از قطعی برق پرمصرفها تا جزئیات واردات بنزین سوپر
اعمال افزایش قیمت برق از خرداد، قطعی برق بد مصرفها، برنامهای برای تغییر سهمیه بنزین وجود ندارد و زمان قراردادهای صنعت نفت به ۶ ماه کاهش یافت از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، اعمال افزایش قیمت برق از خرداد، قطعی برق بد مصرفها، برنامهای برای تغییر سهمیه بنزین وجود ندارد، زمان قراردادهای صنعت نفت به ۶ ماه کاهش یافت و کاهش ۳۷ درصدی ورودی سدها نسبت به سال گذشته از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
کاهش ۳۷ درصدی ورودی سدها نسبت به سال گذشته
از ابتدای سال آبی (مهر ماه) تا ۳۰ فروردین ماه میزان ورودی مخازن کل معادل ۱۶ میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته این عدد به ۲۵ میلیارد و ۸۶۰ میلیون متر مکعب رسید که نشان دهنده کاهش ۳۷ درصدی ورودی سدها است.
حق بیمه همگانی مشترکان برق به حساب وزارت اقتصاد واریز میشود
عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر گفت: بر اساس قانون، توانیر مکلف به دریافت حق بیمه همگانی حوادث طبیعی از مشترکان در قبوض برق است و پس از وصول آن مبلغ به حساب وزارت اقتصاد واریز میشود.
افزایش قیمت برق از خردادماه اعمال میشود
وزارت نیرو پیشنویس تعرفههای جدید برق را منتشر کرد که در صورت تصویب، از ابتدای خردادماه تعرفههای جدید، در سراسر کشور اعمال میشود.
وزیر نیرو: بدمصرفها منتظر قطع برق باشند
عباس علی آبادی وزیر نیرو در رابطه با تأمین برق صنایع و تأمین برق خانگی در ایام پیک اظهار کرد: فاصله بین مصرف و تولید افزایش یافته است و اولویت ما با صنایعی است که Gdp و بهرهوری بالاتری داشته باشند.
با توجه به اینکه شاخص مصرف انرژی بالاست جی دی پی هم باید بالا باشد که این طریق نتیجه بهتری برای اقتصاد کشور دارد.
وی با توصیه به مشترکان خانگی گفت: باید مدیریت مصرف در دستور کار قرار گیرد زیرا اگر شاهد بد مصرفی باشیم با محدودیتهای برق مواجه میشوند.
وی ادامه داد: هم اکنون در حال کامل کردن ابزارهای محدودکننده هستیم و این محدودکنندهها به نحوی عمل خواهند کرد که در حد الگوی مصرف و مطابق با استانداردهای جهانی به مشترکان برق تخصیص پیدا میکند و برای مصرف بیشتر آن برق مشترکان قطع میشود.
تولید گاز فاز ۱۱ پارس جنوبی به ۲۰ میلیون مترمکعب رسید
تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل عملیات حفاری و بهرهبرداری از هشتمین چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و گفت: برداشت گاز از این فاز به ۲۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
برداشت آب از چاههای کشاورزی به اندازه پروانه بهرهبرداری
عباس علی آبادی وزیر نیرو بیان کرد: بر اساس گزارشهای منتشر شده جهانی، منطقه ما در آستانه ورود به یک شرایط آبی دشوار تراز حال حاضر است.
وی در ادامه با در نظر گرفتن اهمیت مدیریت منابع آب زیرزمینی در شرایط حاضر و لزوم پیشبرد مدیریت توأمان آب و برق چاههای کشاورزی، خواستار بحث و بررسی این موضوع توسط نمایندگان وزارت نیرو و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و در نهایت ایجاد یک اتفاق نظر در این رابطه شد.
وزیر نیرو تاکید کرد: طبق دستورالعمل ابلاغی به دیسپاچینگ، برق چاههای کشاورزی به هیچ عنوان قطع نمیشود مگر اینکه برداشت آنها از پروانه بهرهبرداری عدول کند.
دراین بین در حال تفکیک فیدر برق چاههای کشاورزی از فیدر برق شهری هستیم.
استفاده از توانمندی بخش خصوصی در فشارافزایی پارس جنوبی
محسن پاکنژاد وزیر نفت در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر ورود دیوان محاسبات به پارس جنوبی خاطر نشان کرد: فشار افزایی پارس جنوبی سال ۱۴۰۲ قراردادی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار با ۴ شرکت منعقد شد که مقدمهای تعریف شده برای مطالعات مقدماتی باشد که متأسفانه یک سنت هم هزینه نشد.
از شهریور ماه با استقرار دولت چهاردهم با توجه به اینکه باور کارشناسان صنعت نفت و همه ما در سالیان گذشته اجرای پروژه فشار افزایی برای کشور بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: شریک پارس جنوبی کشور قطر که گنبد شمالی پارس جنوبی در آن واقع شده است تا دو سال آینده اقدامات فشار افزایی از این میدان را آغاز میکند و ما اگر از فشار افزایی پارس جنوبی را از فردا آغاز کنیم از قطر عقب تر هستیم لذا ضرورت داشت که این قرارداد اولیه برای اجرا شدن آن برداشته شود.
