رشد 200 برابری احیای موقوفات در اهواز
رئیس اداره اوقاف اهواز از صیانت و احیای موقوفات با رشد 200 برابری در سال گذشته خبر داد و برنامه های آتی این اداره برای جذب سرمایه گذاران و ترویج فرهنگ وقف را تشریح کرد.

حجتالاسلام فایز فائزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، در خصوص اهداف کلان اداره اوقاف و امور خیریه اهواز و برنامههای آتی آن اظهار داشت: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اهواز، مسئولیت مدیریت موقوفات 6 شهرستان شامل اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه را بر عهده دارد.
مهمترین رسالت این اداره، که در راستای سیاستهای کلان سازمان اوقاف و امور خیریه تعریف شده است، صیانت و حفظ موقوفات میباشد.
این وظیفهی قانونی و شرعی اقتضا میکند که با اهتمامی وافر، موقوفات واقفین خیراندیش و نیکوکار مورد حفاظت قرار گیرد.
وی ادامه داد: اقدامات اجرایی و برنامهریزیهای پیشِ رو اداره اوقاف شهرستان اهواز علاوه بر صیانت و نگهداری موقوفات، احیا و پویایی آنها را نیز در دستور کار دارد.
در این راستا، بازدیدهای روزانه و مداوم از رقبات موقوفه، مساجد، حسینیهها و بقاع متبرکه صورت میپذیرد تا وضعیت آنها از نزدیک بررسی شود.
در صورت مشاهدهی هرگونه مشکل یا تصرف غیرمجاز، اقدامات لازم در جهت صیانت از موقوفه به عمل میآید.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه اهواز، گفت: بخشی از امور حقوقی موقوفات به مراجع قضایی ارجاع داده میشود، در حالی که برخی دیگر از مسائل از طریق واحد اجارات یا برنامههای سرمایهگذاری مدیریت میشوند.
بهویژه موقوفاتی که قابلیت سرمایهگذاری دارند، مورد ارزیابی قرار گرفته و اطلاعات لازم جهت جذب سرمایهگذارانی که علاقهمند به فعالیت در امور خیر هستند، در اختیار آنان قرار میگیرد.
وی ادامه داد و افزود: برخی از این سرمایهگذاریها، مستقیماً توسط سازمان اوقاف صورت میپذیرد، و در مواردی که نیاز به مشارکت وجود داشته باشد، همکاری با سرمایهگذاران بخش خصوصی به عنوان یک راهکار مؤثر اتخاذ میشود.
حمایت از وقفهای جدید
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه اهواز، با بیان اینکه یکی از ارکان اساسی فعالیتهای اداره اوقاف، ثبت و تثبیت مالکیت موقوفات جدید است گفت: در نخستین گام، تشکیل پروندهی وقف و ثبت اطلاعات آن در سامانهی جامع سازمان اوقاف صورت میگیرد، سپس، روند اخذ سند مالکیت به نام موقوفه دنبال میشود تا مالکیت آن به طور رسمی تثبیت شده و از هرگونه تصرف غیرقانونی جلوگیری شود، این اسناد پس از صدور توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور، در خزانهی اسناد سازمان اوقاف نگهداری میشود.
اقدامات حفاظتی برای موقوفات اهواز
حجتالاسلام فایز فائزی گفت: در سال گذشته، اداره اوقاف شهرستان اهواز اقدامات شایان توجهی در زمینهی صیانت و احیای موقوفات انجام داده است.
از جمله، احیای رقبات تجاری که با تلاشهای شبانهروزی همکاران اداره، موجب رشد 200 برابری نسبت به سال پیشین شد.
ترویج فرهنگ وقف در جامعه
وی افزود: یکی از روشهای کارآمد برای گسترش فرهنگ وقف، اجرای دقیق نیت واقفین است؛ چراکه مشاهدهی اجرای صحیح و هدفمند موقوفات، خود بهترین تبلیغ برای تشویق افراد به وقف خواهد بود.
افزون بر این، برنامههای تبلیغاتی و فرهنگی نیز، بهویژه در دههی وقف، برای آگاهیبخشی و تشویق مردم به این امر مقدس برگزار میگردد.
راهکارهای تشویق افراد به وقف
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه اهواز،در خصوص تشویق مردم به مشارکت در وقف گفت: برای ترغیب افراد به وقف، ارائهی شفافیت در مدیریت موقوفات و بیان تأثیرات مثبت وقف بر جامعه بسیار حائز اهمیت است.
واقفین، هنگامی که مشاهده کنند املاک وقفیشان در امنیت کامل قرار دارد و دقیقاً مطابق نیت خیرخواهانهی آنان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، انگیزهی بیشتری برای وقف پیدا خواهند کرد و دیگران نیز به این سنت حسنه تشویق خواهند شد.
شناسایی و احیای موقوفات متروکه
وی ادامه داد: ادارهی اوقاف، هر ساله با بررسی دفاتر اظهارنامه و بهرهگیری از اطلاعات افراد مطلع، اقدام به شناسایی موقوفات مجهول و متروکه میکند.
پس از ثبت این موقوفات در سامانهی جامع، در صورت امکان، آنها را در برنامههای سرمایهگذاری و احیا قرار داده و نسبت به بهرهبرداری از آنها اقدام میشود.
وقف آنلاین و شفافیت در مدیریت وقف
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه اهواز، در خصوص اینکه آیا سامانه ای جهت وقف آنلاین است گفت: در حال حاضر، وقف آنلاین به دلیل نیاز به بررسی صحت اسناد و انتقال قانونی مالکیت، در شهرستانها امکانپذیر نیست و واقف باید بهصورت حضوری برای ثبت وقف اقدام کند.
وی افزود: ادارهی اوقاف، بهطور مستمر با هیئت امنای فعال در موقوفات در ارتباط است و شفافیت مالی را در مدیریت وقف رعایت میکند.
همچنین، نظارت دقیق بر فعالیتهای مرتبط با رقبات موقوفه، از طریق تعامل با هیئت امنا و کسب اطلاعات مالی صورت میپذیرد تا از هرگونه دخل و تصرف غیرمجاز جلوگیری شود.
انتهای پیام/