خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تمرکز منابع آبی بر سدکمال صالح؛ اشتباه استراتژیک

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1404 - 14:53
عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب گفت: تمرکز منابع آبی بر سد کمال صالح؛ یک اشتباه استراتژیک بزرگ است.
آب،استان،منابع،مركزي،سد،آبي،كشاورزي،مصرف،ابراهيمي،اراك

نادرقلی ابراهیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، نسبت به وضعیت سد کمال‌صالح هشدار داد و اظهار داشت: تمام تأمین آب استان مرکزی را به این سد وابسته کرده‌ایم، در حالی که ظرفیت محدودی دارد و امسال میزان آب‌ دهی سد باید 90 میلیون مترمکعب می‌بود، اما تنها 15 تا 16 میلیون مترمکعب تأمین شده که این تمرکز منابع روی یک سد، اشتباهی استراتژیک است.
وی بیان کرد: بحران مصرف آب شرب، صنعت و کشاورزی در استان مرکزی رو به گسترش است و مصرف آب خانوارها در این استان بیش از حد نرمال است.
در حالی که میانگین مصرف جهانی برای هر نفر 100 تا 130 لیتر است، در ایران و به‌ ویژه استان مرکزی این رقم به 200 تا 250 لیتر می‌رسد.
ابراهیمی ادامه داد: در قانون برنامه هفتم توسعه صراحتاً آمده که صنایع باید از پساب و فاضلاب استفاده کنند، نه آب تازه که با این حال، این قانون هنوز در بسیاری از مناطق اجرایی نشده است و این وضعیت در صنایع اراک نیز به وضوح دیده می‌شود و این تخلف نه تنها منابع آبی را تهدید می‌کند، بلکه نشان‌دهنده ضعف نظارت و اجرای قوانین در حوزه مدیریت آب است.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به محدودیت‌های آبی استان، گفت: استان مرکزی، به‌عنوان یکی از مناطق مهم صنعتی و کشاورزی کشور، در سال‌های اخیر با بحران جدی کمبود منابع آبی مواجه شده است به طوری که کاهش بارندگی، تغییرات اقلیمی، برداشت‌های بی‌رویه از منابع زیرزمینی، و مدیریت ناپایدار مصرف آب از جمله عواملی هستند که این بحران را تشدید کرده‌اند.
وی افزود: یکی از چالش‌های اصلی، افت شدید سطح سفره‌های آب زیرزمینی است که به فرونشست زمین در برخی مناطق منجر شده و خطرات زیست‌محیطی و اقتصادی فراوانی به همراه دارد.
همچنین، منابع آبی استان برای پاسخ‌گویی هم‌زمان به نیازهای شرب، صنعت و کشاورزی با محدودیت جدی روبه‌رو شده‌اند.
ابراهیمی اضافه کرد: از سوی دیگر، توسعه صنعتی در شهرهایی مانند اراک، همزمان با نیاز گسترده به آب، فشار مضاعفی بر منابع موجود وارد کرده است.
در بخش کشاورزی نیز بهره‌برداری سنتی و عدم استفاده از روش‌های نوین آبیاری باعث افزایش هدررفت آب شده است
انتهای پیام/711/