ریزش سقف مسجد محدثین بر سر مقبره ملانصیر و شیخکبیر! - تسنیم
در پی ریزش سقف مسجد محدثین بابل، مقبره ملانصیر و شیخ کبیر به واسطه ریزش در معرض نابودی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، یکی از مراکز زیارتی معروف ایران که در شهرستان بابل واقع شده مسجد مقدس محدثین است؛ این مسجد به دستور امام زمان (عج) و در سال 1136 توسط ملانصیرای بارفروش احداث شد.
ملا نصیرای بارفروش یکی از بزرگان و رجال قرن یازده و دوازه هجری است.
این عالم عارف که در روستای درزیکلای نصیرا به دنیا آمد از عالمان برجسته اواخر صفویه و اوایل افشاریه بود.
ایشان از مجتهدان طراز اول مازندران و از علمای برجستهای بود که در محافل افشاریه نیز با همین عنوان مجتهد اول دعوت میشد.
پیکر این عالم بزرگ در همین مسجد محدثین که خود بنا کرد، دفن شده است؛ همچنین عالم دیگری هم در کنار ملا نصیرای بارفروش با نام شیخ کبیر مدفون است آیتالله العظمی محمد حسن مازندرانی معروف به شیخ کبیر که در سال 1240به دنیا آمد؛ وی از شاگردان بهنام صاحب جواهر بوده که از ایشان صاحب اجازه نیز بود.
از آثار مهم ایشان صراط النجات است.
شیخ کبیر از دوستان شیخ فضل الله نوری است.
این عالم جلیل القدر هم زعامت و مرجعیت مازندران را برعهده داشت و هم کرسی استادی برای تربیت روحانیون و فضای زیادی را برعهده داشت.
شیخ عباس قمی و شیخ آقا بزرگ تهرانی هم از او به نیکی یاد کردهاند؛ این عالم جهان تشییع طبق نصیت خودشان در کنار قبر ملانصیرا و پایینتر از ایشان در مسجد محدثین مدفون است.
بخش زیادی از سقف مسجد فروریخته است
اما این روزها دوستداران میراث فرهنگی و آثار تاریخی بابل علاوه بر پل محمدحسن خان نگران تخریب مقبره تاریخی شیخ کبیر و ملا نصیرا هستند که مهران فلاح رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بابل در این ارتباط در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: هیات امنای مسجد محدثین در نامهای به اداره میراث فرهنگی از ریزش بخشی از سقف مسجد محدثین خبر داد.
وی با بیان اینکه محسن باستانی معاون میراث فرهنگی به همراه حسینپور کارشناس اداره کل میرافرهنگی مازندران در سفری به بابل، از محل ریزش سقف مسجد محدثین بازدید کردند، افزود: در این بازدید میدانی مشاهده شد که متاسفانه بخش زیادی از سقف مسجد فروریخته است؛ در همین ارتباط حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی مازندران دستور پرداخت نیمی از هزینه مرمت مسجد را تقبل کرد و افرادی که علاقهمندند میتوانند در هزینه مرمت مسجد مشارکت داشته باشند.
فلاح با بیان اینکه، افرادی هستند که از قبل اعلام آمادگی کردند که اگر مسجد هر زمانی نیاز به مرمت داشته باشد مشارکت کنند تاکید کرد: ما هم در این مرمت از این افراد مساعدت گرفتیم؛ در قانون مرمت بناهای تاریخی و ابنیه تاریخی در ماده 13 قید شده که بناهای میراثی ثبتی که تحت مالکیت اداره خاصی هستند مرمت آن بناها از محل درآمد تخصیصی همان اداره با نظارت کارشناسان میراث مرمت شود.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگیمالک این مسجد نیست اما قبول کردیم که در این کار مشارکت داشته باشیم، تصریح کرد: با توجه به علاقه قلبی خودمان به این بنای تاریخی و مذهبی و مقدس، حتما در این مرمت مشارکت خواهیم کرد و امیدواریم هرچه سریعتر این کار صورت بگیرد تا زمان را از دست ندهیم.
قول همکاری وزیر میراث فرهنگی برای مرمت 8 پروژه مهم
سیدمصطفی میرتبار معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بابل نیز در نشست تخصصی در مسجد جامع بابل برای بررسی وصعیت آثار تاریخی بابل این جلسه را آغاز فصل جدیدی در رسیدگی ویژه به پروژههای فرهنگی، تاریخی و مذهبی شهرستان بابل دانست و با اشاره به قول همکاری صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صورتجلسه شدن 8 پروژه مهم در فاز اول برنامه توسعه فرهنگی شهرستان بابل اظهار داشت: این پروژهها شامل موزه بابل، خانه سعادتی، مدرسه علامه، پل محمد حسن خان، تکیه بزرگ مقری کلا و چند مورد دیگر است که با پیگیریهای صورتگرفته، اعتبار لازم از وزارتخانه تأمین خواهد شد.
وی با اعلام برنامهریزی برای اضافه شدن پروژه مسجد جامع بابل به فهرست پروژههای اصلی، گفت: قرار است یک مکاتبه مستند همراه با پیوست فرهنگی از طرف فرمانداری تهیه شود تا بهعنوان نهمین پروژه به وزارتخانه میراث فرهنگی ارائه کنیم و هفته آینده به وزارتخانه خواهم رفت و این پروژه را نیز به مجموعه اضافه میکنم.
میرتبار با بیان اینکه در سال 1404 تمرکز بر مرمت اساسی و اصولی این آثار خواهد بود، خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که مداخلات گذشته اصلاح شود و پروژهها بهصورت علمی و تخصصی مرمت شوند.
انتهای پیام/