خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«کمبود کمباین در دزفول» داستان تکراری خسارت‌های گندم‌کاران

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 18:01
اهواز - هر ساله در دزفول، کمبود کمباین به یکی از چالش‌های گندم‌کاران تبدیل می‌شود؛ چالشی که نه تنها زحمات کشاورزان را به باد می‌دهد بلکه نان سفره‌های خانواده‌ها را نیز تهدید می‌کند.
كمباين،برداشت،كمبود،تسهيلات،كشاورزي،كشاورزان،گندم،دزفول،شهرس ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مریم اسدی عیسوند: کمبود کمباین در دزفول هر ساله در زمان برداشت گندم، یکی از دغدغه‌های مهم و جدی گندم کاران این شهرستان بوده چرا که گاهی تأخیر کمباین به ویژه در مواقع حساس نظیر وقوع طوفان و بارش، خسارت‌های آشکار و نهان بسیاری به کشت گندمی که باید نان سفره‌ها باشد، وارد می‌کند.
غلامرضا، کشاورز دزفولی، با دستانی پینه بسته و چهره‌ای آفتاب‌سوخته هر روز صبح زود از خواب بیدار می‌شود.
او به مزرعه‌اش می‌رود، جایی که عشق و زحمتش را در دل خاک کاشته است.
گندم‌های سبز و سرسبز، نشانه‌ای از تلاش‌های بی‌وقفه‌اش هستند اما در دلش نگرانی بزرگی وجود دارد.
هر سال، در آستانه برداشت محصول، دغدغه‌ای بزرگ بر دوش او سنگینی می‌کند «کمبود کمباین».
غلامرضا به یاد می‌آورد که چگونه در سال‌های گذشته به دلیل تأخیر در ورود کمباین‌ها، محصولاتی که با زحمت و هزینه‌های فراوان به دست آمده بودند به خاطر طوفان‌ها و بارش‌های ناگهانی آسیب دیدند.
او به یاد می‌آورد که چگونه گندم‌هایش، که باید نان سفره‌های خانواده‌اش می‌شدند، به خاطر این تأخیرها به قیمت‌های ناچیز فروخته شدند و زحماتش به باد رفت.
او به همکارانش فکر می‌کند، کشاورزانی که مانند او با عشق و امید به کشت و برداشت محصول خود می‌نگرند.
غلامرضا می‌داند که این مشکل تنها مختص او نیست؛ بلکه دغدغه‌ای مشترک برای همه کشاورزان دزفولی است.
آن‌ها هر ساله با این ترس زندگی می‌کنند که آیا کمباین‌ها به موقع خواهند رسید یا خیر.
او به آسمان نگاه می‌کند و با امیدی در دل، دعا می‌کند که امسال، کمباین‌ها به موقع برسند و زحماتش به بار بنشیند.
غلامرضا و همکارانش، با تمام وجود، منتظر روزی هستند که دیگر دغدغه‌ای به نام کمبود کمباین، خواب را از چشمانشان نگیرد.
کشاورزانی که هر ساله پس از زحمت و هزینه‌های بسیاری که صرف کشت محصول شأن کرده و هنگام برداشت به دلیل تأخیر کمباین متحمل خسارت‌های متعددی شده‌اند؛ خواستار پایان این قصه تکراری و رنج آور هستند.
کمبود کمباین، داستان هر ساله
یکی از کشاورزان دزفول در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: پس از چندین ماه هزینه و زحمت، هنگام برداشت گندم از مزرعه که می‌رسد ناگاه می‌بینی گندمی که باید سالم و سلامت برداشت و به نان خانه‌ها تبدیل کرد، به دلیل تأخیر کمباین و خطرات موجود دچار آسیب می‌شود.
محمد عیسوند ضمن گلایه از کم مهری‌های متولیان نسبت به این معضل اضافه کرد: بسیاری از گندم کاران دزفولی سال گذشته حاصل چندین ماه هزینه و تلاش خود را با قیمت کمتر از مبلغی که انتظار می‌رفت فروختند، چرا که وقوع طوفان و بارش‌های اردیبهشت آن سال، پیش از رسیدن کمباین و برداشت محصول خسارات‌های بسیاری به کشت گندم وارد کرد.
وی، کمبود کمباین و تبعات آن را چالشی جدی برای کشاورزان دانست و گفت: برای پیشگیری از قصه تکراری بلاتکلیفی و سرگردانی کشاورزان به هنگام برداشت، نیازمند تعدادی کمباین بومی به حد مورد نیاز هستیم؛ چرا که این چالش هر ساله به خودی خود فشار و استرس‌هایی به تولید کنندگان وارد می‌کند.
