خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سپاه پاسداران؛ 46 سال اقتدار و بازدارندگی

تسنیم | سیاسی | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 17:30
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول 46 سالی که از تاسیس آن می گذرد توانسته بخوبی اقتدار و بازدارندگی برای کشور به ارمغان آورد تا علی رغم وجود دشمنان، خللی در امنیت و آرامش ایران اسلامی بوجود نیاید.
سپاه،كشور،نيروي،نقش،دريايي،منطقه،نظامي،توان،نيروهاي،هوافضاي، ...

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در 2 اردیبهشت 1358، به دستور رهبر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، تاسیس شد.
هدف از تشکیل این نهاد، پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در برابر تهدیدات داخلی و خارجی بود.
سپاه در طول تاریخ خود، نقش مهمی در حفظ امنیت و ثبات کشور ایفا کرده و در عرصه‌های مختلف نظامی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فعالیت داشته است.
در سال 1364 با فرمان امام خمینی، نیروهای سه گانه سپاه تشکیل شد و بعد از دفاع مقدس، نیروهای قدس و مقاومت بسیج نیز به این ساختار اضافه شدند که در دوران فرماندهی سرلشکر جعفری، نیروی مقاومت بسیج به سازمان بسیج مستضعفین تغییر ماهیت داد.
نیروی زمینی سپاه، مسئولیت حفاظت از مرزهای زمینی کشور و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی را بر عهده دارد.
نیروی زمینی سپاه، در طول دوران دفاع مقدس، نقش کلیدی در مقابله با تجاوز رژیم بعث عراق ایفا کرد و با تقدیم هزاران شهید و جانباز، از تمامیت ارضی کشور دفاع کرد.
نیروی زمینی سپاه، با تکیه بر توان داخلی، موفق به طراحی و تولید انواع تجهیزات نظامی از جمله تانک، نفربر، توپخانه، موشک‌های ضد تانک و سلاح‌های سبک و سنگین شده است.
این نیرو با برگزاری رزمایش‌های مختلف و آموزش نیروهای خود، توان رزمی خود را به طور چشمگیری ارتقا داده است.
نزسا، نقش مهمی در مبارزه با گروه‌های تروریستی بخصوص در مناطق شمال‌غرب و جنوب‌شرق کشور ایفا و با نابودی بسیاری از این گروه‌ها، امنیت کشور را تامین کرده است.
پهپاد انتحاری «رضوان» نیروی زمینی سپاه
علاوه بر این نیروی زمینی سپاه با تشکیل یگان هوانیروز، پهپادی و الحاق یگان‌های موشکی به سازمان رزم خود گامی مهم در جهت افزایش توان رزم و مقابله با تهدیدات برداشته است.
نیروی دریایی سپاه، نیز مسئولیت حفاظت از مرزهای دریایی کشور و مقابله با تهدیدات دریایی را بر عهده دارد.
این نیرو، در طول سال‌های اخیر، با توسعه و بومی‌سازی تجهیزات نظامی و ارتقای توان رزمی خود، به یکی از قدرتمندترین نیروهای دریایی منطقه تبدیل شده است.
ناو گشتی رزمی شهید سلیمانی مجهز به موشک‌های کروز و عمود پرتاب پدافند هوایی
نیروی دریایی سپاه، با تکیه بر توان داخلی، موفق به طراحی و تولید انواع شناورهای تندرو، قایق‌های موشک‌انداز، اژدرها، مین‌های دریایی و موشک‌های ضد کشتی شده است.
به صورتیکه از سال 1386 با 5 منطقه دریایی مسئولیت حفاظت از خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده دارد.
ناو پهپادبر شهید باقری
همچنین نیروی دریایی سپاه، نقش مهمی در مقابله با دزدان دریایی در منطقه خلیج عدن ایفا کرده و امنیت کشتی‌های تجاری را تامین کرده است.
شناور حیدر 110 سپاه؛ سریعترین شناور تندرو نظامی جهان
توانایی این نیرو در طراحی و ساخت شناور تاجایی پیش رفته است که امروز سریعترین شناورهای تندرو نظامی جهان و همچنین نخستین ناو پهپادبر ایران را در اختیار دارد و توانسته شناورهای مدرنی مانند ناوهای کلاس شهید سلیمانی طراحی و تولید کند.
نیروی هوافضای سپاه، مسئولیت حفاظت از حریم هوایی کشور و مقابله با تهدیدات هوایی و فضایی را بر عهده دارد.
این نیرو، با در اختیار داشتن سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته، موشک‌های بالستیک و ماهواره‌های فضایی، به یکی از قدرتمندترین نیروهای هوافضای منطقه تبدیل شده است.
