برنامه جامع شرکت ملی نفت برای جمعآوری گازهای مشعل - تسنیم
معاون مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران گفت: این آمادگی را داریم که مجموعه ای از مشوق های حمایتی برای سرمایه گذاران جمع آوری گازهای مشعل در نظر بگیریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیاکبر نظری، در نشست تخصصی «معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه انجیال و الانجی و جمعآوری گازهای مشعل» در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران به اهمیت جمعآوری گازهای مشعل و برنامههای جدید این شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته است گازهای مشعل را با قیمت پایه صفر به شرکتهای متقاضی و صاحب صلاحیت واگذار کند.
این طرح، یکی از برنامههای مهم شرکت برای حفظ منابع گازی و کاهش آلایندگی زیستمحیطی به شمار میآید.
وی با بیان اینکه هماکنون، بستهای معادل روزانه 700 میلیون فوت مکعب گاز مشعل تعریف شده که به 35 بسته جداگانه تقسیم شده است، اظهار کرد: طبق برنامهریزیهای انجامشده، این گازها تا پایان سال 1408 جمعآوری میشوند و در صورتی که طرحهای مرتبط در موعد مقرر به بهرهبرداری نرسند، امکان تمدید قراردادها وجود دارد.
معاون قراردادهای فروش گازهای خوراک، مشعل و طرحهای الانجی در مدیریت سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران به فرصتهای سرمایهگذاری اشاره و تصریح کرد: سرمایهگذاران باید توجه داشته باشند که بر اساس قوانین بودجه و برنامه پنجساله هفتم، شرکت ملی نفت ایران مجاز به اعمال جرایم در صورت عدم راهاندازی بهموقع پروژههای جمعآوری گاز است.
این جرایم از زمانی اعمال میشود که شرکتها تعهد رسمی برای اجرای پروژه ارائه کنند.
نظری در پاسخ به برخی دغدغههای مطرحشده درباره مدت زمان کوتاه واگذاری این پروژهها افزود: با توجه به اینکه عمده این گازها برای طرحهای مشخصی تعریف شدهاند، شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته است این فرصت سرمایهگذاری را با قیمت پایه صفر ارائه دهد.
هدف این اقدام، تسریع در جمعآوری گازهای مشعل و استفاده بهینه از این منابع ارزشمند است.
وی با اعلام اینکه شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد تا مجموعهای از مشوقهای حمایتی برای سرمایهگذاران در نظر بگیرد تا فرآیند جذب سرمایه در این حوزه تسهیل شود، گفت: همچنین، پیشنهادهای سرمایهگذاران در این زمینه نیز بررسی میشود.
امضای 9 قرارداد جمعآوری گازهای مشعل
محمد منصوری، معاون مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز در این نشست از برنامههای جدید این شرکت برای مدیریت و جمعآوری گازهای مشعل خبر داد و اظهار کرد: برنامه شرکت ملی نفت ایران برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای مناطق نفتخیز جنوب، فلات قاره، نفت مرکزی و شرکت اروندان میشود و هدف اصلی آن، جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی و کاهش تبعات زیستمحیطی ناشی از سوزاندن این گازها است.
وی با اشاره به شرایط شرکت در مزایده طرحهای جمعآوری گازهای مشعل افزود: سرمایهگذاران واجد شرایط فنی و مالی میتوانند با قیمت پایه صفر در این مزایدهها شرکت کرده و فرآیند جمعآوری گازهای مشعل را تا زمان بهرهبرداری از طرحهای اصلی انجام دهند.
این گازها میتوانند به محصولات با ارزش تبدیل شوند و در کنار جلوگیری از اتلاف منابع، از جرایم زیستمحیطی مرتبط نیز اجتناب شود.
معاون مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اظهار امیدواری که با اجرای این برنامهها، اهداف جمعآوری گازهای مشعل تا 800 میلیون فوت مکعب در روز تحقق یابد و این هدف تا پایان سال 1405 عملی شود، گفت: تاکنون 9 قرارداد جمعآوری گازهای همراه نفت در این شرکت منعقد شده است
وی تأکید کرد: شرکت ملی نفت ایران از سرمایهگذاران دارای توان اجرایی دعوت میکند تا در این برنامه همکاری کنند و با نصب سریع تجهیزات مورد نیاز، گام مهمی در کاهش سوزاندن گازهای مشعل بردارند.
جمعآوری گازهای مشعل با شرایط جدید سرمایهگذاری
عیسی نویری، رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان نیز در این نشست تخصصی از برنامههای جدید این شرکت برای مدیریت و استفاده بهینه از منابع گازی در غرب کارون خبر داد و بیان کرد: در این منطقه، حدود 220 میلیون فوت مکعب گاز ترش همراه نفت وجود دارد که 146 میلیون فوت مکعب آن متعلق به شرکت نفت و گاز اروندان است.
وی با اشاره به بستههای سرمایهگذاری معرفیشده در این نشست گفت: سه بسته مختلف شامل بسته دو ساله، بیش از دو سال و بیش از چهار سال برای سرمایهگذاران تعریف کردهایم؛ هر کدام از این بستهها با هدف بهینهسازی تولید محصولات جانبی طراحی شدهاند.
رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه یکی از مهمترین تغییرات این برنامه، امکان صادرات تمامی محصولات تولیدی ازسوی سرمایهگذاران است که در گذشته محدودیتهایی برای آن وجود داشت، افزود: شرکت ملی نفت ایران موظف است در فاصله چهار ماه مذاکرات را به پایان برساند و در دو ماه قراردادها در این زمینه را نهایی کند.
نویری با تأکید بر ابعاد زیستمحیطی این پروژهها تصریح کرد: قیمت فروش گاز به صورت مزایده و با نرخ مشخص تعیین میشود تا افزون بر جذب سرمایهگذاری، از تبعات زیستمحیطی ناشی از سوزاندن گازهای مشعل جلوگیری شود.
وی با از سرمایهگذاران خواست تا با توجه به فرصتهای ایجادشده، در مدت زمان تعیینشده نسبت به راهاندازی تأسیسات مورد نیاز اقدام کنند تا فرآیند جمعآوری این گازها به سرعت اجرایی شود.
رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: با اجرای این طرح، مقدار قابل توجهی از گازهای مشعل جمعآوری شده و به چرخه تولید بازخواهد گشت که افزون بر کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، زمینه صادرات و بهرهبرداری اقتصادی از این منابع را فراهم میکند.