درخواست تسهیلات کم بهره
در همین زمینه رئیس اتاق اصناف کشاورزی دزفول در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: سال‌ها است که کمبود کمباین در این شهرستان به یک مشکل اساسی تبدیل شده و رنج بیشتر در زمان برداشت گندم از مزرعه احساس می‌شود.
بهمن دریکوندی افزود: در سال‌های گذشته بخش دولتی تسهیلات کم بهره‌ای در راستای خرید کمباین و ادوات کشاورزی به تولید کنندگان ارائه می‌کرد اما سال‌ها است که دیگر خبری از آن تسهیلات کم بهره نیست.
وی با بیان اینکه کاغذ بازی و قوانین دست و پاگیر برای دریافت تسهیلات موجب انصراف متقاضیان می‌شود، گفت: از آنجایی که بخش دولتی حمایت چندانی نکرده، قرار شده با بخش خصوص رایزنی‌هایی در این راستا داشته باشیم .۳
رئیس اتاق اصناف کشاورزی دزفول با اشاره به اینکه شهرستان‌های شوش و اندیمشک از وضعیت مطلوب‌تر برخوردار هستند، اظهار کرد: متولیان باید همت بیشتری به کار گرفته، با تدابیر لازم و ارائه تسهیلات کم بهره، آرامش را به سرمایه گذار و تولید کنندگان اعطا کنند.
به گفته دریکوندی، بدون شک ارائه تسهیلات کم بهره آن هم با نظارت بیشتر بخش دولتی در این راستا، کمک شایانی به رفع کمبود کمباین بومی در شهرستان می‌کند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در زمان برداشت محصولات به ویژه کشت گندم، همواره یکی از دغدغه‌های جامع کشاورزان تأمین کمباین بوده، اظهار کرد: در سال‌های گذشته در ۱۴ مرحله، تسهیلات لازم از محل خط اعتباری مکانیزاسیون به منظور تأمین کمباین و ادوات کشاورزی صورت گرفته است.
بهروز قمر زاده افزود: با هماهنگی‌هایی که انجام شده در حال حاضر محصولات کشاورزی توسط تعداد قابل توجهی کمباین دار غیر بومی با تعامل کمباین داران بومی برداشت می‌شود، از طرفی در سال‌های اخیر نیز تعداد قابل قبولی کمباین پیشرفته تکنولوژی نوین با همکاری مردم و با کمک تسهیلات مورد نیاز تهیه و به کار گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان خرید ماشین آلات کشاورزی به ویژه کمباین، بیشتر از بین کشاورزان و کمباین داران حرفه‌ای هستند، گفت: از آنجایی که کمباین‌های پیشرفته و وارداتی از قیمت بالایی برخوردارند، تأمین تسهیلات بانکی مورد نیاز این نوع ماشین آلات به عنوان یک چالش اساسی مطرح شده است.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول اضافه کرد: به رغم تمامی مشکلات پیش رو اما سالانه تعدادی از کمباین‌های مورد نظر به ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی شهرستان اضافه می‌شود.
قمر زاده همچنین در خصوص کمبود کامیون بیان کرد: با توجه به حجم زیاد چغندر قند تولید شده در استان و مسافت بالای مزارع چغندرقند با کارخانجات هدف، مشکل تأمین کامیون دور از انتظار نبوده و از کشاورزان خواستاریم نسبت به تقویمی که از طریق کارخانجات برای زمان برداشت ارائه شده توجه کرده و هماهنگی‌های لازم با کارخانه‌های مربوط را داشته باشند.
وی افزود: از ماه‌های پیش ضمن هماهنگی‌ها و نشست‌های مختلفی که در استان صورت گرفته، دغدغه‌ها و ضرورت‌های لازم و نیز تمهیدات و پیشنهادات مورد نظر در راستای حل این چالش ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار مهر از آنجایی که گندم از محصولات اساسی به شمار رفته و میزان قابل توجهی از این محصول در شهرستان دزفول تولید می‌شود، اما کمبود کمباین به وقت برداشت همواره مورد گله و انتقاد کشاورزان قرار می‌گیرد.
در برخی مناطق روستایی زمان برداشت گندم که شده کشاورزان آن حتی هفته‌ها با بلاتکلیفی و سردرگرمی از نبود کمباین در منطقه چشم‌نگران از بین رفتن نتیجه زحمات خود هستند، از این رو ارائه تسهیلات کم بهره به‌منظور تشویق مردم و سرمایه گذاران در راستای رفع این معضل در دزفول که خود یک قطب کشاورزی در ایران محسوب می‌شود باید در بین برنامه‌های جدی و اولویت دار بخش دولتی قرار گرفته تا رفته رفته به قصه تکراری کمبود کمباین در این شهرستان خاتمه دهند.