موشک خیبرشکن که نقش بارزی در عملیات‌های وعده صادق 1 و2 داشت
نیروی هوافضای سپاه، با تکیه بر توان داخلی، موفق به طراحی و تولید انواع سامانه‌های پدافند هوایی از جمله سامانه‌های سوم خرداد، 9 دی، مهران و ...
شده است.
سامانه پدافندی سوم خرداد با کیل مارک پهپاد گلوبال هاوک آمریکایی
نیروی هوافضای سپاه، با تولید موشک‌های بالستیک با بردهای مختلف، توان بازدارندگی کشور را افزایش داده است و به نوعی می‌توان گفت قدرتی موشکی به یکی از پایه‌های اصلی بازدارندگی و اقتدار دفاعی کشور بدل شده است.
این نیرو در سال 1403 برای نخستین مرتبه دو عملیات موشکی و پهپادی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد که دقت و قدرت موشک‌های سپاه را به جهان اثبات کرد.
موشکهای بالستیک خرمشهر و حاج قاسم
یکی از مهمترین دستاوردهای سپاه، ایجاد قدرت بازدارندگی موشکی بوده است.
سپاه با توسعه موشکهای بالستیک مانند شهاب، قدر، خرمشهر و حاج قاسم، توانست دشمنان را از حمله به ایران باز دارد.
همچنین، نیروی هوافضای سپاه با ساخت پهپادهای پیشرفته مانند شاهد 129، شاهد 136،‌ شاهد 147،‌ شاهد 149 و...، توانایی‌های نظارتی و تهاجمی ایران را افزایش داد.
این موضوع تا جایی اهمیت پیدا کرده است که امروز سپاه به عنوان برترین قدرت پهپادی و موشکی منطقه و یکی از قدرتهای پهپادی و موشکی در سطح جهان شناخته می‌شود.
پهپاد پیشرفته شاهد 149 یا غزه
نیروی هوافضای سپاه، با پرتاب ماهواره‌های نور 1 و نور 2 به فضا، گام مهمی در توسعه فناوری فضایی کشور برداشته است.
از سوی دیگر ساخت ماهواره‌های قاصدو قائم گام نوینی در عرصه ساخت ماهواره بر در کشور بود و موجب پدید آمدن دستاورهای زیادی در حوزه فضایی برای کشور شد.
ماهواره بر قاصد سپاه
و اما نیروی قدس سپاه به عنوان بازوی عملیاتی برون مرزی، در حمایت از گروه‌های مقاومت در منطقه نقش اساسی داشته است.
کمک به حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه، حمایت از مقاومت فلسطین و همکاری با نیروهای مردمی عراق و سوریه در مبارزه با داعش از جمله موفقیت‌های این نیرو بوده است.
سپاه پاسداران در نابودی گروههای تروریستی مانند داعش نقش تعیین کننده داشت.
حضور مستشاری سپاه در عراق و سوریه باعث شکست داعش و تأمین امنیت مرزهای ایران شد.
علاوه بر این نیروی قدس سپاه در دوران بیش از 20 ساله فرماندهی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، توانست با تشکیل جبهه مقاومت در سراسر منطقه و پشتیبانی از گروه‌های مقاومت نقش بسزایی در شکت نقشه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه ایفا کند.
پس از دوران دفاع مقدس، کشور در حوزه‌های مختلف زیرساختی با تحریم‌های ظالمانه‌ای مواجه بود که می بایست از آنها عبور می‌کرد.
در این حوزه نیز سپاه با تجربیات بدست آمده از مهندسی رزمی در دوران دفاع مقدس اقدام به تاسیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) کرد و رفته رفته اقدام به رفع نیازهای کشور در حوزه‌های عمرانی و زیرساختی پرداخت.
امروز اقدامات قرارگاه سازندگی سپاه تا جایی رشد کرده است که به یکی ارکان مهم عمران و آبادانی کشور و کمک به دولتها بدل شد.
اجرای بیش از 30 پروژه ملی و راهبردی در حوزه‌های صنعت، راه و شهرسازی، انرژی، آب و دریا در سال گذشته و برنامه‌ریزی برای اجرای 95 پروژه جدید نقش بی‌بدیل قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در آبادانی ایران را نشان می‌دهد و در واقع می‌توان گفت این قرارگاه موتور پیشران توسعه کشور است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در طول تاریخ خود، نقش مهمی در حفظ امنیت و ثبات کشور و حمایت از منافع ملی ایفا کرده است.
این نهاد نظامی، با توسعه و بومی‌سازی تجهیزات نظامی، ارتقای توان رزمی و حضور مقتدرانه در عرصه‌های مختلف، به یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی منطقه تبدیل شده است.
انتهای پیام/