خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هراس در وال‌استریت؛ سرمایه‌گذاران از بازار آمریکا فرار کردند - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404 - 16:53
سرمایه گذاران در بازارهای بورس آمریکا در حالی به فروش دارایی های خود ادامه می دهند که دلار به پایین ترین سطح خود طی سه سال گذشته رسیده و دولت دونالد ترامپ به دنبال راهی برای برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی این کشور) است.
پاول،نرخ،دلار،بهره،آمريكا،مركزي،بانك،كاهش،رزرو،فدرال،فروش،سط ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، سرمایه‌گذاران در بازارهای بورس آمریکا در حالی به فروش دارایی‌های خود ادامه می‌دهند که دلار به پایین ترین سطح خود طی سه سال گذشته رسیده و دولت دونالد ترامپ به‌دنبال راهی برای برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی این کشور) است.
ترامپ روز دوشنبه در پستی در شبکه اجتماعی خود پاول را «بازنده‌ای تمام‌عیار» خواند و خواستار کاهش نرخ بهره شد.
وی همچنین درباره کند شدن رشد اقتصادی آمریکا هشدار داد.
وی نوشت: تقریباً هیچ تورمی وجود ندارد، اما اگر آقای همیشه دیر، این بازنده‌ی تمام‌عیار، همین حالا نرخ بهره را کاهش ندهد، اقتصاد دچار کندی خواهد شد.
ترامپ همچنین بانک مرکزی ایالات متحده را با بانک مرکزی اروپا مقایسه کرد که هفت بار نرخ بهره را کاهش داده است.
وی افزود: پاول همیشه دیر عمل کرده، مگر در دوره انتخابات که نرخ بهره را پایین آورد تا به جو بایدن خواب‌آلود و سپس کامالا کمک کند انتخاب شوند.
نتیجه‌اش چه شد؟
این اظهارات باعث افزایش نگرانی‌ها در مورد استقلال فدرال رزرو شد و به موج جدیدی از فروش دارایی‌های آمریکایی از جمله سهام، دلار و اوراق قرضه دولتی دامن زد.
بازارهای سهام آمریکا پس از تعطیلات عید پاک با افت شدید مواجه شدند؛ به‌طوری‌که هر سه شاخص اصلی یعنی داوجونز، اس‌اند‌پی 500 و نزدک کامپوزیت روز دوشنبه بیش از 2 درصد سقوط کردند.
وال‌استریت از زمان اعلام تعرفه‌های تلافی‌جویانه توسط ترامپ در اوایل ماه آوریل با فروش سنگین مواجه شده بود، اما پس از تصمیم وی برای تعلیق این تعرفه‌ها برای همه کشورها به‌جز چین، شاهد جهش بود.
با این حال، حمله‌ی اخیر ترامپ به پاول نگرانی‌های تازه‌ای درباره‌ی استقلال فدرال رزرو ایجاد کرده و ممکن است ثبات کلی نظام مالی جهانی را تهدید کند.
مایکل براون، استراتژیست ارشد تحقیقات در شرکت پپرستون لندن نوشت: اگر پاول برکنار شود، واکنش اولیه بازارها، افزایش شدید نوسان‌ها و فرار گسترده از دارایی‌های آمریکایی خواهد بود، به شکلی که تصورش دشوار است.
وی افزود: در چنین حالتی، جایگاه ذخیره‌ای دلار و نقش پناهگاه امن اوراق خزانه‌داری احتمالاً برای همیشه از بین خواهد رفت.
دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی به‌شدت تضعیف شد و شاخص دلار به کمی بالاتر از عدد 98 سقوط کرد که پایین‌ترین سطح این ارز از مارس 2022 تاکنون محسوب می‌شود.
یورو در برابر دلار تقویت شد و از مرز 1.05 عبور کرد تا به بالاترین سطح خود از نوامبر 2021 برسد.
فرانک سوئیس نیز به سطوحی رسید که از سال 2015 و حذف نرخ برابری با یورو تاکنون دیده نشده بود.
هفته گذشته، جروم پاول اذعان کرد که بانک مرکزی آمریکا با یک معضل فزاینده در تحقق دو مأموریت اصلی خود یعنی ثبات قیمتی و اشتغال حداکثری روبه‌روست.
وی هشدار داد که تشدید تعرفه‌ها می‌تواند به افزایش تورم منجر شود و هم‌زمان رشد اقتصادی را تضعیف کند.
پاول تأکید کرد که در حال حاضر عجله‌ای برای کاهش بیشتر نرخ بهره وجود ندارد و گفت: در حال حاضر، شرایط‌مان به ما اجازه می‌دهد که فعلاً دست نگه داریم و منتظر وضوح بیشتر (بازار) بمانیم، پیش از آن‌که هرگونه تغییری در سیاست‌هایمان را در نظر بگیریم.
انتهای پیام/