خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین| ترامپ: توافق با کی‌یف دشوارتر است تا با مسکو - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404 - 13:53
هشدار کاخ سفید به راه در پیش گرفته زلنسکی، نگرانی کرملین از امکان ارسال سلاح به اوکراین در صورت اعلام آتش بس، توصیه به کی یف برای جدی گرفتن ضرب الاجل واشنگتن و اشاره به عدم کنترل کامل زلنسکی بر ارتش، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،آمريكا،مذاكرات،پوتين،سخنگوي،صلح،پايان،كشورهاي، ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "پولیتیکو" گزارش داده که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعمال فشار بر اوکراین برای پذیرش طرح صلح پیشنهادی خود را آغاز کرده است، طرحی که گزینه‌ «یا بپذیر، یا کنار برو» را به کی‌یف ارائه داده است.
به نوشته"پولیتیکو"، این طرح صلح شامل لغو تحریم‌ها علیه روسیه و به‌رسمیت شناختن غیررسمی کریمه به‌عنوان بخشی از خاک روسیه از سوی آمریکا می‌شود.
شرط دوم با برنامه‌های کی‌یف همخوانی ندارد و ممکن است با واکنش منفی کشورهای غربی نیز مواجه شود.
در این رابطه، دونالد ترامپ شب گذشته در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده در مذاکرات با اوکراین با دشواری‌های بیشتری نسبت به روسیه مواجه است، در حالی که با مسکو تقریباً توافقاتی به دست یافته است.
وی همچنین اذعان کرد که کار کردن با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین برای او بسیار دشوارتر از آن چیزی بوده که ابتدا انتظار داشته است.
وی گفت: «فکر می‌کنم روسیه آماده است...
ما با آنها به توافق رسیده‌ایم.
ما باید با زلنسکی به توافق برسیم...
تصور می‌کردم کار با زلنسکی آسان‌تر باشد.
فعلاً این موضوع کمی دشوارتر است.»
ترامپ در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره احتمال به‌رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه، از پاسخ طفره رفته و گفت که هدف او پایان دادن به این درگیری است.
رئیس‌جمهور آمریکا در همان روز هشدار داد که وضعیت برای اوکراین وخیم شده و در صورت ادامه درگیری، زلنسکی ممکن است ظرف چند سال کل اوکراین را از دست بدهد.
به گفته وی، سخنان زلنسکی مبنی بر امتناع از به‌رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه، مانعی در مسیر حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مناقشه به‌شمار می‌رود.
ترامپ در عین حال ابراز امیدواری کرد که طرف‌های روسی و اوکراینی بتوانند به توافق دست یابند.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و پنجاه و ششمین (1156) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
کاخ سفید: زلنسکی در مسیر نادرستی گام برمی‌دارد
کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در خصوص مذاکرات صلح در مسیر نادرستی در حال حرکت است.
وی به خبرنگاران گفت: «متأسفانه، به‌نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور زلنسکی در مسیر نادرستی گام برمی‌دارد.»
لویت یادآور شد که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ از روند فعلی مذاکرات با کی‌یف ناراضی است و صبر او «رو به پایان» است.
او تأکید کرد که رئیس‌جمهور آمریکا خواهان انجام اقداماتی «در راستای صلح» و پایان دادن به درگیری است.
سخنگوی کاخ سفید همچنین ابراز داشت که ایالات متحده از تلاش‌های زلنسکی برای پیشبرد مذاکرات با استفاده از روش «دیپلماسی بلندگو»، مانند اظهارات او درباره عدم به‌رسمیت شناختن کریمه به‌عنوان بخشی از روسیه، ناامید شده است.
او تاکید کرد که گفت‌وگوهای مربوط به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز باید پشت درهای بسته انجام شوند، نه در قالب اظهارنظرهای علنی.
روز گذشته زلنسکی اعلام کرد که کی‌یف کریمه را، حتی در صورت پیشنهاد مشابه از سوی دولت ترامپ برای حل مناقشه در اوکراین، به‌صورت حقوقی به‌عنوان بخشی از خاک روسیه به‌رسمیت نخواهد شناخت.
بولتون: اوکراین باید تهدید آمریکا به خروج از مذاکرات را جدی بگیرد
جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ معتقد است که اوکراین باید تهدیدهای ایالات متحده درباره احتمال خروج از مذاکرات صلح برای حل‌وفصل مناقشه را جدی بگیرد و نباید روی کمک اتحادیه اروپا حساب باز کند.
بولتون با اشاره به اینکه اظهارات دولت ترامپ مبنی بر احتمال خروج از روند مذاکرات، نشان‌دهنده «ناامیدی» کاخ سفید از وضعیت فعلی است، هشدار داد که آتش‌بس احتمالی هم «چیز خوبی برای اوکراین به همراه نخواهد داشت».
او افزود: «من معتقدم این موضع‌گیری برای اوکراین خطرناک است، چرا که اگر ترامپ حمایت نظامی آمریکا را که یک امکان واقعی است، پس بگیرد، آنگاه اوکراین باید امیدوار باشد که اروپایی‌ها این خلاء را جبران کنند که در خصوص توانایی آنها باید تردید داشت.»
