آزادی 304 زندانی جرایم غیرعمد در استان مرکزی
مدیر نمایندگی ستاد رسیدگی به امور دیه استان مرکزی از آزادی 304 نفر از محکومان جرائم غیرعمد و محکومین مالی در استان خبر داد.

محمدحسن حسین بیگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در اراک، با اشاره به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و محکومین مالی اظهار داشت: خوشبختانه با تلاش شبانهروزی اعضای هیئت امنای ستاد، حمایتهای ستاد دیه کشور و همراهی خیرین نیکاندیش، زمینه آزادی 304 زندانی جرایم غیرعمد در استان مرکزی در سال 1403 از زندانهای استان فراهم شد و آنان به آغوش گرم خانواده بازگشتند.
وی افزود: براساس آمار موجود، از این تعداد، 159 نفر از این افزاد بابت بدهیهای مالی، 92 نفر از افراد نیز به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه و 46 نفر نیز به علت محکومیت نفقه در زندان بودند که با پیگیری و مشارکت خیرین آزاد شدند.
مدیر نمایندگی ستاد رسیدگی به امور دیه استان مرکزی تصریح کرد: سایر زندانیان آزادشده نیز در ارتباط با حوادث کارگاهی و پروندههای قتل غیرعمد در حبس قرار داشتند که با توجه به منابع تأمین شده برای آزادی این افراد، در مجموع بدهی این زندانیان بیش از 51 میلیارد و 529 میلیون تومان بوده که از مسیرهای مختلفی تأمین شده است.
حسین بیگی با اشاره به جزئیات این فرآیند تصریح کرد: بیش از 261 میلیارد ریال از محل پذیرش اعسار توسط مراجع قضایی، بیش از 88 میلیارد ریال آورده نقدی مددجویان، حدود یک هزار و 329 میلیارد ریال از میزان گذشت شکات، بیش از 183 میلیارد ریال از محل مبالغ پرداختی بلاعوض توسط ستاد و خیرین و 140 میلیارد ریال از محل وامهای پرداختشده توسط بانکهای عامل، تامین و پرداخت شده است.
مدیر نمایندگی ستاد رسیدگی به امور دیه استان مرکزی ادامه داد: میانگین سالانه زندانیان جرائم غیرعمد در استان مرکزی بین 250 تا 270 نفر است که این آمار آزادی، نشان دهنده عملکرد فراتر از انتظار ستاد دیه در سال گذشته بوده است.
ضمن اینکه، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، اقدامی فراتر از کمک فردی است و در حقیقت گرهگشایی از مشکلات اجتماعی و تحکیم بنیان خانوادهها محسوب میشود.
وی بیان کرد: افرادی که به دلیل ناتوانی مالی در پرداخت دیون گرفتار زندان شدهاند، نه بزهکارند و نه مجرم خطرناک؛ بلکه قربانی شرایط اقتصادی و اجتماعیاند که با همراهی مردم و نهادهای حمایتی میتوانند به زندگی بازگردند و بار دیگر نقش مؤثری در جامعه ایفا کنند.
حسین بیگی افزود: از سوی دیگر، حمایت از این نوع آزادیها، به کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی ناشی از دوری سرپرست خانواده کمک میکند و بازگشت این افراد به خانه نه تنها امید را در دل فرزندان و خانوادهها زنده میکند، بلکه از هزینههای مادی و معنوی ناشی از زندانی بودن آنان نیز میکاهد و امنیت و همدلی بیشتری در بستر جامعه ایجاد میکند که امیدواریم با تداوم این حمایتها بتوانیم زمینه آزادی شمار بیشتری از زندانیان نیازمند را فراهم کنیم و لبخند را به چهره خانوادههای چشمانتظار بازگردانیم.
انتهای پیام/711/