سرمایهگذاری در دانشبنیانها؛ مسیری امنتر از طلا و دلار! - تسنیم
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در پاسخ به سوال تسنیم با تأکید بر هدایت نقدینگی سرگردان به سمت تولید دانش بنیان گفت: سرمایه گذاری در حوزه های دانش بنیان، سودآور و کم ریسک است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری رئیس صندوق نوآوری با موضوع تشریح عملکرد این صندوق در سال گذشته و معرفی بسته حمایتی صندوق در راستای شعار سال 1404 با حضور جمعی از اصحاب رسانه صبح امروز سهشنبه 2 اردیبهشت ماه برگزار شد.
خیاطیان در این نشست خبری به سوال تسنیم پاسخ داد.
سوال اینگونه مطرح شد: آقای دکتر، مسأله نقدینگی بالا در جامعه ما واقعیت انکارناپذیری است.
مثال بارز این موضوع، ماجرای طلای شب عید بود که به وضوح نشان داد مردم دارای نقدینگی هستند و بسیاری از مردم طلا را با قیمت 8200 خریداری کردند اما امروز که قیمت طلا کاهش یافته است خیلی نیز از این موضوع شاید ناراحت نباشند و میدانند که این سرمایهگذاری در حوزه طلا در درازمدت قابل توجیه و سودده است.
صندوق نوآوری در حوزه کرادفاندینگ و تأمین مالی جمعی، اقدامات ارزشمندی انجام داده است، از جمله تولید برنامههای تلویزیونی متعدد.
شخصاً هنگام آشنایی با این پروژهها و برنامههای تلویزیونی، به پتانسیل بالای آن پی بردم و همواره این پرسش را مطرح میکردم که چرا مردم باید به سمت خرید طلا، دلار یا سایر روشهای سنتی سرمایهگذاری گرایش داشته باشند؟
بهنظر میرسد دو عامل اصلی در این زمینه نقش دارد: نخست عدم آگاهی عمومی نسبت به مزایای تأمین مالی جمعی و دوم نهادینه نشدن این فرهنگ در جامعه.
هرچند صندوق با انعقاد قراردادهای تلویزیونی و پخش برنامههای ترویجی گامهایی برداشته، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
به نظر شما چه اقداماتی لازم است تا این فرهنگ اصلاح شود؟
خیاطیان گفت: پول هوشمند در نهایت به هر جایی که منافع بیشتری وجود داشته باشد، سوق پیدا میکند و ما تابعی از اقتصاد هستیم؛ اما میتوانیم با روشهایی این جریان را به سمت تولید واقعی، تولیدی که ارزش افزوده داشته باشد و مردم نیز از آن بهرهمند شوند، هدایت کنیم.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: با سازوکارهایی که ما در نظر گرفتهایم، سرمایهگذاری در این مسیر از امنیت لازم برخوردار است.
در بحث طلا و دلار نیز با ظهور پلتفرمهای آنلاین، ممکن است در آینده این نوع سرمایهگذاریها با ریسکهایی همراه باشد.
ما معتقدیم حوزه دانشبنیان، حوزهای بسیار جذاب برای سرمایهگذاری است.
وی گفت: در چند سال گذشته تلاش کردهایم با فرهنگسازی و تشویق مردم، آنها را به سرمایهگذاری در این حوزه ترغیب کنیم.
در همین راستا، سال گذشته مسابقهای تلویزیونی با محوریت تأمین مالی جمعی برگزار کردیم که اقدام مؤثری در جهت فرهنگسازی و معرفی شرکتهای دانشبنیان ایرانی بود.
خیاطیان ادامه داد: یکی از مزایای این مسابقه تلویزیونی، آشنایی مردم با ابزارهای سرمایهگذاری بود تا بتوانند با سرمایههای خرد خود وارد این حوزه شوند.
همچنین مردم باید اطمینان داشته باشند که ما اصل سرمایه آنها را تضمین میکنیم.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: میانگین سود پرداختی به مردم در برنامه «شکوفا» در سال گذشته 42 درصد بود که به نظر ما سود مناسبی محسوب میشود.
وی تأکید کرد: تلاش ما این است که هم فرهنگسازی و هم ترویج این نوع سرمایهگذاری را انجام دهیم و رسانهها نیز میتوانند نقش بسیار مهمی در حمایت از تولید ایفا کنند.
هر خدمتی که در صندوق نوآوری ارائه میشود، در راستای حمایت از تولید هدایت میشود و ما بر این امر نظارت مستقیم داریم؛ به هیچ عنوان منابعی که صندوق نوآوری در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میدهد، منحرف نخواهد شد.
خیاطیان در پایان گفت: مشارکت مردم در این نوع سرمایهگذاری به تولید ملی کمک کرده و در حفظ و نگهداشت نخبگان ایرانی نیز نقش مؤثری ایفا میکند.
انتهای پیام/