وعده تأسیس کرسی دانشگاهی یونسکو در حوزه زبان کُردی
رییس شورای اسلامی شهر سنندج بر ضرورت تاسیس کرسی یونسکو در حوزه زبان کردی به منظور تقویت و توسعه این زبان ریشه دار تأکید کرد و وعده حمایت از این طرح از سوی شورا را داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهروز ابراهیمآبادی صبح امروز در نشست دبیرکل یونسکو با رئیس دانشگاه کردستان و شهردار سنندج بر ضرورت تاسیس کرسی زبان کُِردی به منظور تقویت و توسعه این زبان ریشهدار تأکید کرد و وعده حمایت از این طرح از سوی شورای شهر سنندج را داد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ فرهنگها و خردهفرهنگها، زبان کُردی را یکی از ضرورتهای استان دانست و قول داد که شورا با تمام وجود از تأسیس کرسی زبان کردی حمایت کرده و بودجه لازم را به این مهم اختصاص دهد.
رئیس شورای شهر سنندج، با بیان اینکه زبان کُردی دارای ریشهای عمیق و شاخههای متعدد است، به فعالیت رشته زبان کردی در دانشگاه کردستان اشاره کرد و افزود: ایجاد یک کرسی تخصصی زبان کردی در یونسکو بستری مناسب برای تقویت این زبان خواهد بود.
وی همچنین به ظرفیت بالای استان کردستان و نیروی انسانی آن اشاره کرد و گفت: امیدواریم که با همکاری و هماندیشی، گامهای اساسی برای توسعه استان برداشته شود.
ابراهیمآبادی با تأکید بر اینکه زبان کردی ثروتی ارزشمند است و هرگز منقرض نخواهد شد، به ظرفیت یونسکو برای حمایت از زبانهای در حال توسعه اشاره کرد.
وی همچنین پیشنهاد ارائه طرح "صنعت سبز" به یونسکو را به عنوان بستری برای اشتغالزایی سالم در کردستان مطرح کرد.
رئیس شورای شهر سنندج یادآور شد: دانشگاه کردستان جزو 19 دانشگاه برتر کشور است امیدواریم با حمایتهای سازمان یونسکو، شاهد رشد و توسعه هرچه بیشتر این دانشگاه و درخشش آن در عرصههای ملی و بینالمللی باشیم.
ارائه پیشنهاد ایجاد کرسیهای دانشگاهی در یونسکو
رئیس دانشگاه کردستان نیز در این نشست ضمن خیرمقدم به مهمانان گفت: آماده ارائه پیشنهاد ایجاد کرسیهای دانشگاهی در یونسکو در زمینههای زبان کردی، تنوع زیستی و گیاهی و موسیقی هستیم.
عادل سیوسهمرده با اشاره به پیشینه دانشگاه کردستان اظهار کرد: دانشگاه کردستان در گذشته بخشی از دانشگاه رازی بوده است.
وی با تأکید بر پتانسیلهای عظیم علمی و فرهنگی این مرکز آموزشی و ضمن یادآوری چالشهای گذشته این دانشگاه اعلام کرد: این دانشگاه در حال حاضر با 12 هزار دانشجوی کارشناسی و جذب استعدادهای برتر به عنوان نقطه قوتی برای توسعه استان است.
وی با ابراز خرسندی از حضور اساتید و فارغالتحصیلانی با تجربیات بینالمللی، اظهار داشت: دانشآموختگان ما که از اقصی نقاط جهان و شهرهای مهم آن دانش آموختهاند، با کولهباری از ایدههای نو میتوانند در زمینههای مختلف از جمله مسائل شهری، تحولآفرین باشند.
رئیس دانشگاه کردستان، تنوع زیستی استان را یک مزیت ویژه دانست و افزود: تنوع ژنتیکی گیاهی کردستان و وجود گونههای ارزشمند گیاهان دارویی، فرصتهای بیشماری را برای پژوهش و توسعه در این حوزه فراهم میکند.
وی همچنین به غنای فرهنگی و ادبی کردستان اشاره و تصریح کرد: وجود پژوهشگران برجسته در حوزه کردستانشناسی و زبان و ادبیات کردی و تنوع چشمگیر گویشهای کردی، نه تنها میراث فرهنگی ماست بلکه به تقویت وحدت ملی نیز کمک میکند.
سیوسهمرده بر عزم دانشگاه برای بهرهگیری از این ظرفیتها تأکید کرد و گفت: ما با تدوین پروپوزالهای قوی و هدفمند، تلاش خواهیم کرد تا دانشگاه کردستان را به جایگاه شایسته خود به عنوان یک قطب علمی و فرهنگی در سطح کشور ارتقا دهیم.
وی از سنندج به عنوان مرکز عرفان شرق دنیا نام برد و گفت: این ظرفیت را در دانشگاه کردستان داریم که چندین پروپزال با موضوع و محورهای مختلف در راستای ایجاد کرسیهای دانشگاهی در یونسکو در حوزه زبان، تنوع زیستی و گیاهی و موسیقی ارائه کنیم.
رئیس دانشگاه کردستان از شهردار سنندج به واسطه همراهی و همکاری همیشگی با بدنه دانشگاهی استان تقدیر کرد و گفت: امیدواریم شهرداری سنندج در زمینه ایجاد این کرسی دانشگاهی هم حامی دانشگاه کردستان باشد.
انتها یپیام/486/