توصیه مهم نماینده ولی فقیه در امور حج به زائران
سرپرست حجاج ایرانی در همایش آموزشی توجیهی کاروان های حج استان تهران زائران حج پیش رو را به فرصت شناسی، تعاون و همیاری و حسن خلق توصیه کرد .

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلاموالمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنانی در همایش بزرگ آموزشی توجیهی زائران حج تمتع استان تهران که امروز پنجشنبه (4 اردیبهشت 1404) در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی تهران برگزار شد، بر ضرورت بهرهگیری هرچه بیشتر معرفتی و معنوی از فرصت طلایی حج تأکید کرد.
وی با اشاره به شعار حج 1404 با عنوان «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم»، گفت: امیدواریم پرچم پرافتخار نصرت و پیروزی نصیب مردم مظلوم و رنج دیده فلسطین شود و حج امسال، پیام همبستگی امت اسلامی با ملت فلسطین را به گوش جهانیان برساند.
وی با بیان اینکه یکی از بندهای مهم شعار حج 1404، سلوک قرآنی است، تأکید کرد: مناسب است که زائران پیش از سفر، با تلاوت و تدبر در قرآن و بویژه سورههای حج و ابراهیم و آیات حج در سوره بقره، زمینه معرفتی و روحی خود را برای این سفر آماده کنند.
رهبر معظم انقلاب نیز در سال گذشته تأکید کردند که آموزههای حضرت ابراهیم (ع) باید در حج مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، فرصتشناسی را یکی از اصول بنیادین و ضرورت های حج دانست و گفت: پیامبر اکرم (ص) فرمودند خداوند در طول عمر انسان فرصتهایی قرار میدهد که باید از آنها بهترین بهره را برد.
اگر از این فرصت ها استفاده نکنیم، در بازگشت پشیمان خواهیم شد.
حضرت علی (ع) نیز فرمودند فرصتها بهسرعت از دست میروند و بهسختی به دست میآیند.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با اشاره به صف طولانی انتظار برای زائران حج، خطاب به زائران حاضر در ورزشگاه، گفت: بسیاری از مشتاقان در صف انتظار هستند و به شما غبطه میخورند لذا قدر این فرصت را بدانید چراکه یک نعمت بزرگ الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در ادامه سخنان خود، کسب معرفت را دومین ضرورت زائر دانست و تأکید کرد: اگر حج بدون معرفت باشد، زائر از آن بهرهای نخواهد برد.
حضرت ابراهیم (ع) از خدا خواست مناسک را به او بیاموزد و پیامبر اسلام(ص) نیز فرمودند: مناسک را بهدرستی فرا بگیرید.
خوشبختانه در طول سفر، روحانی کاروان در کنار شماست، لذا از فرصت پرسش و یادگیری بهره ببرید.
وی تعاون و همیاری زائران را سومین اصل ضروری برای مراعات در سفر حج عنوان کرد و گفت: برای اعزام حداکثری زائران، ساختار اجرایی حج بهگونهای برنامهریزی شده که خدمتگزاران کمتری به کار گرفته شوند تا امکان حضور زائران بیشتری فراهم شود.
پیش از انقلاب اسلامی، به ازای هر 100 زائر 13 خادم در نظر گرفته میشد؛ در حالیکه اکنون این نسبت به حدود 5 نفر کاهش یافته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود، توجه به حسن خلق را از دیگر ضرورت های سفر حج برشمرد و گفت که به دلیل حضور افراد از ملیت ها و با سلایق و روحیات مختلف، اگر می خواهیم یک خاطره خیلی خوب از حج در ذهن بماند، باید همگان به حسن خلق توجه لازم را داشته باشند.
وی افزود: خداوند به حضرت داوود (ع) فرمود: آنجا که دیدی کسی من را اراده کرده، خادم او باش.
ما نیز خدمتگزاران زائران خانه خدا هستیم و تلاش میکنیم فضای معنوی و مناسبی برای این سفر فراهم شود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به «توبه» در حج، به زائران توصیه کرد که این فرصت طلایی توبه را از دست ندهند تا ان شاءالله با پذیرش این توبه توسط خداوند، آنهم در بهترین مکان و زمان، از معاصی پاک شوند و منزه و پاکیزه از حج بازگردند.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود بر لزوم حفظ سلامت جسمی و رعایت نکات بهداشتی در شرایط خاص آبوهوایی عربستان تأکید کرد و گفت: مراقبت از سلامت بدن و آمادگی جسمی یکی از شروط اصلی بهرهمندی از برکات این سفر معنوی است.
در همایش امروز، علاوه بر سخنرانی سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت، مراسم میدانی آموزش مناسک حج توسط حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین فلاح زاده کارشناس احکام ومناسک حج برگزار شد.
انتهای پیام/