همچنین به جز شرکت پترو پارس که قالب قراردادی آن به صورت آی پی سی فاز ۱۱ حضور دارد، سایر شرکتها امکان استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی را دارند، خوشبختانه این ظرفیت در کشور وجود دارد و بسیار خوب است که با برخی از شرکتهای خارجی همکاری کنند و تسریع در پروژه بسیار مهم است بنابراین حتماً از ظرفیت بخش خصوصی استفاده میکنیم و به زودی شاهد آن خواهیم بود.
منشأ ۵۰ درصد قاچاق سوخت، بخش حملونقل است
محمدصادق عظیمی فر مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: برآورد ما این است که منشأ ۵۰ درصد قاچاق سوخت کشور بخش حمل و نقل و عدم کارکرد ناوگان حمل و نقل است.
وی ادامه داد: ابزارهایی وجود دارد و برای اینکه اثبات کنیم طرحهای سپهتن و سیپاد چقدر میتوانند بر مدیریت مصرف سوخت و کاهش قاچاق تأثیر گذارند میتوان به سامانه کاشف شرکت ملی پخش که راه اندازی شده مراجعه کرد در این سامانه سه دیتا دیتا بیس دوربینهای جادهای، سامانه بار برگ وزارت راه و سازمان شهرداریها و دیتابیس سامانه هوشمند سوخت را تقاطع گیری داده انجام دادیم که بیش از ۳۵۰ میلیون لیتر انحراف فرآورده شناسایی شد که عدم کارکرد داشتند اما سهمیه سوخت توسط دستگاههای متولی به آنها اختصاص داده شد و مدیریت خاصی انجام نشده است.
ایران توان تولید روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت را دارد
علی آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: ایران توان تحقق تولید روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت را دارد و این هدف در دولت چهاردهم با اقدام و عمل دنبال خواهد شد.
زمان قراردادهای صنعت نفت به ۶ ماه کاهش یافت
حمید بورد مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران از مصوبه اخیر شورای اقتصاد در کاهش حداکثر زمان قراردادهای صنعت نفت به شش ماه خبر داد.
وی با بیان اینکه این مصوبه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در کوتاهکردن زمان قراردادها و با هماهنگی ارکان مختلف دولت تدوین و اجرایی شده است، اظهار کرد: در فرصتهای سرمایهگذاری دیده شده در صنایع بالادستی نفت و گاز، توسعه حدود ۵۰ میدان نفتی و ۵۰ میدان گازی برنامهریزی شده است.
برنامهریزی برای تولید ۱۲۹ میلیون لیتر بنزین در روز
محمدصادق عظیمی فر مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: در هدف گذاری برنامه هفتم توسعه مقرر شده تا تولید بنزین به ۱۲۹ میلیون لیتر، نفت و گاز به ۱۳۰ میلیون لیتر و تولید فرآوردههای سنگین به زیر ۲۰ درصد برسد.
جزئیات واردات بنزین سوپر مشخص شد
کرامت ویس کرمی مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی در پنل تخصصی رویداد تحول سرمایه گذاری و توسعه در بالا دست نفت و گاز گفت: واردات بنزین سوپر، دولت این سیاست را تدوین و به وزارت نفت تکلیف کرده است که از این طریق شرکتهایی را شناسایی صلاحیت آنها را تأیید و به عنوان وارد کننده معرفی کند.
به گفته ویس کرمی شرکتهای توزیع کننده میتوانند هم ذخیره سازی بنزین سوپر را انجام دهند و هم توزیع بنزین سوپر را در کشور عملیاتی کند
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بر اساس این مصوبه به دنبال این هستیم که از طریق وزارت اقتصاد و امور دارایی که مجوزها را راهبری و مدیریت میکند مجوزی برای شرکتهای واردکننده دریافت کنیم و شرکتهای توزیع کننده همان شرکتهای زنجیرهای توزیع سوخت زیرساخت لازم را دارند.
برنامهای برای تغییر سهمیه بنزین وجود ندارد
محمدصادق عظیمی فر مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در رابطه با مباحث مطرح شده پیرامون تغییر سهمیه بندی بنزین و تخصیص آن به هر فرد گفت: چنین مسألهای مطرح نیست و حتی چنین پیشنهادی تا کنون با شرکت پالایش و پخش مطرح نشده است.
وی ادامه داد: در دولت هم اولویت اصلاح حاملهای انرژی با گاز و برق است و فعلاً برنامه خاصی برای بنزین ندارد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: ایده و نظرات مختلفی مطرح است که نظرات و بازخوردهای متفاوتی را دریافت میکنند تا به جمع بندی در این زمینه برسند اما تا کنون به طور جدی مسألهای مبنی بر تغییر سهمیه بنزین و اختصاص آن به هر فرد مطرح نشده است.
مدیریت مصرف برق برای کشاورزان به ۵ ساعت رسید
عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر گفت: بر اساس مصوبه هیأت وزیران مشترکان کشاورزی باید ۵ ساعت در زمینه مدیریت مصرف همکاری کنند، بنابراین با توجه به پروانه بهرهبرداری از چاههای آب کشاورزی که در همه حوضهها به غیر از یک حوضه زیر ۱۹ ساعت است، همه چاهها مشمول همکاری میشوند.