خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حسینی: رویکرد کمی در توسعه آموزش عالی مسئله ساز می‌شود - تسنیم

تسنیم | سیاسی | چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404 - 10:30
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید تناسبی میان پذیرش دانشجو و توسعه کمّی زیرساخت ها و تجهیزات آموزشی باشد، گفت: رویکرد کمی در توسعه آموزش عالی مسئله ساز می شود.
كيفيت،دانشگاه،آموزش،تهران،ارزيابي،توسعه،كمّي،ارتقا،بازنگري،حس ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، در هجدهمین کنفرانس بین‌المللی ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام‌های دانشگاهی، با یادآوری اینکه اولین دوره از این کنفرانس، همزمان با تشکیل مرکز ارزیابی کیفیت در سال 1383 برگزار شد، اظهار داشت: چه به عنوان مدیر و چه به عنوان معلم، نیاز به آینه‌ای داریم تا خود را ببینیم و کیفیت عملکردمان را بسنجیم، چرا که خروجی دانشگاه در کیفیت خلاصه می‌شود.
به عبارت دیگر، هر دانشگاهی برای محک زدن خویش، باید کیفیت خروجی‌اش را مد نظر قرار دهد و این کیفیت با زبان و شعار به دست نمی‌آید، بلکه باید برای ارتقا آن کوشید.
وی با تأکید بر اینکه کیفیت یک سنجه عام است و باید برای همه سازمان‌ها و سیستم‌ها مهم باشد، افزود: از آنجا که دانشگاه‌ها الگو و مدل ایجاد می‌کنند و باید توجه به موضوع کیفیت را تشویق کنند، نقش مهم‌تری در این خصوص دارند.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: اقدامات ما در مجموع به عنوان مدیر، هیت علمی و دانشجو مهم است، اما تأثیر اقدامات مدیران بسیار بیشتر است و آنچه در کشور ما اثرگذارتر است نقش مدیران است.
سرپرست دانشگاه تهران در ادامه گفت: در برنامه مقدماتی که سرلوحه اقدامات ما در دانشگاه قرار دارد در بحث ارتقا کیفیت پنج هدف در نظر گرفته شده است: آموزش تقاضامحور با تاکید بر کیفیت آموزشی؛ مسئولیت‌پذیری اجتماعی؛ مرجعیت علمی؛ ارتقا کیفیت بین‌المللی و افزایش بهره‌وری در مدیریت سازمان.
حسینی با اشاره به بحران کمّیت در آموزش عالی، تأکید کرد: برای بررسی وضع موجود آموزش عالی باید نگاه نقادانه و آسیب‌شناسانه داشت.
از منظر توسعه آموزش عالی یک علامت سوال جدی وجود دارد و آن این است که توسعه کمّی بی‌رویه آموزش عالی چه تأثیری بر کیفیت آن گذاشته است.
در دوره‌ای، کمّیت ارزش تلقی شد و دانشگاه‌های بزرگ هم در مسابقه توسعه کمّی قرار گرفتند.
در حالی که این افتخار نیست که جمعیت دانشجوی دانشگاه تهران را به 100 هزار نفر برسانیم و هر روز یک دانشکده جدید یا یک پردیس اقماری تأسیس کنیم.
اگر کمّیت نتواند شرایط مطلوبی را ایجاد کند باید در آن بازنگری شود.»
وی با بیان اینکه رویکردهای کمی می‌توانند برای ما مسئله‌ساز شوند گفت: آیا برای توسعه کمّی، زیرساخت، امکانات و تجهیزات مناسب را در اختیار داریم؟
دانشگاه‌های دنیا از نظر فناوری رو به جلو حرکت می‌کنند و ما در برخی رشته‌ها همچنان در حوزه آزمایشگاهی مشکل داریم.
بنابراین باید تناسبی میان پذیرش دانشجو و توسعه کمّی پردیس‌ها و رشته‌ها از یک‌سو و زیرساخت‌ها و تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی از سوی دیگر برقرار باشد.
حسینی در ادامه بحث کیفیت را شامل جذب استاد نیز دانست و گفت: شیوه‌های رایج در این زمینه نیز نیاز به بازنگری دارند، اما این بازنگری مستلزم بررسی و تأمل بیشتر است.
وی افزود: ارزیابی کیفیت آموزش عالی جز با مطالعه و بررسی دقیق ممکن نیست.
بنابراین، باید در این موضوع نقش انجمن‌های علمی را نیز برجسته کرد و از آنها کمک گرفت.
سرپرست دانشگاه تهران، پیام مهم این کنگره را در مباحث آموزش عالی، شناسایی و برجسته کردن ایرادات و مشکلات و هدف نهایی آن را ارتقا سطح کیفی دانشگاه تهران اعلام کرد و گفت: کارنامه آموزش عالی در کشور ما کارنامه‌ای درخشان و شایسته افتخار است، اما غفلت از نگاه آسیب‌شناسانه و ارزیابی کیفیت، ممکن است عواقب خود را در آینده نمودار کند.
هجدهمین کنفرانس بین‌المللی ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام‌های دانشگاهی در روزهای دوم و سوم اردیبهشت در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران با چهار میزگرد تخصصی برگزار می‌شود.
انتهای پیام/