خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت صیانت از خاک به‌عنوان کندترین منبع تجدیدپذیر - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 17:53
مشاور عالی محیط زیست یزد با اشاره به اهمیت حیاتی خاک و عناصر طبیعی، خواستار اولویت دادن به مدیریت پسماندها و حفاظت از منابع خاکی شد.
يزد،پاك،خاك،انرژي،زيست،محيط،مديركل،زمين

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، سید رضا نورانیان، مشاور عالی مدیرکل محیط زیست یزد، در همایش روز جهانی زمین پاک که با محوریت «انرژی پاک، زمین پاک» در سالن جلسات شهرداری یزد برگزار شد، اظهار داشت: بسیاری از مواد مصرفی که به‌سادگی به پسماند تبدیل می‌شوند، در مرحله تولید، نیازمند صرف انرژی زیادی بوده‌اند و پس از مصرف نیز برای جمع‌آوری، بازیافت و بی‌خطرسازی آن‌ها باید انرژی قابل‌توجهی صرف شود.
وی گفت: با پیشرفت علم، امروزه این امکان فراهم شده که پسماندها نه‌تنها تهدید نباشند، بلکه به‌عنوان منابع تولید انرژی مورد استفاده قرار گیرند.
مدیرکل سابق محیط زیست استان یزد با بیان این که محیط زیست متشکل از سه عنصر هوا، آب و خاک است، تصریح کرد: هر کدام از این عناصر با چالش‌های خاص زیست‌محیطی مواجه‌اند، اما در میان آن‌ها، هوا از فوریت بیشتری برخوردار است؛ چرا که بدون هوای پاک، امکان ادامه حیات وجود ندارد.
نورانیان ادامه داد: آب نیز گرچه حیاتی است، اما آلودگی آن معمولاً دیرتر اصلاح می‌شود و نیاز به صرف زمان و هزینه بیشتری دارد، در حالی که خاک، به‌عنوان بستر حیات، بازسازی دشوارتری داشته و تولید مجدد تنها یک سانتی‌متر از آن ممکن است سال‌ها زمان ببرد.
وی افزود: متأسفانه پایداری خاک و اهمیت حفاظت از آن، کمتر مورد توجه قرار گرفته، در حالی‌ که پاک‌سازی آلودگی خاک و آب به‌مراتب پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر از هواست و باید از هم‌اکنون مورد توجه جدی قرار گیرد.
مشاور عالی مدیرکل محیط زیست یزد گفت: اهمیت زمین پاک و مدیریت پسماندها به‌ویژه در حوزه خاک، به این دلیل است که منابع خاکی بسیار کند تجدید می‌شوند و آسیب به آن‌ها، تبعات بلندمدت و جبران‌ناپذیری دارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر پسماندهای خانگی، نوع صنعتی، کشاورزی و پزشکی نیز از نظر زیست‌محیطی بسیار پرخطرند و مدیریت آن‌ها نیازمند دقت، برنامه‌ریزی و نظارت دائمی است.
انتهای پیام/781/