روایت علیرضا جاویدنیا و یک تهیهکننده از روز تولد رادیو - تسنیم
علیرضا جاویدنیا اعتقاد دارد رادیو رسانه ای است که با دل ها سخن می گوید و تهیه کننده رادیو جوان هم رادیو را یک نوع ارتباط زنده و پویا می داند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ساعت نوزده چهارم اردیبهشتماه 85 سال پیش اولین فرستنده عمومی رادیو به ایران آمد.
اولینباری که رادیو در ایران شنیده شد به دلیل فقدان دسترسی و ابزارهای ارتباطی آن زمان، با نام "رادیو تهران" شناخته شد.
در بدو تأسیس، رادیو تهران که دارای دو فرستنده یکی برای موج متوسط و دیگری برای موجکوتاه بود، برای پخش برنامههای خود از یک استودیو در محل اداره بیسیم استفاده میکرد.
در سال 1327 یک فرستنده در اختیار رادیو قرار گرفت و یک استودیوی کوچک در میدان ارگ برای پخش اخبار ساخته شد.
در سال 1336 نام «رادیو تهران» به «رادیو ایران» تبدیل و بعدها در جنب رادیو ایران فرستنده دومی بنام رادیو تهران نیز مشغول به کار شد که در آغاز امر تنها موسیقی از آن پخش میشد.
حالا که 85سال از اولین حضور رادیو در ایران میگذرد رادیو از 16 شبکه رادیویی بهره میبرد.
روز رادیو، ما به یاد و یادآوری کسانی هستیم که این چراغ ارتباط را از دیروز تا امروز روشن نگه داشتهاند.
رسانهای قدیمی و بااصالت که با شبکههای متنوعش پاسخگوی سلیقههای مختلفی است.
با برخی از هنرمندان و چهرههای نام آشنای رادیو گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید:
رادیو ایران؛ قدردان پیشکسوتان باشیم
علیرضا جاویدنیا، گوینده پیشکسوت و خوشصدای رادیو ایران که صدای گرم او را سالهای سال است که در برنامههای دلنشین «راه شب» و «صبح جمعه با شما» میشنویم در پیامی حاوی عشق و احساس برای 85 ساله شدن رادیوی دوستداشتنی میگوید: حرف من این است که قدردان باشیم؛ قدردانی کنیم از تمام کسانی که چراغ ارتباطات را روشن کردند و روشن نگه داشتند تا امروز ما بتوانیم خوانندگان و شنوندگان فهیم و آگاهی داشته باشیم.
وی اضافه میکند: رادیو، رسانهای است که با دلها سخن میگوید و این مسیر آسان نمیشد اگر بزرگان، عاشقانه قدم برنمیداشتند.
یاد کنیم از کسانی که این راه را هموار کردند و زنجیره محبت را نسل به نسل گسترش دادند.
این صدای ماندگار و خاطرهانگیز از اینکه سالهای سال به طور حرفهای و تخصصی در رادیو به مردم خدمت کرده است، ابراز رضایت کرده و امیدوار است که این فرصت همچنان فراهم باشد که از طریق رادیو با مردم حرف بزند و شنوندگان از نسلهای مختلف صدایش را بشنوند و رادیو را دنبال کنند.
رادیو جوان؛ در قلب مردم جا دارد
عباس پیری تهیهکننده رادیو جوان درباره 85 ساله شدن رادیو میگوید: این رسانه همیشه در کنار مردم بوده و همانطور که در گذشته توانسته در دلها جا باز کند، امروز هم این کار را انجام میدهد.
وی ادامه میدهد: من خودم همیشه باور داشتم که رادیو باید انعطافپذیر باشد و بهروز شود، ولی در عین حال باید اصالت خودش را حفظ کند.
در برنامههایی مثل «گذر جوونی» یا «صدا بالا» و بسیاری از برنامههای دیگر همیشه سعی کردهام این حس را منتقل کنم که رادیو نه فقط برای پخش موسیقی یا اخبار است، بلکه باید یک پناهگاه عاطفی باشد برای کسانی که میخواهند در دنیای شلوغ امروز، یک لحظه سکوت و آرامش پیدا کنند.
این تهیه کننده رادیو در پایان خاطرنشان میکند: رادیو از دیرباز تا امروز برای من چیزی بیشتر از یک شغل بوده است.
رادیو یک نوع ارتباط زنده و پویاست که میتواند لحظات خوب و بد را با هم درآمیزد و من معتقدم در 85 سالگی رادیو، این رسانه همچنان در قلب مردم جا دارد.
گوینده با سابقه رادیو: هیچ رسانهای نمیتواند جای رادیو را بگیرد
فاطمه آلعباس را رادیوییها با "خانه و خانواده" و تلویزیونیها در برنامههای شبکه پنج و آموزش بیشتر دیدند.
او در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم به این نکته اشاره کرد که: "من همیشه به رادیو تعصب داشتهام و دارم؛ چون رادیو مرا انتخاب کرد." چقدر خوب شد سالها قبل یک رسانهای به نام رادیو افتتاح شد که کسانی مثل من اینجا نه برای کار بلکه عاشقی کنند و بتوانند در مجموعهای خودشان را پیدا کنند و هنرشان را به مردم عرضه کنند.
آلعباس در پاسخ به این سوال که رادیو با حضور این همه رسانه، فضای مجازی و حتی شبکههای ماهوارهای میتواند همینطور بالنده و تأثیرگذار بماند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اتفاقی که در رادیو افتاده از دانش و تجارب پیشکسوتانمان استفاده کردیم اما در عین حال از جوانگرایی غافل نشدیم.
حضور جوانها که خوشفکر و با علم روز آشنا هستند ما را در ساخت برنامههایی که از دیگر رسانهها عقب نمانیم و همیشه به روز باشیم، یاری داده است.
فارغ از تعصب رادیوییام، با تحقیق و پژوهشی که انجام دادم میگویم رادیو هیچگاه جای خودش را با هیچ رسانه دیگری عوض نخواهد کرد و از رتبه خودش پایین نخواهد آمد.
دلیل دارم.
شما ببینید همه در گوشه و کنار کشور به اینترنت دسترسی ندارند اما رادیو در تمام دنیا رسانهای قابل دریافت است که همه در گوشیهای تلفن همراه خودشان رادیو دارند.
حقیقتاً رادیو همیشه معتبرترین رسانه برای مردم است.
انتهای پیام/