خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شعر آیینی و پایداری از دیرباز تا امروز

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1404 - 19:12
نماینده مردم استان ایلام در شورای خبرگان رهبری گفت: شعر آیینی و پایداری از دیرباز تا امروز در ادبیات اسلامی جایگاه ویژه ای داشته است.
شعر،آييني،ايلام،پيام،اشاره،موضوع،پايداري،اهل،روايتگري،اربعين ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، حجت الاسلام والمسلمین وعد مرادبیگی، نماینده مردم استان ایلام در شورای خبرگان رهبری و رئیس حوزه‌های علمیه استان، در آیین اختتامیه جشنواره شعر "طلوع سرخ" با موضوع اربعین و شهدا، به اهمیت شعر آیینی و پایداری اشاره کرد و اظهار داشت: شعر پایداری و آیینی از زمان پیامبر اسلام شکل گرفت و حسان ابن ثابت به عنوان یکی از شعرای پیشرو و تاثیرگذار در این حوزه شناخته می‌شود که اشعاری در موضوع غدیر خم سروده است.
وی افزود: امروزه شعر آیینی تنها مختص تشیع نیست و هنرمندان شاعر اهل سنت نیز به این عرصه ورود کرده‌اند و آثار فاخر و ارزشمندی در موضوع اهل بیت و شهدا خلق کرده‌اند.
مرادبیگی با اشاره به ویژگی‌های شعر آیینی، تصریح کرد: این نوع شعر دارای آموزه‌های دینی است و شاعران با شاخصه‌هایی چون عرفان، منقبت و نیایش در وصف پروردگار و اهل بیت و شهدا شعر می‌سرایند.
در شعر آیینی و ادبیات پایداری، موضع‌گیری شاعر نقش اساسی دارد.
وی همچنین تاکید کرد: شاعر آیینی با توجه به رسالت سنگینی که بر عهده دارد، برای رساندن پیام خود به مخاطب نیازمند مطالعات عمیق و دقیق در مورد موضوع و محتوای اشعار است."
حجت الاسلام والمسلمین مرادبیگی به تحولات دهه 30 اشاره کرد و گفت: این دهه شکل نوینی از معرفی اسلام توسط امام راحل را رقم زد و علمایی چون شهیدان مطهری، مفتح، بهشتی، آوینی و مقام معظم رهبری آن را تکامل بخشیدند.
وی افزود: شعر آیینی و ادبیات پایداری علاوه بر شیوه‌های سنتی و مرسوم مانند غزل و مثنوی، امروزه به شکل‌های متنوعی از جمله سپید و نیمایی توسط شاعران خود را نشان داده است.
همچنین غلو یا تحقیر موضوعی در شان آیینی جایی ندارد و شاعران باید با حفظ شان موضوع، به سوژه‌ها و افراد دیگر از جمله سایر ائمه نیز بپردازند.
پیام‌های بزرگ تاریخی بدون روایتگری مناسب گم می‌شوند
افشین کریمی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام، در اختتامیه چهارمین سوگواره شعر آیینی "طلوع سرخ" با تأکید بر اهمیت روایتگری صحیح وقایع تاریخی، گفت: اگر پیام عاشورا به‌درستی منتقل نمی‌شد، این واقعه بزرگ در دل تاریخ گم می‌شد.
کریمی ضمن قدردانی از زحمات مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام و همکارانش در برگزاری این برنامه، افزود: من در زمینه شعر تخصص ندارم، اما معتقدم که هر پیام بزرگ و مقدسی اگر بدون پیام‌رسان مناسب باشد، در زمان خود نادیده گرفته خواهد شد.
به گفته مرحوم دکتر شریعتی، کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود.
وی همچنین با اشاره به اراده حادثه عاشورا نه تنها به‌واسطه حکومت‌ها زنده مانده، بلکه با جان‌فشانی و روایتگری نسل‌ها و عاشقان اهل بیت به ما رسیده است، تصریح کرد: برای جهانی کردن این پیام، باید از ابزارهای نوین رسانه‌ای و هنری بهره بگیریم.
معاون استاندار ایلام در ادامه به راهپیمایی میلیونی اربعین اشاره کرد و گفت: میلیون‌ها نفر از نقاط مختلف ایران و جهان با سختی فراوان برای حفظ نام و پیام امام حسین (ع) قدم برمی‌دارند.
این پدیده عظیم فرهنگی می‌تواند الهام‌بخش تولیدات هنری از جمله شعر، موسیقی، تئاتر و سینما باشد.
وی همچنین خواستار حمایت‌های جدی‌تر دولت برای مستندسازی و روایت هنرمندانه این واقعه بزرگ شد و گفت: متأسفانه برخی از بخش‌های ایلام که در دوران دفاع مقدس نقش حیاتی داشتند، در آثار سینمایی به نام استان‌های همجوار معرفی می‌شوند.
در حالی که ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایلام قابل توجه است.
کریمی در پایان با اشاره به اختصاص اعتباری برای برگزاری این سوگواره از محل بودجه اربعین، گفت: با پیگیری‌های صورت‌گرفته، این اعتبار احیا شده تا بتوانیم پیش از پایان سال مالی آن را پرداخت و مستندات را تکمیل کنیم.
امیدواریم با همدلی هنرمندان، اهالی رسانه و مسئولان، ایلام را به‌درستی معرفی کرده و پیام بزرگ عاشورا را در قالب برنامه‌های فرهنگی به جهان عرضه کنیم.
انتهای پیام/180/