خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وابستگی مالی دانشگاهی به آمریکا چالشی برای کشور سوئیس

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404 - 13:53
یک رسانه غربی با اشاره به وابستگی مالی و تحقیقاتی دانشگاه های سوئیس به آمریکا سیاستهای محدود کننده دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور را چالشی برای دانشگاه های سوئیس نیز ارزیابی کرد.
ايالات،متحده،دانشگاه،سوئيس،بودجه،آمريكا،فرانك،يارانه،دولت،قر ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، اس ار اف سوئیس در مطلبی نوشت: حدود ده دانشگاه و کالج سوئیس، از جمله دو مؤسسه فناوری فدرال (ETH) و دانشگاه های برن و ژنو، از یارانه های دولتی ایالات متحده آمریکا بهره مند می شوند.
بر اساس پایگاه داده رسمی هزینه های دولت ایالات متحده، در حال حاضر 56.4 میلیون دلار از ایالات متحده به سیستم دانشگاهی سوئیس سرازیر می شود.
این بودجه عمومی امکان تأمین مالی پروژه های تحقیقاتی را در حدود ده دانشگاه سوئیس فراهم می کند.
اما تحت سیاست های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این سیستم یارانه اکنون می تواند به عنوان ابزاری برای اعمال فشار مورد استفاده قرار گیرد.
در بیشتر موارد، این کمک هزینه ها توسط وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا یا مؤسسه ملی بهداشت (NIH) اعطا می شود.
در ده سال گذشته در مجموع نزدیک به 137 میلیون دلار به پانزده موسسه سوئیسی پرداخت شده است.
البته این مبالغ در مقایسه با یارانه های ارائه شده توسط بنیاد ملی علوم سوئیس نسبتاً ناچیز است.
بین سال‌های 2014 تا 2024، بنیاد ملی علوم سوئیس در مجموع 6.38 میلیارد فرانک فرانک را به دانشگاه‌های کانتونی و 2.77 میلیارد فرانک فرانک را به شعبه های ETH توزیع کرد.
با این حال، بودجه ایالات متحده به موسسات اجازه می دهد تا منابع مالی خود را متنوع کنند.
در بالای فهرست ذینفعان این یارانه های آمریکا، دانشگاه برن سوئیس قرار دارد.
بر اساس اطلاعات پایگاه داده دولتی در حال حاضر در 15 پروژه این دانشگاه ایالات متحده مشارکت دارد و از کمک 16.3 میلیون دلار سود برده است.
در یک دوره ده ساله، کل بودجه پروژه های تامین شده بالغ بر 43.2 میلیون دلار به صورت کمک های بلاعوض مستقیم و غیرمستقیم بوده است.
بریجیت بوچر، افسر ارتباطات در دانشگاه برن در این باره گفته است که تغییرات در سیاست تحقیقاتی ایالات متحده - از جمله کاهش بودجه یا تغییر در شرایط بودجه - می تواند پروژه های فعلی یا آینده را تحت تاثیر قرار دهد.
نگرانی هایی نیز در ETH زوریخ وجود دارد.
مارکوس گروس، سخنگوی ETH در این باره گفته است: «در طول ده سال گذشته، ایالات متحده به طور متوسط ​​سالانه حدود 2.5 میلیون فرانک یارانه به محققان ETH پرداخت کرده است.»
اما فراتر از جنبه صرفاً مالی، در سایه سیاست های ترامپ آینده تبادل علمی بین سوئیس و ایالات متحده آمریکا در معرض خطر قرار دارد.
مارکوس گروس در این باره می گوید: آسیب اصلی ناشی از تحولات سیاسی فعلی در ایالات متحده در درجه اول در بعد مالی نیست، بلکه در محدودیت احتمالی همکاری علمی در بالاترین سطح است.
اولین پیامدهای عینی از قبل قابل توجه است.
آدری لوبا، رئیس دانشگاه ژنو در این باره می گوید: برخی از همکاران ما در دسترسی به منابع علمی و پایگاه های اطلاعاتی از ایالات متحده با مشکل مواجه هستند.
ترامپ سیاست های بسیار سختگیرانه و محدود کننده ای را در قبال دانشگاه های این کشور در دستور کار قرار داده است.
دانشگاه هاروارد از دولت ترامپ به دلیل توقف بودجه دولت شکایت کرده و آن را «غیرقانونی و فراتر از اختیارات دولت» خواند.
اخیرا روسای بیش از 100 دانشگاه، دانشکده و موسسه علمی در آمریکا با انتشار بیانیه مشترکی مخالفت خود را با نحوه برخورد دولت دونالد ترامپ با نهادهای عالی آموزشی در این کشور ابراز کردند.
انتهای پیام/