خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قشم در مسیر پایداری تامین آب شرب

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 17:53
تأمین آب پایدار و کافی، شریان حیاتی توسعه و رفاه در جزیره قشم به شمار می رود و اجرای دقیق و تسریع در تکمیل پروژه های آبرسانی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
آب،قشم،آبرساني،هرمزگان،انتقال،سلخ،وضعيت،مترمكعب،جزيره،ظرفيت، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، با توجه به موقعیت جغرافیایی و محدودیت منابع آب شیرین در قشم، بهره‌برداری به موقع از طرح‌های آبرسانی نه تنها نیازهای رو به رشد جمعیت و صنایع مختلف را پاسخ می‌دهد، بلکه نقش بسزایی در رونق گردشگری، حفظ محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان ایفا می‌کند و تعلل در این امر می‌تواند چالش‌های جدی در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی ایجاد نموده و روند توسعه پایدار در این جزیره استراتژیک را کند نماید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با تاکید بر تلاش هر چه بیشتر در جهت کمک به حل مشکل کم‌آبی در قشم، گفت: تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم تا آب‌شیرینکن سلخ قشم تا پایان تابستان وارد مدار شود.
عبدالحمید حمزه‌پور روز سه‌شنبه در بازدید از پروژه‌های آبرسانی شهرستان قشم که با همراهی فرماندار و جمعی از مسوولان انجام شد، اظهار داشت: آب‌شیرین‌کن سلخ با ظرفیت چهار هزار مترمکعب در شبانه‌روز با هدف تامین آب شهر طبل و 7 روستای این بخش و سرمایه‌ای بالغ بر 300 میلیارد تومان در حال احداث است که 90 درصد تجهیزات آن خریداری شده و انتقال آن‌ها به محل پروژه در حال انجام است.
وی بیان داشت: هم‌اکنون آب مورد نیاز روستاهای این بخش از آب‌شیرین‌کن مپنا تأمین می‌شود، اما با راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن سلخ، وضعیت آبرسانی این بخش پایدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان همچنین از اجرای 8 کیلومتر خط انتقال آب از آب‌شیرین‌کن سلخ به مخزن بالادست طبل خبر داد و گفت: برای این پروژه 70 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که آب تولیدی آب شیرین‌کن سلخ را به مخزن بالادست شهر طبل انتقال می‌دهد.
حمز‌ه‌پور اظهار داشت: در تلاش برای افزایش تولید آب شیرین‌کن‌های جزیره قشم از 35 هزار متر مکعب فعلی به 44 هزار متر مکعب در شبانه روز طی سالجار هستیم.
بهبود وضعیت آبرسانی قشم با زون‌بندی خطوط انتقال آب
وی خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت آبرسانی در قشم، اقدام به زون‌بندی خطوط انتقال آب کرده‌ایم؛ یکی از این زون بندی‌ها مربوط به غرب جزیره قشم است که با راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن باسعیدو در سال گذشته، مشکل تأمین آب 13 روستای غرب جزیره برطرف شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: هم‌اکنون نیز با هدف پایداری وضعیت آب دیگر مناطق قشم، زون دیگری در حال تکمیل است که با راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن سلخ، مشکل کم‌آبی روستاهای بخش حرا حل خواهد شد.
حمزه‌پور در ادامه با اشاره به آب‌شیرین‌کن رمچاه با ظرفیت فعلی 1000 مترمکعب گفت: در تلاش هستیم این ظرفیت را به دو هزار مترمکعب در شبانه‌روز افزایش دهیم تا مشکل کم‌آبی مردم این روستا رفع شود.
وی همچنین از اخذ مجوز سه هزار متر مکعبی جدید برای خرید تضمینی آب برای قشم خبر داد و گفت: خوشبختانه با همراهى استاندار و پیگیرى هاى جدى شرکت آبفای هرمزگان، مجوز احداث سه هزار متر مکعبى آبشیرین کن در قالب خرید تضمینى از سازمان برنامه و بودجه کشور اخذ و در حال فرآیند انتخاب سرمایه گذار هستیم.
افزایش ظرفیت تولید آب شیرین در قشم
این مقام مسوول بیان داشت: هم‌اکنون ظرفیت تولید آب شیرین در قشم 35 هزار مترمکعب در شبانه‌روز است که با تکمیل پروژه‌های در دست اجرا، این میزان تا یک‌سال آینده به 44 هزار مترمکعب خواهد رسید.
حمزه‌پور، اجرای 12 کیلومتر خط انتقال از آب‌شیرین‌کن مپنا به شهر رمکان را یکی دیگر از پروژه‌های مهم آبرسانی عنوان کرد و گفت: به دلیل فرسودگی خط انتقال موجود، این پروژه با اعتبار 300 میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است و لوله‌های مورد نیاز آن خریداری و پیمانکار نیز انتخاب شده است.
وی پیش‌بینی کرد: این پروژه طی 4 ماه به پایان برسد که علاوه بر کاهش هدررفت آب، به پایداری آبرسانی در شهر رمکان کمک خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با قدردانی از حمایت های استاندار هرمزگان و نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در تحقق برنامه های آبرسانی و تلاش برای بهبود وضعیت فعلی، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح‌ها، وضعیت آبرسانی در قشم به ثبات برسد و مشکل کم‌آبی در این جزیره مرتفع شود.
انتهای پیام/7558