پوتین از ایده آتش‌بس کامل در اوکراین حمایت می‌کند
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته در گفت‌وگو با نشریه فرانسوی "لو پوئن"، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از ایده آتش‌بس کامل در اوکراین حمایت می‌کند، اما پیش از آن باید جزئیات این طرح، از جمله موضوع ارسال تسلیحات به اوکراین از سوی کشورهای اروپایی، مشخص شود.
پسکوف تأکید کرد: «پوتین از این نظریه حمایت می‌کند، اما پیش از برداشتن گام بعدی، باید به پرسش‌های مشخصی پاسخ داده شود.
اگر آتش‌بس امروز برقرار شود، آیا فرانسه فردا ارسال مهمات، تسلیحات، موشک‌ها و سامانه‌های پدافند هوایی به کی‌یف را متوقف خواهد کرد؟
بریتانیا چه خواهد کرد؟»
وی همچنین توضیح داد که روسیه «تعیین ضرب‌الاجل برای برقراری آتش‌بس در اوکراین را مناسب نمی‌داند».
به گفته او، اوکراین باید کشوری بی‌طرف باقی بماند و عضویت آن در ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه به شمار می‌رود.
پسکوف افزود: «اگر می‌خواهید امنیت اوکراین را تضمین کنید و آن را وارد ناتو می‌کنید، در واقع امنیت روسیه را نقض کرده‌اید.
بنابراین ما به وضعیت بی‌طرف برای اوکراین نیاز داریم.»
پسکوف: زلنسکی کنترل کامل بر نیروهای مسلح اوکراین ندارد
دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌وگو با این رسانه فرانسوی اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی کنترل کاملی بر نیروهای مسلح اوکراین ندارد.
اوگفت: «همان‌طور که می‌دانید، زلنسکی کنترل تمامی واحدهای خود را در اختیار ندارد.
برخی گردان‌های ملی‌گرای افراطی از او فرمان نمی‌برند و این مشکل بسیار جدی است.»
دیمیتری پسکوف همچنین تاکید کرد که برای پایان دادن به درگیری، اوکراین باید نیروهای خود را از مناطقی که به فدراسیون روسیه پیوسته‌اند، خارج کند.
سخنگوی کرملین در پاسخ به این پرسش که آیا با خروج نیروهای اوکراینی از مناطق تحت کنترل روسیه، درگیری پایان می‌یابد، گفت: «بله، اگر اوکراین نیروهای خود را از این چهار منطقه خارج می‌کرد.»
وی با تاکید بر اینکه روسیه قصد دارد اهداف خود در اوکراین را از طریق راه‌حل مسالمت‌آمیز یا در صورت لزوم، نظامی محقق کند، افزود: «ما اکنون با آمریکایی‌ها درباره صلح صحبت می‌کنیم، در حالی که اروپایی‌ها خواهان ادامه جنگ هستند.
ما در هر صورت به اهداف خود دست خواهیم یافت.»
رویکرد پوتین و ترامپ نسبت به مذاکرات یکسان است
سخنگوی کرملین معتقد است که ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در این دیدگاه هم‌عقیده هستند که کنار گذاشتن گفت‌وگو، اقدامی پوچ و غیرمنطقی است.
پسکوف تأکید کرد: «یک نکته مشترک روسای جمهور روسیه و آمریکا را با یکدیگر متحد کرده و آن این است که هر دو به پوچی کنار گذاشتن گفت‌وگو واقف‌اند.
آمادگی برای حل دشوارترین مسائل از طریق بحث و مذاکره آنها را به یکدیگر نزدیک می‌کند.»
وی یادآور شد که مواضع پوتین و ترامپ در برخی مسائل به یکدیگر نزدیک است، اما این به معنای توافق کامل آن‌ها در همه موضوعات نیست.
پسکوف در پایان افزود که پوتین برای ترامپ احترام قائل است و او را یک شخصیت سیاسی قدرتمند و فردی قوی می‌داند.
به گفته او، کارهای مقدماتی برای دیدار آتی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در دست انجام است.
روسیه هیچ‌گونه ادعای ارضی نسبت به کشورهای حوزه بالتیک ندارد
دیمیتری پسکوف در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که روسیه هیچ‌گونه ادعای ارضی نسبت به کشورهای حوزه دریای بالتیک نداشته و قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد.
سخنگوی کرملین گفت: «روسیه هیچ مشکلی با کشورهای بالتیک ندارد و هیچ‌گونه ادعای ارضی نسبت به آن‌ها مطرح نمی‌کند، حتی با وجود اینکه جمعیت روس‌تبار در این کشورها زندگی می‌کند و حقوق آن‌ها، به‌ویژه در زمینه استفاده از زبان روسی، به‌طور مداوم نادیده گرفته می‌شود.
بروکسل نیز در این زمینه کوچک‌ترین توجهی نشان نمی‌دهد.»
او یادآور شد، برخلاف آنچه کی‌یف از سال 2014 تاکنون در دونباس علیه مردم روس‌زبان انجام داده، کشورهای بالتیک و فنلاند اقدامی مشابه علیه جمعیت روس‌زبان خود انجام نمی‌دهند.
انتهای پیام/