خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روبیو: آمریکا و ایران هنوز با امضای توافق فاصله دارند/ ترامپ صلح را ترجیح می‌دهد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | چهارشنبه، 03 اردیبهشت 1404 - 20:58
وزیر امور خارجه آمریکا گفت که کشورش و ایران هنوز به توافق بر سر مذاکرات هسته‌ای نزدیک نیستند اما واشنگتن متعهد به دستیابی به یک نتیجه صلح آمیز است.
ايران،آمريكا،روبيو،ترجيح،دستيابي،آميز،خارجه،وزير،برنامه،عراق ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با رسانه فری پرس گفت: ایالات متحده و ایران به توافق بر سر مذاکرات هسته‌ای نزدیک نیستند، اما واشنگتن متعهد به دستیابی به یک نتیجه صلح آمیز است که برای همه قابل قبول باشد.
او گفت: «ما با هر نوع توافقی با ایران فاصله داریم و می‌دانیم که این مسیر دشوار و سخت است.
اما ما متعهد به دستیابی به یک نتیجه مسالمت آمیز هستیم که برای همه قابل قبول باشد.
ممکن است ممکن نباشد، ما نمی‌دانیم.
ما می‌خواهیم به یک راه حل مسالمت آمیز برای این موضوع دست یابیم و به هیچ چیز دیگری متوسل نشویم، یا حتی در این مرحله در مورد آن حدس و گمان نزنیم.»
او افزود: ایران برای گفت‌و‌گو تمایل نشان داده است.
ما با آنها گفت‌و‌گو خواهیم کرد و هر فرصتی را برای موفقیت در این چالش برای دستیابی به صلح و راه حل مسالمت آمیز خواهیم داد اما اولویت‌های آمریکا بدون تغییر باقی می‌ماند.
روبیو گفت: «اگر ایران خواهان برنامه هسته‌ای غیرنظامی است، می‌تواند مانند بسیاری از کشور‌های دیگر جهان برنامه هسته‌ای داشته باشد، یعنی می‌تواند مواد غنی‌شده وارد کند».
وزیر خارجه آمریکا همچنین در مورد اظهارات استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در مورد خواسته‌های واشنگتن برای مذاکره با ایران اظهار نظر کرد.
هفته گذشته ویتکاف گفته بود که موضوعات اصلی مذاکرات بین ایالات متحده و ایران، اعمال محدودیت‌هایی بر سطح غنی‌سازی اورانیوم و کنترل تسلیحات تهران از جمله موشک‌ها خواهد بود.
با این حال، او بعداً در X نوشت که انعقاد یک توافق هسته‌ای جدید بر اساس شرایط ایالات متحده به معنای حذف برنامه غنی سازی اورانیوم ایران است.
روبیو توضیح داد: «من فکر می‌کنم آنچه استیو در آن مصاحبه می‌خواست به آن اشاره کند و متعاقباً آن را روشن کرد، این بود که او در مورد سطح غنی‌سازی که به آنها اجازه داده می‌شد صحبت می‌کرد - سطح مواد غنی‌شده‌ای که آنها مجاز بودند از خارج وارد کنند؛ مانند بسیاری از کشور‌های جهان برای برنامه‌های هسته‌ای غیرنظامی صلح‌آمیز خود.»
او همچنین مدعی شد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این حق را برای خود محفوظ می‌داند که از هرگونه اقدامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای استفاده کند، اما او صلح را ترجیح می‌دهد.
روبیو خاطرنشان کرد: "ما جنگ نمی‌خواهیم.
ما نمی‌خواهیم شاهد جنگ باشیم.
این رئیس‌جمهوری نیست که کارزاری برای جنگ راه انداخته باشد و همانطور که به صراحت گفته، ایران قرار نیست سلاح هسته‌ای داشته باشد و او تمام حق خود را برای جلوگیری از وقوع آن محفوظ می‌داند، اما ترجیح می‌دهد این اتفاق نیفتد.
"
وزیر خارجه آمریکا در پایان گفت: «او [ترامپ] ترجیح می‌دهد که نیازی به توسل به نیروی نظامی چه از سوی ما و چه از سوی هر کس دیگری نباشد.
او ترجیح می‌دهد که بتوانیم مذاکره کنیم».
در ۱۲ آوریل ( ۲۳ فروردین) دور اول مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران بین آمریکا و ایران با میانجیگری عمان در مسقط برگزار شد.
ریاست هیئت ایرانی را عباس عراقچی وزیر امور خارجه و هیئت آمریکایی را ویتکاف بر عهده داشت.
در ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) دور دوم در رم با میانجیگری عمان برگزار شد.
به گفته عراقچی، طرفین در مورد چند موضوع به تفاهم بیشتری دست یافته‌اند.
قرار است دیدار بعدی عراقچی و ویتکاف در ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) برگزار شود.
منبع: تاس