مشکل تسهیلات در گلخانههای احداثی چهارمحال و بختیاری - تسنیم
معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، گفت: در خصوص احداث گلخانه ها با مشکل تسهیلاتی روبه رو هستیم، قبلا با 20 درصد پیشرفت تسهیلات تامین می شد، اکنون با 70 درصد تامین می شود، مردم در همین حد هم اگر تسهیلات تامین شود، راضی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین بهرامی در بازدید از پروژههای کشاورزی استان در خانمیرزا، اظهار داشت: شهرستان خانمیرزا از لحاظ توسعه گلخانهای در استان رتبه اول را دارد.
وی افزود: شهرستان بروجن نیز یک کارگاه بستهبندی دارد و دو الی 3 سال پیش سطح گلخانهای استان بسیار کم و به صورت غیرحرفهای بود اما اکنون به 120 هکتار رسیدهاند و یکی از بخشهای مهم صادراتی مربوط به محصولات گلخانهای است.
معاون برنامهریزی سازمان جهادکشاورزی استان بیان داشت: فلفل دلمهای یکی از محصولات بسیار پرتولیدی است که صادر میشود و با توجه به کم آبی و افت شدید سفرههای آب دشت خانمیرزا راهکار مدیریت کم آبی، توسعه گلخانهها است.
بهرامی تصریح کرد: در راستای توسعه گلخانهها در شهرستان خانمیرزا تاکنون بیش از 200 پروانه تاسیس صادر شده اما با مشکل تسهیلات روبرو هستیم، قبلا با 20 درصد پیشرفت فیزیکی هم دولت مابقی هزینهها را تامین میکرد اما در حال حاضر براساس حدود 70 درصد است و مردم به شرط تامین تسهیلات در همین حد هم راضی هستند.
وی خاطرنشان کرد: اقلیم خانمیرزا سرد است و مناسب توسعه گلخانهای است و حدود یک سال تولید و برداشت فلفل دلمهای طول میکشد و بین 100 تا 150 تن تولید میشود.
بهرامی با اشاره به میزان درآمد بالای تولیدات گلخانهای، ادامه داد: قیمت فلفل دلمهای از حدود 90 هزار تومان تا 120 تومان است که نسبت به بسیاری محصولات درآمد بیشتری داردـ.
معاون برنامهریزی سازمان جهادکشاورزی استان بیان داشت: دشت خانمیرزا در ابتدای انقلاب بسیار پرآب بوده اما الان دچار خشکسالی و کم آبی شدید شده است و یکی از راهکارهای مهم افزایش بهرهوری آب است که باید بجای کشت سنتی از کشت گلخانهای استفاده کنیم تا مصرف آب کمتر شده و درآمد بیشتری داشته باشد.
در ادامه این بازدید، جهانبخشی یکی از تولیدکنندگان بخش کشاورزی در خانمیرزا توضیح میدهد: با اینکه رشته تحصیلیام نامرتبط به کشت گلخانهای بود اما وارد این شغل شدم، گلخانه به گونهای است که در هر 1000 متر یک شغل پایدار ایجاد میشود و تقریبا در هر هکتار میتوان 10 نیروی مستقیم و 5 نیروی غیرمستقیم مشغول به کار کرد.
وی ادامه داد: این شغل نسبت به شغلهایی که در فضای باز است یک بیستوپنجم کمتر نیاز به آب دارد و از لحاظ درآمد 20 برابر نسبت به کارهای کشاورزی در فضای باز درآمد بیشتری دارد، مثلا میانگین تولید فلفل دلمهای در هر هکتار 150 تن بوده، در تولید گوجه 250 تن و خیار 300 تن است.
جهانبخشی گفت: بازار فروش ما روسیه است و به صورت یک هلدینگ کار میکنیم که حتی تولید سازهها و تعیین بازار هدف را نیز خودمان انجام میدهیم اما کمبود آب یکی از مشکلاتی است که در این شهرستان بسیار به چشم میخورد و مردم بسیار نیازمند کشاورزی هستند چراکه صنعت خاصی در این شهرستان نیست، اما شهرستان مستعد مشاغل کشاورزی است.
انتهای پیام/7540/