خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا خاورمیانه از غرب دل کنده است؟

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 19:12
آسيا،خليجي،شركت،امارات،آسيايي،عربستان،چين،روابط،عنوان،ژئوپلي ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی روندنگار بین‌الملل در مطلبی با عنوان جهش پول‌های خلیجی به آسیا به بررسی دو موضوع پرداخته است که آیا خاورمیانه از غرب دل کنده است و یا ژئوپلیتیک، سرمایه‌های خلیج‌فارس را به سمت آسیا سوق می‌دهد:
تغییر جهت سرمایه‌گذاری خلیج‌فارس به آسیا
کشورهای خلیج‌فارس، به‌ویژه عربستان و امارات، به دلیل جذابیت‌های اقتصادی آسیا (جمعیت جوان، فناوری پیشرفته و رشد سریع) و نیاز به تنوع‌بخشی به سرمایه‌گذاری‌هایشان، در حال افزایش سرمایه‌گذاری در آسیا هستند.
صندوق‌های ثروت ملی مانند صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، ۶.۶ میلیارد دلار در آسیا سرمایه‌گذاری کرده‌اند که دو برابر دوره قبلی است.
انگیزه‌های ژئوپلیتیکی و استراتژیک
این سرمایه‌گذاری‌ها صرفاً تجاری نیستند، بلکه بخشی از استراتژی خاورمیانه برای ایجاد اقتصاد پسانفتی و کاهش وابستگی به غرب است.
افزایش نظارت دولت‌های غربی بر سرمایه‌گذاری‌های خلیجی، مانند ممانعت بریتانیا از خرید روزنامه تلگراف توسط امارات، خلیج‌فارس را به سمت بازارهای آسیایی سوق داده است.
جذابیت‌های آسیا برای سرمایه‌گذاران خلیجی
آسیا به دلیل فناوری پیشرفته (مانند خودروهای برقی و بازی‌های ویدیویی)، بازارهای مصرفی بزرگ (مانند هند و چین) و اشتراکات فرهنگی (در مالزی و اندونزی) برای سرمایه‌گذاران خلیجی جذاب است.
به عنوان مثال، شرکت CYVN امارات ۲.۲ میلیارد دلار در شرکت خودروسازی برقی نیو (Nio) چین سرمایه‌گذاری کرده است.
تلاش آسیا برای جذب سرمایه خلیجی
مراکز مالی آسیایی مانند هنگ‌کنگ و سنگاپور در حال رقابت برای جذب سرمایه‌گذاران خلیجی هستند.
هنگ‌کنگ با افتتاح دفتر بورس خود در ریاض و میزبانی کنفرانس‌های مالی، به دنبال تقویت پیوندها با خلیج‌فارس است، هرچند موفقیت این تلاش‌ها هنوز مشخص نیست.
سرمایه‌گذاری متقابل آسیا در خلیج‌فارس
شرکت‌های آسیایی، به‌ویژه چینی، نیز در حال ورود به بازار خلیج‌فارس هستند.
به عنوان مثال، شرکت لنوو با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری شرکت آلت (وابسته به PIF) دفتر منطقه‌ای و کارخانه‌ای در عربستان راه‌اندازی کرده است.
این نشان‌دهنده تعمیق روابط اقتصادی دوجانبه است.
چالش‌های ژئوپلیتیکی
با وجود نزدیکی روابط با آسیا، پیوندهای امنیتی خلیج‌فارس با آمریکا می‌تواند مانعی برای روابط بی‌محدودیت با چین باشد.
نمونه آن، فشار آمریکا بر شرکت اماراتی G42 برای قطع همکاری با شرکت‌های چینی مانند هواوی است.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.