم» را داشته باشند.و این دقیقاً تجسم آمریکای ترامپی است؛ لازم نیست تحت ظلم باشی، اگر یا خوششانس باشی یا پولدار!فهرستِ دیگر سلبریتیهایی که آمریکا را ترک کردهاند:
جیمز کامرونمحل جدید: نیوزلند
ریچارد گییرمحل جدید: اسپانیا
امبر هردمحل جدید: مادریداسپانیا
لیلی کالینز محل جدید: کپنهاگ، دانمارک
جاش لوکاسمحل جدید: اندونزی
پاملا اندرسون محل جدید: ونکوور، کانادا
لیندزی لوهان محل جدید: دبی، امارات
تینا ترنر محل جدید: سوییس
شنایا توین محل جدید: دریاچه ژنو، سوییس
کریستینا میلیان محل جدید: پاریس، فرانسه
ملیسا جرج محل جدید: پرووانس، فرانسه