رفیعزاده: تغییر ساعت باعث صرفهجویی در انرژی میشود - تسنیم
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت که تغییر ساعت رسمی کشور باعث صرفه جویی در انرژی، کاهش بار اوج مصرف، هماهنگی با سبک زندگی اسلامی و بهبود کیفیت زندگی می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علاءالدین رفیعزاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در جلسه علنی امروز در توضیح دلایل مطرح کردن تقاضای بررسی لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان با قید دو فوریت گفت: یکی از موضوعات اصلی که تاثیر در ناترازی انرژی کشور دارد، بحث ساعت کاری و ساعت رسمی کشور است.
این موضوع در جلسه سران قوا مطرح شد و با توجه به ماهیت قانونی آن، قرار شد در مجلس مطرح شود.
هر تصمیمی مجلس بگیرد، ما به آن احترام میگذاریم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اضافه کرد: تغییر ساعت رسمی کشور که تحت عنوان ساعت تابستانی مطرح میشود، در بیش از 70 کشور اجرا می شود؛ این کار اهدافی همچون صرفهجویی در انرژی، کاهش بار اوج مصرف، هماهنگی با سبک زندگی اسلامی و بهبود کیفیت زندگی را به دنبال دارد.
رفیعزاده بیان کرد: این کار تا دو سال پیش هم در کشور اجرا میشد و تاثیر قابل توجهی داشت.طبق نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت درباره تغییر ساعت بتواند اجازه داشته باشد، میزان صرفهجویی از هزار تا 1500 مگاوات روزانه خواهد بود که معادل توان تولید یک نیروگاه 1200 مگاواتی است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، تغییر ساعت رسمی کشور میتواند ضمن متناسب ساختن اوقات شرعی با زمان فعالیت روزانه افراد، هماهنگی لازم را با سبک زندگی هم داشته باشد.
در کشور ما اوقات شرعی در فصول مختلف با تغییرات قابل ملاحظهای مواجه هست، برای مثال ساعت اذان صبح تهران در فصل تابستان حوالی ساعت 3 صبح است که این ساعت در شمال شرق کشور مثل مشهد مقدس حدود ساعت 2:30 صبح است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در این لایحه ما از مجلس تقاضای اجازه تصمیم گیری در خصوص ساعت کارمندان را داریم.
تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل و نقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه اینها مهمتر است، این لایحه فرصتی به دولت میدهد که بتواند درباره سقف ساعت کاری و تعطیلات پنجشنبهها و در شرایط اضطرار، آلودگی هوا، ماه رمضان و موارد خاص تصمیم بگیرد.
به گزارش تسنیم، مجلس با بررسی لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان به صورت یک و دو فوریت مخالفت کردند لذا این لایحه به صورت عادی بررسی میشود.
انتهای پیام/